Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

"Παίζω χειρότερα απ' ότι πέρυσι!"

Ο Ράφαελ Ναδάλ παραδέχθηκε πως η φετινή του πορεία στα κορτ είναι απογοητευτική!
"Παίζω χειρότερα απ' ότι πέρυσι!"
"Πιστεύω ότι ο Ράφα το 2010 είχε κάτι πιο ξεχωριστό απ'τον Ράφα του 2011, ειδικά όσον αφορά τις κρίσιμες στιγμές", είπε αρχικά και πρόσθεσε:
"Η νίκη από την ήττα έχουν πολύ μικρή απόσταση και εξαρτάται από πολλά και μικρά πράγματα. Προφανώς αυτά τα μικρά πράγματα τα έκανα καλύτερα το 2010 από το 2011. Είναι δύσκολο να κερδίζεις τα μεγάλα παιχνίδια. Έχω χάσει σε πολλούς τελικούς φέτος. Έχω εφτά ήττες σε 10 τελικούς"
Στη συνέχεια, διαφώνησε με την άποψη του Άντι Μάρει ότι το ανδρικό τένις φέτος έχει ανέβει επίπεδο: "Δεν πιστεύω ότι το επίπεδο είναι καλύτερο φέτος από το 2010 και το 2009. Νομίζω ότι είναι παρόμοιο. Από τη δική μου πλευρά και απ' του Ρότζερ, είναι λίγο χειρότερο αυτή τη στιγμή".
Ο Ναδάλ αναγνώρισε πως δεν τα πηγαίνει καλά φέτος: "Εγώ παίζω χειρότερα απ'ότι πέρυσι. Είμαι σταθερός, ίσως πιο σταθερός από πέρυσι αλλά έχω παίξει χειρότερα, νομίζω. Πιστεύω επίσης ότι ο Ρότζερ παίζει καλά αλλά έχει μερικές ήττες τις οποίες δεν θα έκανε στο παρελθόν".
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην εξαιρετική πορεία του Νόβακ Τζόκοβιτς: "Ο Νόβακ έχει κερδίσει ήδη πολλά τουρνουά φέτος και τρία Grand Slams. Δεν έχει χάσει παιχνίδια... Δεν πιστεύω ότι άλλαξε εκπληκτικά το παιχνίδι του. Βελτιώθηκε σε ορισμένα μικρά πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και γι'αυτό έχει μεγάλη επιτυχία φέτος. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσω να κάνω και εγώ". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: