Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Οι επόμενες διαρροές!!

Βήμα βήμα μαθαίνουμε τα κομμάτια του σχεδίου διεξαγωγής των προκριματικών του Euro 2016, του διευρυμένου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την τελική φάση των είκοσι τεσσάρων ομάδων.
Οι επόμενες διαρροές
Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Αρχικά, μετά τη συνάντηση στρατηγικής στην Κύπρο το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου είχαμε ενημερωθεί για το «άπλωμα» των ημερομηνιών διεξαγωγής των παιχνιδιών: από την Πέμπτη μέχρι την Τρίτη με αναμετρήσεις κάθε ημέρα.
Μάθαμε τώρα, χωρίς να είναι επίσημο, απλά «διαρροή», ότι θα υπάρχουν πλέον δεκατρείς όμιλοι στην προκριματική διαδικασία και με τη σημερινή κατάσταση η εθνική ομάδα μας θα ήταν εντός των δέκα τριών επικεφαλής. Με την αφαίρεση των βαθμών που έχουμε συγκεντρώσει σε υποθετική προσέγγιση της κλήρωσης των ομίλων (Φεβρουάριος ή Μάρτιος 2014) καταλαμβάνουμε την ένατη θέση στην Ευρώπη.
Από αυτούς τους ομίλους ο νικητής, μετά το πέρας των έξι παιχνιδιών εντός και εκτός έδρας, θα προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Για τις εναπομείνασες θέσεις, δέκα τον αριθμό, καθώς η διοργανώτρια Γαλλία προκρίνεται αυτόματα (σ.σ.: και εξαιρείται απ' τον υπολογισμό της κατάταξης των εθνικών ομάδων που αναφέραμε νωρίτερα), οι καλύτερες (προφανώς) είκοσι ομάδες πλην όσων βγήκαν πρώτες θα παίρνουν μέρος στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας.
Εδώ υπάρχει το επόμενο κενό στη «διαρροή». Δεν έχει γίνει γνωστή η όποια σκέψη του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί και των στρατηγικών συνεργατών του για το πώς θα συνεχιστούν τα προκριματικά. Με νέους ομίλους; Με νοκ άουτ παιχνίδια; Το δεύτερο φαντάζει το πιθανότερο. Αυτό που διέρρευσε είναι ότι σε εκείνο το διάστημα οι εθνικές ομάδες που θα έχουν ήδη προκριθεί θα δίνουν φιλικά παιχνίδια μεταξύ τους, σε κάτι που ανεπίσημα ονομάζεται προ-Euro φιλικό τουρνουά. Τουρνουά που θα έχει και κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, τα έσοδα της οποίας θα μοιράζονται, με κάποια κριτήρια, σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Αυτά για το μελλον. Από απόψε το βράδυ το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στην ολοκλήρωση των προκριματικών ομίλων για το Euro 2012 και στην κλήρωση της 2ας Δεκεμβρίου στο Κίεβο για τους ομίλους της τελικής φάσης. Εκεί όπου θα είμαστε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά ας τελειώσουμε την πρόκριση απόψε και τα συζητάμε.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: