Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

"Δεν έχετε δει… τίποτα από τον Μακούν!"

Ο Ζοέλ Επαλέ συμβουλεύει τον Ερνέστο Βαλβέρδε να βάλει τον Ζαν Μακούν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
"Δεν έχετε δει… τίποτα από τον Μακούν!"
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στον "Πρωταθλητή":
Για το αν μπορεί ο Μακούν να ανταπεξέλθει σε ένα ντέρμπι, όπως αυτό απέναντι στην ΑΕΚ:
«Και βέβαια μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπως άλλωστε την έκανε σε τέτοια ματς και στη Γαλλία. Είναι παίκτης για τέτοιους αγώνες ο Μακούν και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό».
Για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του συμπατριώτη του:
«Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να τον κρίνουμε από τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις του. όχι μόνο τον Μακούν, αλλά οποιονδήποτε παίκτη έχει αγωνιστεί σε κάποια 20λεπτα. Πόσο μάλλον όταν αυτός προέρχεται από πρωταθλήματα όπως της Γαλλίας και της Αγγλίας, που έχουν μεγάλες διαφορές από το ελληνικό και σίγουρα χρειάζεται και λίγο περισσότερο χρόνο για να μπει στο κλίμα της χώρας και της ομάδας του. η γνώμη μου είναι ότι θα μπορούμε να πούμε περισσότερα όταν ο Μακούν αγωνιστεί σε ολόκληρο αγώνα, γιατί τότε θα μπορέσει να δείξει πολλά περισσότερα πράγματα και να βοηθήσει την ομάδα σε μεγαλύτερο βαθμό. Κι από τη στιγμή που θα παίξει ολόκληρο αγώνα, θα είναι… δύσκολο να ξαναβγεί από την ενδεκάδα».
Για το τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού:
«Εγώ θα πω απλώς ότι δεν έχετε δει… τίποτα από τον Μακούν. Είναι πραγματικά καλός παίκτης κι απλώς είναι θέμα χρόνου για να βγάλει τις δυνατότητές του στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω, όμως, ότι ο αγώνας με την ΑΕΚ θα είναι μια καλή ευκαιρία και για εκείνον, καθώς είναι ένα ντέρμπι για μεγάλους παίκτες και στο οποίο μπορεί να ξεχωρίσει με την ποιότητά του».
Για το φετινό πρωτάθλημα:
«Από το 1998 που βρίσκομαι στην Ελλάδα, κάθε χρόνο που ξεκινάει το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός βάσει δυναμικής και υλικού έχει πάντα το προβάδισμα κι αυτό ισχύει και φέτος. Σε συνδυασμό με τα προβλήματα, άλλωστε, που υπάρχουν στις άλλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα που είναι διαχρονικά ο σημαντικότερός του αντίπαλος, ποιος να συγκριθεί μαζί του για το φετινό πρωτάθλημα. Κι ανεξάρτητα από τα παραπάνω, ο Ολυμπιακός φαίνεται από την αρχή να βγάζει ένα καλύτερο δέσιμο ως ομάδα, έχει αρκετά καλά διαστήματα και φαίνεται εξαρχής ότι θέλει να αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση κι αυτού του τίτλου».
Για το ρόστερ του Ολυμπιακού:
«Για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, με υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα, Κύπελλο αλλά και Champions League, είναι σημαντικό να υπάρχει ποικιλία αξιόλογων λύσεων στα χέρια του προπονητή κι αυτό το έχει ο κόουτς. Όπως τώρα για παράδειγμα που διαβάζω ότι προέκυψε το απρόοπτο με τους τραυματισμούς του Φέισα και του Τοροσίδη. Υπάρχουν από πίσω τους παίκτες που μπορούν όχι απλώς να αγωνιστούν στη θέση τους, αλλά και με μεγάλη επιτυχία».
Για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του:
«Εγώ θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, αλλά δεν περνάει από το χέρι μου. Εξετάζω προτάσεις κι από την Ελλάδα κι από το εξωτερικό, προκειμένου να καταλήξω στην καλύτερη δυνατή. Είναι μια περίοδος που δεν είναι καλή άλλωστε στη χώρα και θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: