Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

3.500 τόνοι τα σκουπίδια στην Αθήνα!!

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς στους δρόμους της Αθήνας είναι γεμάτη από βουνά σκουπιδιών, καθώς οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
3.500 τόνοι τα σκουπίδια στην Αθήνα!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή την ώρα τουλάχιστον 3.500 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ αποκομιδή γίνεται μόνο σε σχολεία και νοσοκομεία, για λόγους υγιεινής.
Το πρόβλημα των σκουπιδιών που κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα και αποτελούν εστία μικροβίων θα ενταθεί, καθώς η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου με καταλήψεις σε δημαρχεία και δημόσια κτίρια και απεργία στις 19 του μήνα.
Για σήμερα, Τρίτη, η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει προγραμματίσει στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και στις 12.00 συγκέντρωση στην πλατεία Καραισκάκη και πορεία προς τη Βουλή.
Στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχουν και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την ΟΛΜΕ να έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (11 πμ - 2 μμ για την πρωινή βάρδια και 2 μμ - 5 μμ για την απογευματινή βάρδια).
Στο μεταξύ, αποκλεισμένοι από εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση παραμένουν οι ΧΥΤΑ σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, την ώρα που η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων έχει γίνει εφιαλτική.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: