Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση τομή από τους αιώνιους Νότου και Βορρά!!

Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, όπου θα αποφασιστεί αν θα αρχίσει ή όχι το φετινό πρωτάθλημα, ΠΑΟ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αρης και Πανιώνιος συναντήθηκαν με τον Βασιλακόπουλο...
Πρόταση τομή από τους αιώνιους Νότου και Βορρά
Οι ώρες που περνάει (και) το μπάσκετ είναι δύσκολες.... Τα πάντα στην Ελλάδα αλλάζουν και είναι λογικό να μην μείνει ανεπηρέαστο το άθλημα που έχει προσφέρει τις περισσότερες επιτυχίες. Τα λάθη του παρελθόντος, η ανίσχυρη εξουσία του ΕΣΑΚΕ, η έλλειψη χρημάτων και πολλά άλλα ζητήματα έχουν φέρει το μπάσκετ σε πολύ άσχημη θέση για αυτό και ήρθε η ώρα για ανάληψη πρωτοβουλιών.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Αρη και του Πανιωνίου, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΟΚ και ισχυρό άνδρα του αθλήματος, Γιώργο Βασιλακόπουλο κατόπιν προτροπής του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, όπου συζητήθηκαν πολλά από τα ριζωμένα (όχι όμως κι άμεσα) θέματα που απασχολούν το μπάσκετ.
Το κλίμα ήταν καλό, υπήρξε διάθεση συνεργασίας, ωστόσο, όπως είναι δεδομένο ο Βασιλακόπουλος δεν μπορεί να επιληφθεί των άμεσων προβλημάτων που αφορά στην έλλειψη τηλεοπτικής στέγης, η οποία επιφέρει τρομακτική συρρίκνωση των προβλεπόμενων εσόδων.
Στο τραπέζι τέθηκε το θέμα των τηλεοπτικών βέβαια, αλλά επί της αρχής, κι όχι επί της ουσίας. Εγινε δηλαδή μία κουβέντα με θέμα την κεντρικοποίηση των δικαιωμάτων και τη δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου με τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού (που συνήθως δρουν μεμονωμένα), που θα αυξήσει περισσότερο την ένταση της φωνής του μπάσκετ.
Από την πλευρά τους οι αιώνιοι, δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο αυτό, αλλά ζητούν να τεθούν προϋποθέσεις συγκεκριμένες, αλλά και τα ποσοστά στη διανομή. Είναι λογικό οι δύο ομάδες να μην μοιραστούν ισόποσα τα ίδια χρήματα με τις υπόλοιπες.
Η πρόταση τομή όμως, που έγινε και συμφωνήθηκε από όλους, είναι η κατάργηση του επαγγελματικού μοντέλου (αναφορικά με την εταιρική σύσταση των ΚΑΕ)... Εν ολίγοις υπήρξε κοινή πλεύση αναφορικά με την επιστροφή των ομάδων στο μοντέλο του Α.Σ. (του παλιού ερασιτέχνη δηλαδή) και την πλήρη κατάργηση των ΚΑΕ... Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο χάρτης του μπάσκετ θα αλλάξει εντελώς, ίσως προς το καλύτερο, αρκεί να μην πληγούν βεβαίως τα δικαιώματα των παικτών.
Επίσης, υπήρξε και πλήρης ταύτιση απόψεων σχετικά με την προσπάθεια που πρέπει να γίνει συνολικά από τον κόσμο του μπάσκετ για την κατάργηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: