Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η συμφωνία των «4» προσφέρει όραμα!!

Η ισορροπία του τρόμου ταιριάζει τελικά στον ΠΑΟΚ και αυτό αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά με φόντο το διοικητικό κομμάτι της ΠΑΕ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Η συμφωνία των «4» προσφέρει όραμα
Τελικά το ραντεβού του Θοδωρή Ζαγοράκη με τον Ζήση Βρύζα περιλάμβανε και τους δύο γιους του Γιώργου Σαχπατζίδη,Δημήτρη και Γιώργο. Σε αυτή τη συνάντηση έγινε εφ’ όλης της ύλης κουβέντα η οποία έδειξε πως ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να βγει πολύ ενισχυμένος, εφόσον όμως προχωρήσει σε πράξεις.
Η αλήθεια είναι πως παρουσιάζει ενδιαφέρον η στάση των τεσσάρων ανδρών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση. Κατ’ αρχάς, η στάση του Ζαγοράκη: Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε πως, αν επιμένει κανείς στο πενταμελές σχήμα που πρότεινε ο Σαχπατζίδης, καλό θα ήταν να προτείνει μία διοίκηση στον Θανάση Κατσαρή και να αναλάβει τη διοίκηση της ομάδας χωρίς αυτόν. Εκεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μέτρησε αντιδράσεις και διαπίστωσε πως δεν υπάρχει τέτοια διάθεση.
Ο Βρύζας, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως δεν νοείται να γίνει διοίκηση Ζαγοράκη χωρίς να έχει ο τελευταίος τον έλεγχό της, συμφώνησε με το εννιαμελές, δεν έδειξε να έχει πρόβλημα ακόμη κι αν είναι ενδεκαμελές, απλώς το μόνο που θεώρησε απαραίτητο είναι το επίπεδο όσων θα μπουν στο σχήμα να είναι υψηλό και όχι να καλύπτουν κάποια τρύπα χωρίς ουσία. Ο Ζαγοράκης συμφώνησε σε αυτό και ζήτησε τρεις ημέρες –μαζί με τη χθεσινή– προκειμένου να ολοκληρώσει τις επαφές του.
Η στάση του Βρύζα ήταν ουσιαστικά αυτή που έπρεπε, για να δρομολογηθεί η κουβέντα στη σωστή κατεύθυνση. Να ανακτηθεί δηλαδή το επίπεδο εμπιστοσύνης που επιβάλλεται σε τέτοιες φάσεις, ώστε να προχωρήσει η κουβέντα πιο εποικοδομητικά. Ο πρώην πρόεδρος και πιθανότατα επόμενος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως αυτό που επιθυμεί ο ίδιος είναι να αλλάξουν κάποια πράγματα στη λειτουργία της διοίκησης, κάτι άλλωστε που υπάρχει και ως κατεύθυνση από την ανακοίνωση του Α.Σ. ΠΑΟΚ μετά την ανάλυση του πορίσματος της επιτροπής διαφάνειας.
Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο ορίζουν οι τέσσερις συγκεκριμένοι άνθρωποι τις αλλαγές. Αρχικά, για το αγωνιστικό, υπάρχει ένας μπούσουλας, με τον Ζαγοράκη, τον Βρύζα και τον Παντελή Κωνσταντινίδη να έχουν βρει τα πατήματά τους. Το θέμα αφορά το διοικητικό.
Επ’ αυτού, οι παριστάμενοι ξεκαθάρισαν πως θα πρέπει να υπάρχει κάθε εβδομάδα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όλες οι αποφάσεις να παίρνονται μέσα από διαδικασία συζήτησης –με τον Ζαγοράκη να έχει τον τελευταίο λόγο– ενώ καλό θα ήταν να προσληφθούν στελέχη που θα βοηθήσουν την ΠΑΕ να λειτουργήσει καλύτερα.
Ουσιαστικά όλοι συμφώνησαν στην πρόσληψη οικονομικού διευθυντή, ο οποίος δεν θα ενημερώνει μόνο τους διοικητικούς, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πληροφορεί και το κοινό για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα. Τέλος, συμφώνησαν πως πρέπει να είναι πολύ σοβαροί με το επικοινωνιακό, να μην υπάρχουν εκατέρωθεν διαρροές και οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει να λύνεται εκ των έσω.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: