Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Γράφουν ιστορία στο ποδόσφαιρο!!

O Βασίλης Σαμπράκος αρθρογραφεί για τη λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης με αφορμή τα στημένα.
Γράφουν ιστορία στο ποδόσφαιρο
Δεν χρειάζεται τεκμηρίωση ο ισχυρισμός ότι είναι για γέλια η λειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης στην υπόθεση των «στημένων». Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι γράφει ιστορία η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Η΄, καλύτερα, ότι προσθέτει χρυσές σελίδες στην βίβλο των ιστορικών αποφάσεων που έχει εφεύρει ή επινοήσει η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στη διάρκεια των τελευταίων περίπου 15 ετών.
Μου έλεγαν πρόσφατα ότι η πηγή του προβλήματος στην λειτουργία των δικαστών της ΕΠΟ στην απονομή δικαιοσύνης είναι η συμπεριφορά του Σοφοκλή Πιλάβιου. Ότι φταίει, δηλαδή, που ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν μιμείται τον προκάτοχό του και αφήνει τους δικαστές να λειτουργήσουν ελεύθεροι. Ναι, φυσικά, εννοείται, θα ήταν παραβάτης των νόμων της ηθικής ο Πιλάβιος αν είχε φωνάξει τους παλαίμαχους δικαστές και εισαγγελείς για να τους υποδείξει ποιον θα τιμωρήσουν και ποιον θα αθωώσουν.
Δεν θα ήταν παραβάτης όμως αν είχε φροντίσει να κάνει τουλάχιστον το αυτονόητο, να μαζέψει τους συνταξιούχους δικαστές της ΕΠΟ και να τους ζητήσει το ελάχιστο, να μην ξεφτιλίσουν κι άλλο την έννοια της δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο, στην πιο σοβαρή υπόθεση στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος στη χώρα.
Μου λένε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν σκοπεύει να παραμείνει καρφωμένος στην καρέκλα του για καιρό. Προτού σκεφτεί το αν πρέπει ή όχι να αποχωρήσει και πότε θα το κάνει, θα έπρεπε να σκεφτεί να κάνει κάτι για να προστατέψει το ποδόσφαιρο και τον εαυτό του, έστω και τώρα που είναι ήδη αργά. Μια βόλτα στο timeline του twitter, μια ματιά στο γκάλοπ που έστησα στο sambrakos.com, όλα πείθουν ότι η δράση της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης δημιουργεί αποστροφή στους ποδοσφαιρόφιλους. Οι συνταξιούχοι δικαστικοί διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Κάποιος επιτέλους πρέπει να τους μαζέψει!
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: