Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Χρυσάφι στην Ελλάδα!!!

O Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την πρόθεση της διοίκησης του ΠΑΟΚ να ελληνοποιήσουν τον Δικέφαλο του Βορρά, ετοιμάζοντας νέες λύσεις πίσω από το υπάρχον υλικό της ομάδας.

Χρυσάφι στην Ελλάδα!
Τόσο ο Ζαγοράκης όσο και ο Βρύζας με τον Κωνσταντινίδη δεν πάσχουν από… ξενοφοβία. Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τους ξένους παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και ακόμα περισσότερο με τους ξένους παίκτες που αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ.
Και πώς να έχουν άλλωστε, όταν όλοι οι ξένοι που φορούν τη φανέλα τη φανέλα του ΠΑΟΚ υπέγραψαν συμβόλαια στην ΠΑΕ επί των ημερών τους.
Γιατί σας κάνω τέτοιο πρόλογο; Νομίζω ότι όσοι παρακολουθείτε τη στήλη έχετε ήδη καταλάβει. Είναι άλλωστε εμφανές ότι πρόθεση και στόχος των ανθρώπων που διοικούν την ομάδα είναι να μπολιάσουν σ΄ αυτή Έλληνες παίκτες.
Λαμβάνοντας υπόψιν μας τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει ο Λάζλο Μπόλονι την ομάδα στη φετινή περίοδο, εκτιμώ ότι σε μεγάλο βαθμό η προσπάθεια των Ζαγοράκη – Βρύζα αρχικά και του Κωνσταντινίδη στη συνέχεια είναι επιτυχημένη. Πριν από δυο χρόνια τα 9/11 της ομάδας αποτελούνταν από ξένους παίκτες.
Τώρα πλέον οι έλληνες παίκτες έχουν αυξήσει θεαματικά την παρουσία τους στην ομάδα. Θα αναφερθώ σε ονόματα. Μαλεζάς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Φωτάκης καθιερώνονται στην βασική ενδεκάδα της ομάδας ενώ ο Γεωργιάδης (ως ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος και ο Μπαλάφας) έχουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους αγώνες.
Πίσω απ΄ αυτούς περιμένουν την ευκαιρία τους ο Τσουκαλάς, ο Παναγιωτούδης και άλλοι πιτσιρικάδες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και
Στο πλαίσιο της ελληνοποίησης του ρόστερ αποκτήθηκαν ο Γιάννου από την Καβάλα, ο Στάμου και ο Κατσικάς από τον Ηρακλή. Ζαγοράκης, Βρύζας και Κωνστνατινίδης προτίμησαν να επενδύσουν στους τρεις νεαρούς Έλληνες παίκτες και με την ασχοληθούν με τον Ούμπιντες, τον Σανκαρέ και τους υπόλοιπους που έμειναν ελεύθεροι από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.
Οι επιτελείς του Δικεφάλου θέλουν να αποκτήσει έντονο ελληνικό στοιχείο η ομάδα θεωρώντας ότι το πείσμα, η επιμονή, ο εγωισμός και το πάθος των ελλήνων παικτών που φορούν την ασπρόμαυρη ομάδα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία της ομάδας των επομένων ετών.
Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Ο ΠΑΟΚ επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει σε έλληνες παίκτες βάση του σχεδίου που εκπονήθηκε πριν από τρία χρόνια.
Υ. Γ. 1 Μη βιαστείτε να αναρωτηθείτε γιατί ενώ ποντάρουν σε έλληνες παίκτες ο Κωνσταντινίδης βρίσκεται στην Αφρική και ψάχνει παίκτες ταλέντα σε συνεννόηση με τον Μπόλονι. Ευκαιρίες υπάρχουν παντού. Κανείς δεν είπε ότι θα παίζουν μόνο έλληνες στον ΠΑΟΚ. Πολύ καλά κάνουν και ψάχνουν παντού. Ευκαιρίες και λαβράκια υπάρχουν παντού. Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση είναι υποχρέωση –και ανάγκη- για τον ΠΑΟΚ να ανακαλύψει ταλέντα και να τους δώσει την ευκαιρία να αναδειχθούν.
Υ. Γ. 2 Οι εκτιμήσεις –ή αν θέλετε, οι ευσεβείς πόθοι-όσων θεωρούσαν ότι ο Ζαγοράκης θα μπορούσε να είναι στον ΠΑΟΚ πρόεδρος - γλάστρα έπεσαν στο κενό. Πάρτε το χαμπάρι. Οι εποχές που διοικούσαν όλοι οι άλλοι εκτός από όσους συμμετείχαν στη διοίκηση της ΠΑΕ πέρασαν ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. Δεν προχωρώ άλλο. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Οι υπόλοιποι που δεν θέλουν να καταλάβουν, γράφουν σχόλια με ψευδώνυμα θεωρώντας –οι αφελείς- ότι θα μακροημερεύσουν. Τίποτε άλλο. Για σήμερα.
Υ. Γ. 3 Θα πορευθούν μαζί ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας, λεει το ρεπορτάζ. Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι διαφορετικό; Υπήρχε περίπτωση ο Ζήσης να παρασυρθεί και να μην συνταχθεί με τον Θόδωρο για τον ΠΑΟΚ; Όσα λάθη κι αν κάνουν οι δυο τους, εγκλήματα δεν πρόκειται να κάνουν. Δυστυχώς για τα λαμόγια.
Πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: