Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αυτοί είναι ΟΙ επαναστάτες!

Εκπροσωπεί μια χώρα που έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Μια Ελλάδα που απαρνήθηκε διαχρονικές αξίες. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Αυτοί είναι ΟΙ επαναστάτες!
Μια κοινωνία που η άκρατη λαγνεία της κατανάλωσης υποκατέστησε την ανθρωπιά, την εντιμότητα και το φιλότιμο. Ενα σύνολο ανθρώπων που έχουν κάνει χόμπι τους τη φοροδιαφυγή, όνειρο ζωής το βόλεμα στο βασίλειο της αποχαύνωσης, το Δημόσιο, και ύπατη κοινωνική μαγκιά τη λαμογιά. Εναν Ελληνα που πέταξε βιαστικά το ταγάρι και τα τσαρούχια, αφού πίστεψε ότι έγινε... κεφαλαιοκράτης Ευρωπαίος με ένα 4Χ4, στο οποίο επένδυσε τις κλεμμένες επιχορηγήσεις του από την ΕΕ για τα χωράφια του. Είναι η Εθνική Ελλάδας!
Που απόψε επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνας, αν τον αφήσουμε ήσυχο να δημιουργήσει, όπως αυτός μοναδικά ξέρει. Οταν δεν ασχολούνται μαζί του για να τον καθοδηγούν (προς τον γκρεμό...) οι ψηφολάγνοι πολιτικοί. Αν δεν του κάνουμε τον δάσκαλο όλοι εμείς οι υπόλοιποι «ξερόλες», κουνώντας με στόμφο τον δείκτη του χεριού, έτσι για να καλύψουμε τα βαθιά μας μεσάνυχτα, γενικώς. Γιατί είμαστε μια γενιά Ελλήνων, βυθισμένη στα προσωπικά αδιέξοδα.
Μια γενιά που έχει ψηλά σηκωμένη τη γροθιά την αριστερή, την πλέρια επαναστατική και το άλλο χέρι απλωμένο στην κάθε λογής ζητιανιά! Αυτά τα παιδιά, όμως, έχουν σηκωμένα ψηλά και τα δύο χέρια. Για να πανηγυρίζουν τα κατορθώματά τους. Και να κρατούν ψηλά μια λαβωμένη πατρίδα και τη σημαία της! Αυτοί είναι Ελληνες, με όλη τη σημασία της λέξης, όπως παλιά! Είναι ΟΙ επαναστάτες!
Πηγή: Εθνοσπόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: