Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αυτό που προέχει είναι τα λεφτά!!

"Η ΑΕΚ χρωστάει μια ευκαιρία στον Νίκο Κωστένογλου", είπε ο Σταύρος Αδαμίδης. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Αυτό που προέχει είναι τα λεφτά
Οσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια, λέω εγώ. Λεφτά στον Χιμένεθ χρωστάει η ΑΕΚ. Κι επειδή, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, θα του χρώσταγε ακόμα περισσότερα, προέκυψε το «διαζύγιο».
Οχι επειδή ο Μανόλο δεν είναι καλός προπονητής. Οχι επειδή έκανε λάθος αλλαγή με τον Λεονάρντο κι έχασε το ματς με τη Στουρμ. Το πρόβλημα με τον Χιμένεθ και τους συνεργάτες του, για να χρησιμοποιήσουμε όρους δικηγορικών γραφείων, ήταν το μεγάλο κασέ. Τα 650 χιλιάρικα μέχρι το τέλος της σεζόν. Κι επειδή όταν βάζει το χέρι στην τσέπη ο ταμίας της ΑΕΚ πιάνει το παπούτσι, ο Μανόλο πήρε το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα.
Και το είπε μάλιστα και ο ίδιος, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με τη ρήτρα εμπιστευτικότητας: «Εφυγα από την ΑΕΚ επειδή δεν είχαν χρήματα για να με πληρώσουν». Χωρίς να γίνει το παραμικρό σχόλιο από την ΑΕΚ. Ετσι, λοιπόν, προέκυψε η δεύτερη ευκαιρία του Κωστένογλου. Επειδή καταρχήν είναι φτηνός. Πιο φτηνό από τα 150 χιλιάρικα που θα πάρει ο Κωστένογλου μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα μπορούσανε να βρούνε. Το τελευταίο, λοιπόν, που απασχολούσε και απασχολεί τον Αδαμίδη είναι το θέμα προπονητή.
Αυτό που προέχει στην ΑΕΚ είναι τα λεφτά. Οπως κάθε πρωί που ξυπνάει ο Βενιζέλος σκέφτεται τι φόρους θα βάλει και τι λεφτά θα κόψει στους δημόσιους υπαλλήλους, έτσι κι ο Αδαμίδης σπάει το κεφάλι του να βρει λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ. Μέχρι που παραλίγο να πεταχτεί όρθιος στο δεύτερο γκολ της Στουρμ Γκρατς. Αλλη καλύτερη ευκαιρία ν' απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Χιμένεθ δεν θα έβρισκε. Και τι έγινε που κέρδισε αμέσως μετά τον Πανιώνιο; Είπε κανένας ότι η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα;
Ετσι, λοιπόν, προέκυψε ο Κωστένογλου. Που, ειρήσθω εν παρόδω, για δώδεκα ώρες το Σαββατοκύριακο έβλεπε παιχνίδια του Ολυμπιακού. Αν δηλαδή δω εγώ για δώδεκα ώρες DVD με τον Ρούντολφ Νουρέγεφ και την Μάργκαρετ Φοντέιν (φωτό), θα βγω στη γύρα να βρω παρτενέρ για να χορέψουμε τη λίμνη των κύκνων; Σαφώς και δεν κάνουν τα ράσα τον παπά. Και τα ράσα στην προκειμένη περίπτωση είναι τα ΑΕΚτζίδικα φρονήματα του Κωστένογλου. Αν ήταν τόσο εύκολο το ποδόσφαιρο όσο νομίζουν οι παράγοντες στην Ελλάδα, όλοι οι παλαίμαχοι θα είχανε γίνει προπονητές.
Η βία ενοχλεί όταν είναι εσωτερική υπόθεση
ΕΙΧΕ πάρει λέει πρωτάθλημα με την ΑΕΚ το 2008 ο Κωστένογλου. Αυτό που της κλέψανε στα χαρτιά. Και τι έγινε; Πρωτάθλημα και κανονικό μάλιστα είχε πάρει ο Νιόπλιας. Και στη συνέχεια πήρε το δρόμο της μετανάστευσης στην Κύπρο. Στον Ολυμπιακό μέχρι και ο Σεγκούρα πήρε νταμπλ. Αλλο είμαι προπονητής με τα καλά μου και τα στραβά μου κι άλλο υποδύομαι τον προπονητή. Στο μεταξύ μάλλον θα πρέπει να πάω στον ΩΡΛ να μου κοιτάξει τ' αυτιά μου.
Αν δεν κάνω λάθος την Παρασκευή στο Καραϊσκάκη γίνανε κάτι τσαμπουκάδες. Και χοντροί μάλιστα. Κατά περίεργο τρόπο άνοιξε μια κερκόπορτα και μπήκανε στο γήπεδο εκατό κουκουλοφόροι. Κατευθύνθηκαν προς τους Κροάτες οπαδούς, ρίξανε μολότοφ, η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, το ματς διακόπηκε κι ένας Κροάτης έχασε ένα δάκτυλο. Κι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ούτε συλλήψεις έγιναν κι ούτε όπως είπα στην αρχή ακούστηκε κανένας να μιλάει.
Κάθε φορά που γίνονται επεισόδια γίνεται και αγώνας δρόμου ποιος θα μιλήσει πρώτος: Ο Γερουλάνος, ο Νικητιάδης ή ο Μπιτσαξής: Να καταδικάσει το φαινόμενο, να τονίσει ότι «δεν πάει άλλο» και να απειλήσει με αυστηρές κυρώσεις. Αυτή τη φορά όμως ήταν όλοι τουμπεκήδες. Κανένας δεν είπε τίποτα. Κι είναι προφανές. Δεν ήταν παιχνίδι πρωταθλήματος ή Κυπέλλου. Η Εθνική έπαιζε. Αν μίλαγαν οι πολιτικοί θα ήταν σαν να έδιναν δίκιο στους Κροάτες που ακόμα διαμαρτύρονται και φωνάζουν.
Η βία ενοχλεί όταν είναι εσωτερική υπόθεση. Τότε ζητάνε ευθύνες και κεφάλια στο πιάτο. Αν είναι ματς της Εθνικής και δέρνουμε και βάζουμε φωτιές σε ξένους είναι εθνικό θέμα και κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Και στο φινάλε Κροάτης έμεινε με τέσσερα δάκτυλα, όχι Ελληνας. Μόνο ο Ολυμπιακός καταδίκασε τα επεισόδια. Κι είχε τους λόγους του για να το κάνει: Μη γίνει κανένας συνειρμός δηλαδή που να αφορά τη «Θύρα 7» και τ' αδέλφια της τους Σέρβους, σε σχέση με τους Κροάτες. Χαίρετε.
Σίριαλ που θα ζήλευε και ο Φώσκολος
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτή η ιστορία με τον Τσάκα και τον πρίγκιπα δεν έχει προηγούμενο. Για να αποδειχθεί ότι τελικά δεν τα είχαμε δει όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέτοιο σίριαλ δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ούτε ο Νίκος Φώσκολος. Οχι για την ποσότητα των επεισοδίων, αλλά σχετικά με τα πρόσωπα και τις διαφαινόμενες εξελίξεις.
Από τον απόλυτο θρίαμβο, αν τελικά αφιχθεί ο πρίγκιπας στο «Ελ. Βενιζέλος» και του στρώσουνε κόκκινο χαλί να πατήσει, μέχρι την απόλυτη ξεφτίλα. Πράγματι νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα. Μουτσούνα σαν του Τσάκα, όχι. Οπως και πρίγκιπα με κελεμπία, τραπεζομάντιλο στο κεφάλι, καμιά δεκαριά ονόματα και 220 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό για ξεκίνημα. Συν βέβαια και το κονσόρτσιουμ των πριγκίπων που υπάρχει από πίσω. Δεν πρόκειται να αφήσουν τον νεαρό Αλ Σαούντ να έρθει μόνος του στην Ελλάδα.
Ενας πρίγκιπας δεν γίνεται να σαλιαρίζει
ΑΝ οι Χιώτες όπως λέει η παροιμία πάνε δύο δύο οι πρίγκιπες πάνε τρεις τρεις κι ακόμα παραπάνω. Θα γεμίσει το ΟΑΚΑ από κελεμπίες και πετροδόλαρα. Μέχρι σήμερα το βράδυ το αργότερο θα γίνει η πιστοποίηση της σφραγίδας και του γνήσιου της πριγκιπικής υπογραφής και το νερό μπαίνει στα αυλάκι. Το επόμενο βήμα είναι να 'ρθει στην Αθήνα ο πρίγκιπας αυτοπροσώπως. Και να τον ανεβάσει ο Τσάκας σε άσπρο άλογο ή σε γκαμήλα και να τον πάει βόλτα. Οψόμεθα.
Για του λόγου το αληθές πάντως ο Τσάκας έδωσε τον πρίγκιπα στο τηλέφωνο να μιλήσει μ' έναν Ελληνα δημοσιογράφο. Ο οποίος αρκέστηκε να πει σε άπταιστων αγγλική έξι λέξεις όλες κι όλες: «Η συμφωνία δεν μπορεί να χαλάσει». Ενας πρίγκιπας δεν γίνεται να σαλιαρίζει. Είναι λιτός και περιεκτικός. Θα μου πείτε τώρα ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι πράγματι ήταν στο άλλο τηλέφωνο ο πρίγκιπας και δεν επρόκειτο για σότο του Τσάκα; Η απάντηση διά της ατόπου απαγωγής: Μια μουτσούνα σαν τον Τσάκα αλήθεια λέει ή ψέματα;
Πάνε να μας φάνε στη στροφή
ΝΑ μη δούνε τη μικρή αλλά τίμια Ελλάδα να σηκώσει για λίγο το κεφάλι. Με το που πήραμε κεφάλι στον όμιλο με το 2-0 της περασμένης Παρασκευής πέσανε απάνω μας να μας φάνε οι πολυμήχανοι και μοχθηροί Κροάτες. Σύμφωνα λοιπόν με το ελληνικό δημοσιογραφικό δαιμόνιο έχουν τάξει λεφτά στους Γεωργιανούς για να μας κερδίσουνε απόψε. Πού να τα βρίσκανε δηλαδή οι πεινάλες οι Γεωργιανοί για να τα δώσουνε στους ποδοσφαιριστές τους. Και για ποιο λόγο; Δεν πάνε για τίποτα. Δεν έχουνε κανένα κίνητρο. Είναι σαφές λοιπόν. Η πλούσια σε μετρητά και σε αποθέματα χρυσού Κροατία πάει να φάει στη στροφή την τίμια αλλά πτωχή Ελλάδα.
Η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο.
-Γεώργιος Α. Παπανδρέου
Ερώτηση: Oταν η EPT έχει ξηλωθεί για το Tσάμπιονς Λιγκ, θα κώλωνε στα ψιλά για το Kύπελλο στο μπάσκετ;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: