Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ισόβιος ολυμπιακός αποκλεισμός για τους ντοπέ!!

Τα σχέδια της ΔΟΕ για αυστηροποίηση των ποινών μετά την ήττα της στο CAS.
Ισόβιος ολυμπιακός αποκλεισμός για τους ντοπέ
Γράφει ο Γιάννης Τζούστας...
«Αντεπίθεση» μετά την πρόσφατη ήττα της στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) για το θέμα της αποβολής των ντοπαρισμένων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ετοιμάζει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Η ΔΟΕ που είδε τον κανονισμό για τη μη συμμετοχή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες των αθλητών που τιμωρήθηκαν για ντόπινγκ με ποινή αποκλεισμού μεγαλύτερη των έξι μηνών επεξεργάζεται σχέδια που προβλέπουν τον ισόβιο αποκλεισμό αθλητών που παραβίασαν βάναυσα των αντιντόπινγκ κανονισμό αλλά και βαριές ποινές για το «περιβάλλον» των αθλητών (προπονητές, γιατροί, μάνατζερ κλπ).
Στο πρόσφατο Διεθνές Φόρουμ Αθλητών που διοργάνωσε στο Κολοράντο των ΗΠΑ κατατέθηκαν προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες όποιος καταδικάζεται για σκόπιμη και εντατική χρήση απαγορευμένων ουσιών να αποβάλλεται δια βίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όποιος από το περιβάλλον του αθλητή συμμετέχει σε παράνομες πρακτικές ντόπινγκ να καταδικάζεται. Το «παρών» στο Διεθνές Φόρουμ Αθλητών έδωσε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρογκ.
Το Δικαστήριο της Λωζάννης δικαίωσε πρόσφατα τον αμερικανό χρυσό ολυμπιονίκη του 2008 στα 400 μ. Λασόουν Μέριτ του οποίου η τιμωρία για ντόπινγκ έληγε τον Ιούλιο αλλά δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες του Λονδίνου σύμφωνα με τον κανονισμό της ΔΟΕ που υιοθετήθηκε το 2008 στην Οσάκα. Το CAS όμως θεώρησε ότι ο εν λόγω κανονισμός δεν ανταποκρίνεται στον παγκόσμιο αντιντόπινγκ κώδικα της WADA. Από την πλευρά της όμως η ΔΟΕ προτίθεται να προτείνει αλλαγές επί το αυστηρότερο στην αναθεώρηση του παγκόσμιου αντιντόπινγκ κώδικα που θα γίνει το 2013.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: