Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Να γίνουν ασπίδα όλης της ομάδας!!

Το καλό για την Εθνική μας είναι ότι αντιμετωπίζει το παιχνίδι με πολλή σοβαρότητα. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.
Αυτό μπορούσε να το διακρίνει κανείς στα πρόσωπα των παικτών του Φερνάντο Σάντος από τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την αναχώρηση τους για τη Γεωργία.
Αυτό είναι το καλό της υπόθεσης. Δεν είναι όμως καθόλου θετικό το γεγονός ότι αυτός ο σεβασμός στον αντίπαλο συνδυάζεται με ένα μικρό αίσθημα φόβου που διέκρινα στις κινήσεις και στη γενικότερη συμπεριφορά.
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά προσωπικά αυτό είδα.
Μια ανησυχία στα όρια του φόβου μην τυχόν και καταστρέψουν ό,τι κατάφεραν να χτίσουν στους μέχρι τώρα αγώνες. Ελπίζω ότι δεν είναι έτσι. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο φόβος οφειλόταν στις αναταράξεις που είχε το αεροπλάνο καθώς ερχόμασταν στην Τιφλίδα και όχι στα όσα πιστεύουν ότι θα συμβούν απόψε στο «Μιχαήλ Μεσκί».
Υπάρχουν όμως και οι φήμες περί «εμπλοκής» των Κροατών στο αποψινό παιχνίδι της Εθνικής μας που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο περίεργη. Δεν μπορεί παρά να έχουν φτάσει στα αυτιά των Ελλήνων διεθνών οι συζητήσεις που γίνονται υπογείως περί (υπαρκτού ή ανύπαρκτου) μεγάλου πριμ προς τους Γεωργιανούς εάν οι παίκτες του Κετσπάγια καταφέρουν να πάρουν το τρίποντο και να στείλουν τους Κροάτες στην πρώτη θέση. Αυτό ίσως και να συμβαίνει. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας τέτοιας «προίκας» προς τους Κροάτες οι οποίοι την ίδια ώρα παίζουν εναντίον των Λετονών αλλά θα έχουν την προσοχή τους στραμμένη στη Γεωργία.
Ολα αυτά παίζουν ρόλο στην ψυχολογία των Ελλήνων. Γι’ αυτό και προσωπικά πιστεύω ότι απόψε είναι η ώρα των «παλιών». Οι παλιοσειρές της Εθνικής μας είναι αυτοί που πρέπει να βγουν μπροστά και να γίνουν σημαιοφόροι σ’ αυτήν την αποστολή. Ο «Κάρα», ο Κατσουράνης και ο Χαριστέας, οι πρωταθλητές Ευρώπης να μπουν μπροστά και να γίνουν ασπίδα όλης της ομάδας.
Απόψε το παιχνίδι θα είναι δύσκολο.
Πιο δύσκολο και από την Κροατία. Εχουμε τραυματισμούς, έχουμε τιμωρίες, έχουμε την παγίδα του διπλού αποτελέσματος, έχουμε εναντίον μας και την «περηφάνια» των παικτών του Κετσπάγια για «μεγάλη νίκη εναντίον των Ελλήνων». Η απάντηση των διεθνών πρέπει να είναι μία και να δοθεί εντός γηπέδου τώρα που βρεθήκαμε στη θέση του οδηγού: Μολών λαβέ.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: