Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Επίσημα αγαπημένη!!

Η Μπαρτσελόνα είναι και επίσημα η πιο αγαπητή ομάδα των ισπανών φιλάθλων.
Επίσημα αγαπημένη
Σε δημοσκόπηση της Ikerfel που έκανε για λογαριασμό της εφημερίδας «As», πρώτη φορά οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεπέρασαν σε δημοτικότητα τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατέκτησε με μεγάλη άνεση τον τίτλο της πιο αντιπαθητικής ομάδας.
Στο ερώτημα «ποιες τρεις ομάδες συμπαθείτε περισσότερο, εκτός από αυτή που υποστηρίζετε», το οποίο απηύθυνε η Ikerfel στους φιλάθλους των 20 ομάδων της Πριμέρα Ντιβισιόν, η Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε 44% έναντι 37% της Ρεάλ Μαδρίτης.
Στο σχετικό ερώτημα για τις πιο αντιπαθητικές ομάδες η Βασίλισσα συγκέντρωσε 51%, ενώ ήταν η πρώτη επιλογή των φιλάθλων σε ποσοστό 39%.
Για το ίδιο ερώτημα η «Μπάρτσα» συγκέντρωσε 40% και η Σεβίλλη 30%. Σε ανάλογη δημοσκόπηση που έγινε πριν από οκτώ χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αναδειχθεί η δημοφιλέστερη ομάδα με 20 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από την Μπαρτσελόνα (38%-18%), ενώ η ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων μειώθηκε στις επτά μονάδες (32,8% - 25,7%) το 2007.
Η εκτόξευση της δημοτικότητας της Μπαρτσελόνα μεταξύ των ισπανών φιλάθλων οφείλεται στις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων σε Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα, αλλά κυρίως στην πλειάδα αποφοίτων της σχολής «Μασία» των Καταλανών που οδήγησαν την Εθνική Ισπανίας στην κατάκτηση πρώτα του Euro το 2008 και στη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου δύο χρόνια αργότερα.
Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι 97% των ερωτηθέντων οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει αντιπάθεια για την Μπαρτσελόνα και αντίθετα 77% αντιπαθούν οι φίλαθλοι των Μπλαουγκράνα τη Βασίλισσα.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: