Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Άρχισαν να κόβουν αγωνιστικές!!

Ακυρώθηκαν ήδη οι δύο εβδομάδες με αγώνες του πρωταθλήματος ΝΒΑ, αφού μετά από μία επτάωρη συνάντηση οι δύο πλευρές όχι μόνο δεν βρήκαν σημείο επαφής, αλλά βρίσκονται πολύ μακριά σε όλα τα θέματα, και παράλληλα χάνονται έσοδα εκατοντάδων εκ. δολαρίων.
Άρχισαν να κόβουν αγωνιστικές!
"Το χάσμα είναι τόσο μεγάλο, που είναι αδύνατο να γεφυρωθεί εγκαίρως. Οι διαφορές μας παραμένουν μεγάλες σε όλα τα ζητήματα. Ελπίζουμε να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά είμαστε πολύ μακριά σε όλα τα θέματα", τόνισε αναφορικά με την πιθανότητα να αναβληθεί ολόκληρη η αγωνιστική περίοδος ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν.
"Σίγουρα η ακύρωση μέρους του προγράμματος δεν είναι κάτι που ήθελε κανένας, αλλά δεν είμαστε ούτε καν κοντά σε κάποια συμφωνία με το ΝΒΑ που να είναι δίκαια για μας", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ένωσης παικτών, Ντέρεκ Φίσερ.
Ένα από τα βασικά σημεία διαφωνίας των δύο πλευρών παραμένει ο καταμερισμός των εσόδων, όπου οι ιδιοκτήτες ζητούν από τους παίκτες να κατεβάσουν το μερίδιό τους επί των κερδών από 57% σε 50% και την ένωση των αθλητών να μη συζητά το ενδεχόμενο να πέσει κάτω από το 53%, την ώρα που αρκετοί από την πλευρά της Ένωσης των αθλητών εκφράζουν την άποψη ότι τα μέλη της άλλης πλευράς θέλουν το ποσοστό τους να πέσει κάτω από το 50%, και πιο συγκεκριμένα στο 47%.
Οι δύο πλευρές θα ξανασυναντηθούν στο προσεχές μέλλον, χωρίς ακόμη να έχει οριστεί νέα ημερομηνία, όμως ήδη και οι δύο πλευρές χάνουν αρκετά εκ. δολάρια, αφού η αγωνιστική σεζόν μέχρι τις 14 Νοεμβρίου έχει ήδη ακυρωθεί.
Ο αναπληρωτής κομισάριος Άνταμ Σίλβερ υπογράμμισε ότι η λίγκα χάνει αρκετές εκατοντάδες εκ. από τα έσοδά της σε αυτό το διάστημα, ενώ από την πλευρά των παικτών ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσής τους ξεκαθάρισε πως οι αθλητές υπολογίζεται ότι χάνουν 350 εκ. δολάρια για κάθε μήνα του Lockout.
Πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: