Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Με οδηγό μας την ...Κροατία!!

Την περασμένη Παρασκευή ο Σλάβεν Μπίλιτς, ο τεχνικός της εθνικής Κροατίας, απέτυχε να διαχειριστεί το πλεονέκτημα των δύο αποτελεσμάτων που είχε απέναντι στην Εθνική μας. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Με οδηγό μας την ...Κροατία
Ο τρόπος που επέλεξε να εξασφαλίσει καταρχήν την ισοπαλία, νομίζω ότι δείχνει τον δρόμο στον Σάντος και στους παίκτες μας για το τι... δεν πρέπει να κάνουν απόψε στην Τιφλίδα.
Ανάμεσα στην Κροατία και την Ελλάδα υπάρχει μια ουσιώδης και χαρακτηριστική διαφορά. Η κροατική ομάδα είναι φτιαγμένη για να τα παίζει πάντοτε όλα για όλα. Είναι μια ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ικανούς για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Το συντηρητικό παιχνίδι με στόχο την εξασφάλιση της ισοπαλίας δεν τους πάει. Αντίθετα η δική μας εθνική ομάδα είναι φτιαγμένη (από τον Ρεχάγκελ) ακριβώς γι' αυτό το πράγμα.
Με σφιχτή άμυνα, αργό ρυθμό, δυσκολίες στη δημιουργία, έχει μάθει να κάνει, αυτό που λέμε, «επαγγελματικές» νίκες και το έχει μάθει καλά. Στο αποψινό παιχνίδι στην Τιφλίδα, όπου λογικά θα πρέπει να σφραγίσουμε το εισιτήριο για τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο σοβαρότερος αντίπαλός μας είναι ίσως ακριβώς αυτό το πλεονέκτημα του διπλού αποτελέσματος. Αν το παιχνίδι αυτό δεν ήταν ένας τελικός και η ήττα δεν θα ισοδυναμούσε με «καταστροφή», τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα.
Τώρα πάνω απ' όλα μπαίνει η σκέψη να μη χάσουμε. Ανεξάρτητα από τις οδηγίες που θα δώσει ο Σάντος, οι παίκτες μας θα πρέπει όταν θα μπούνε στο γήπεδο να αφήσουν αυτή τη σκέψη στα αποδυτήρια. Να πιστέψουν στην ανωτερότητά τους και να προσπαθήσουν να την επιβάλουν με σοβαρότητα, πλήρη συγκέντρωση και βέβαια κατάθεση όλων των δυνάμεών τους στον αγωνιστικό χώρο.
Η πείρα τους και πάνω απ' όλα το τεράστιο κίνητρο που έχουν, πιστεύω ότι θα τους επιτρέψουν να κάνουν απόψε αυτά που πρέπει. Απ' όσο θυμάμαι ο Σάντος, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την Εθνική, ανακοίνωσε την ενδεκάδα με την οποία θα ξεκινήσει. Λογικό, αφού με τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες αμφιβολία υπήρχε μόνο για μια θέση. Την εμπιστεύτηκε στον Αγγελο Χαριστέα, ποντάροντας στην πείρα, στο... μπόι του και στις πολλές δουλειές που κάνει μέσα στο γήπεδο. Η επιλογή του μπορεί να έχει και σημειολογική σημασία, αφού μας παραπέμπει στις 4 Ιουλίου του 2004.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: