Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Θέλει να αποδείξει ότι... δεν είχε χολέρα!!

Ο Κετσπάγια άνοιξε σαμπάνιες την Παρασκευή το βράδυ, μόλις έμαθε ότι η Εθνική μας νίκησε με 2-0 την Κροατία. Αυτό τουλάχιστον έλεγε άνθρωπος που κρατάει σχέση και μιλάει συχνά μαζί του. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Θέλει να αποδείξει ότι... δεν είχε χολέρα!
Απ' ό,τι φαίνεται, ήθελε όσο τίποτα να ψάχνει η Εθνική μας αποτέλεσμα στην Τιφλίδα, για να είναι αυτός που θα την εμποδίσει απόψε.
ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ στις χθεσινές επίσημες δηλώσεις του να έλεγε... «παίζουμε μόνο για τη φανέλα που φοράμε και για τίποτα άλλο», αλλά είναι φανερό από καιρό πως θέλει να μας κάνει χουνέρι, για να μας υποχρεώσει να τον θυμόμαστε καιρό, ή να μας αναγκάσει να τον εκτιμήσουμε ξανά.
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ πως η σημερινή του συμπεριφορά, καθώς και η φανερή του διάθεση να πάρει κατά έναν τρόπο ρεβάνς, έχει να κάνει με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε, όχι ακριβώς από τον Ολυμπιακό, αλλά από το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.
ΗΡΘΕ το 2009 από την Κύπρο νικητής και τροπαιούχος, καθώς είχε καταφέρει να βάλει την Ανόρθωση (για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα) σε ομίλους Champions League. Από τότε δεν έκρυβε ότι ο βασικός του στόχος ήταν να κάνει τον Ολυμπιακό σκαλί στην καριέρα του, ώστε να μπορέσει να πατήσει πάνω και να δουλέψει στη συνέχεια σε ομάδα της αγγλικής Premier League. Υστερα από δύο μήνες σκάρτους είδε όλο αυτό το όνειρο να γκρεμίζεται μέσα σε μια σκληρή αμφισβήτηση, που είχε ξεκινήσει πριν ακόμη αναλάβει τον Ολυμπιακό και που έσπρωξε τον Κόκκαλη να τον διώξει, ενώ η ομάδα δεν είχε χάσει ούτε μια φορά στο πρωτάθλημα, με μοναδικό στραβοπάτημα το εντός έδρας 0-0 με την Καβάλα.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, βέβαια, μπορεί να έχει τη δική του άποψη για το αν ήταν σωστό ή λάθος να έρθει εκείνη τη στιγμή ο Κετσπάγια στον Ολυμπιακό. Οπως πειστική απάντηση δεν υπάρχει ούτε στο αν έπρεπε μετά να φύγει ή να μείνει όταν τον απέλυσαν. Ο ίδιος, όμως, μέσα του έχει φτιάξει εντελώς αρνητική εικόνα, πιστεύοντας πως τον οδήγησε στην αποτυχία ένα σύστημα και μια νοοτροπία που τον είχε κάνει... μία με τα χόρτα πριν ακόμη δει καλά καλά τη δουλειά του.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, για κάποιους ανθρώπους που είχαν αρχίσει να τον κράζουν με το καλημέρα, μετρούσαν άλλα πράγματα πέρα από την ίδια, τη μεγάλη ή μικρή, προπονητική του αξία και ικανότητα: το ότι είναι Γεωργιανός -άρα... παρακατιανός. Ή ότι δεν είχε προηγούμενη αξιόλογη καριέρα σε κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα-ομάδα. Δεν είναι τυχαίο που ο Κόκκαλης για να σταματήσει την αμφισβήτηση είχε αναρωτηθεί κάποια στιγμή... «Τι έχει ο Κετσπάγια, χολέρα έχει;», άσχετα αν λίγο αργότερα τον σούταρε με συνοπτικές διαδικασίες πέφτοντας θύμα της ίδιας νοοτροπίας που αρχικά καταδίκαζε.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ, όλα αυτά είναι μαζεμένα τώρα μέσα του. Θέλει τη ρεβάνς για να κάνει κάποιους εδώ στην Ελλάδα να αναθεωρήσουν τη γνώμη που έχουν γι' αυτόν. Ισως και για να τον υπολογίζουν σε μια μελλοντική συνεργασία, έχοντας αλλάξει άποψη. Πάντως, το θέλει, άσχετα αν θα του βγει ή όχι...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: