Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

«Λαμπάδα» στον Πουλίδο!!


«Λαμπάδα» στον Πουλίδο

Το ήθελαν και οι δύο, το πήρε ο Ολυμπιακός. Η Ξάνθη πάλεψε για τη ζημιά (είχε δοκάρι κι εξαιρετικό Τσέναμο), όμως οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τη λύση με τον Πουλίδο (1-0, Καραϊσκάκη). Σοβαρά λάθη οι βοηθοί

Μετά το «μπλόκο» στα Χανιά, ο Ολυμπιακός είδε και το ματς στο «Καραϊσκάκη» με την Ξάνθη να κινδυνεύει να «στραβώσει», όμως βρήκε τη λύση. Με τον πιο επικίνδυνο παίκτη του, Άλαν Πουλίδο, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα πήρε τη νίκη με σκορ 1-0.

Κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για την διαιτησία έχουν οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων, καθώς είδαν τους βοηθούς του Καλογερόπουλου (Αλεξέας και Φραγκιαδάκης) να τους κόβουν λανθασμένα με οφσάιντ σε τέσσερις περιπτώσεις. Στο 8' τον Λουσέρο, στο 20' και στο 46' τον Ορφανίδη και στο 32' τον Καπετάνο. Στο 51' οι Πειραιώτες διαμαρτύρονται σωστά για οφσάιντ που δεν δόθηκε στον Ντιμιτρόφ, ενώ ελέγχεται και η φάση του δοκαριού της Ξάνθης (66'), καθώς στο ξεκίνημά της ο Ορφανίδης δεν φαίνεται αν καλύπτεται (δεν υπήρξε ριπλέι).

Στα αγωνιστικά, οι παίκτες του Σίλβα προβλημάτισαν στο πρώτο ημίχρονο, με τους Ακρίτες να μην απειλούνται ιδιαίτερα και να δείχνουν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο, η Ξάνθη δεν φοβήθηκε το παιχνίδι και παίζοντας ανοιχτά βοήθησε στο να υπάρξει τρομερός -κατά διαστήματα- ρυθμός. Στάθηκε άτυχη στο 66' όταν ο Σολτάνι σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ο Τσενάμο την κρατούσε όρθια στα μετόπισθεν. Τελικά, στην τρίτη του προσπάθεια, ο Πουλίδο νίκησε (74') τον αντίπαλο γκολκίπερ και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό, που από εκεί και πέρα δεν δυσκολεύτηκε.

Το ματς:


Πολύ καλό ξεκίνημα για την Ξάνθη στο ματς. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έδειξε πιο ζεστή στα πρώτα λεπτά και αφού έκλεισε έξυπνα τους χώρους προς την εστία του Τσενάμο, προσπάθησε με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν μπλοκαρισμένοι και δεν μπορούσαν να «φτιάξουν» παιχνίδι. Έτσι, το πρώτο 20λεπτο κύλησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν την υπεροχή αλλά να μην μπορούν να ενοχλήσουν τον Ρομπέρτο.

inner

Σταδιακά οι Πειραιώτες πήραν την μπάλα στα πόδια τους και ανέβασαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι τις γραμμές τους, κλείνοντας την Ξάνθη. Οι Ακρίτες, παρότι είδαν τον αντίπαλό τους να γίνεται κινητικός για πρώτη φορά στο ματς, αντέδρασαν σωστά και δεν ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να παραμένουν κολλημένες στο «μηδέν».

Καλύτερη εικόνα από τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου. Βάζοντας «σημάδι» τον δραστήριο Πουλίδο οι ερυθρόλευκοι έγιναν για πρώτη φορά ουσιαστικοί στο παιχνίδι και δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Τσενάμο. Ο Λουτσέσκου δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο ανασταλτικό κομμάτι και απάντησε με… επίθεση στον Μάρκο Σίλβα. Με άγνοια κινδύνου, οι Ακρίτες βγήκαν μπροστά, έψαξαν την κόντρα και το ματς πήρε φωτιά.

inner

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη σε έναν τρελό ρυθμό. Ο Σολτάνι έγινε μοιραίος στο 66’ όταν σημάδεψε με προβολή το δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα ο Τσενάμο έγινε «ήρωας» όταν έσωσε δύο φορές τους φιλοξενούμενους (την πρώτη η φάση ξεκίνησε από δικό του λάθος). Νικητής στο ροντέο ήταν ο Ολυμπιακός, που μετά από ένα επικίνδυνο σουτ του Λουσέρο απάντησε με γκολ του Πουλίδο, έπειτα από ασίστ του Φορτούνη (74΄). Από εκεί και πέρα, οι ερυθρόλευκοι δεν δυσκολεύτηκαν αφού είδαν και την Ξάνθη να «μένει» από δυνάμεις. Μάλιστα, θα μπορούσαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ πριν το τελευταίο σφύριγμα σε δύο περιπτώσεις, όταν και οι αμυντικοί της Ξάνθης είχαν βγει μπροστά.

Οι συνθέσεις:



Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Ομάρ, Ζντιέλαρ, Κασάμι (65’ Τσόρι), Ντουρμάζ, Φορτούνης (85’ Μανιάτης), Πάρντο (65’ Ιντέγε), Πουλίδο

Στον πάγκο: Καπίνο, Κολοβός, Σιόβας, Μαζουακού

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης (81’ Σκουρτάι), Φλίσκας, Λουσέρο, Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (81’ Τριάδης), Σολτάνι, Καπετάνος (86' Ερέα)

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Χατζιτερζόγλου, Βασιλακάκης, Καμαρά

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Γήπεδο: Καραϊσκάκη
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: