Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

"Παίξτε μόνοι σας!"

Κάλεσμα του Λιάνου σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να βρεθούν στο πλευρό των υπόλοιπων ομάδων της Α1, για να υπάρχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ικανότητα με ΟΠΑΠ, Πολιτεία κ.λπ.
"Παίξτε μόνοι σας!"
Ο πρόεδρος του Πανιωνίου μίλησε στον "SentraFM" για τα προβλήματα στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και σχολίασε:
Για την υπόθεση του Μαρίς Σπέιτς
Μας έστειλε χθες βράδυ ένας μήνυμα ο ατζέντης του, που είναι ο ίδιος που εκπροσωπεί και τον Μάλενς, και ο οποίος μάλλον ένιωθε ένοχος για ό,τι συνέβη και μας είπε πως ο Σπέιτς θέλει να έρθει, αλλά έχει να γυμναστεί ένα μήνα. Ετσι είπαμε… «No, thank you». Ξεκινάει το πρωτάθλημα και ήδη έχουμε δει άλλες μία – δύο περιπτώσεις και ελπίζουμε σήμερα – αύριο να έχουμε κάποιον στην Αθήνα.
Για ποιο λόγο ο Πανιώνιος μπήκε στη λογική να ψάξει παίκτη από το ΝΒΑ
Πάρα πολύ απλά, για δύο λόγους. Ο ένας λόγος είναι γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι καλό στην Ευρώπη και δεύτερον λόγω των σχέσεων που πάντα είχε με την Αμερική ένιωθα από πολύ νωρίς ότι αυτό το πράγμα (σ.σ. η ιστορία του λοκ άουτ) θα αργήσει. Ετσι, συνεχίζοντας να ψάχνουμε για κοινοτικό, είπαμε να πάρουμε και το ρίσκο να έχουμε κι έναν Αμερικανό από το ΝΒΑ που θα μας βοηθήσει στα πρώτα παιχνίδια. Κάτι ανάλογο έχουν κάνει και πολλές άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.
Για το τι περιμένει από το «παρόν» της Α1 μπάσκετ
Τα πράγματα είναι παρά πολύ άσχημα, αλλά βγάζω το καπέλο στους υπόλοιπους προέδρους και γενικά τους ανθρώπους που προσπαθούν να ασχοληθούν με τις υπόλοιπες ομάδες και κουτσά – στραβά έχουν καταφέρει να φτιάξουν αξιοπρεπή σύνολα. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ξεκινάμε χωρίς να έχουμε ούτε συμβόλαιο ΟΠΑΠ, ούτε συμβόλαιο τηλεόρασης. Με τις επαφές που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες πάρα πολλές ομάδες έχουν φτάσει στο σημείο να λένε πως είναι καλύτερο να μην ξεκινήσουμε, αν δεν έχουμε τα έσοδα. Βλέπουμε με μεγάλη μας απογοήτευση και αυτό νομίζω το συμμερίζεται απόλυτα με τις δηλώσεις του και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ο κ. Βασιλακόπουλος, ότι η πολιτεία και τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων εξακολουθούν να κατευθύνονται εντελώς δυσανάλογα προς το ποδόσφαιρο, με πρόσφατο παράδειγμα τα απίστευτα λεφτά που δόθηκαν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν τους κατηγορώ, εμπορική απόφαση είναι, αλλά από την άλλη μεριά μέσα σε αυτή την κρίση εξακολουθεί το ποδόσφαιρο να παίρνει εντελώς τη «μερίδα του λέοντος».
Για την κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά που λείπει από το μπάσκετ, που έχουν απαξιώσει εντελώς ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός
Δυστυχώς, αυτό είναι και το μεγαλύτερο μας πρόβλημα κι έχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε πως αν δεν έρθετε κι εσείς μαζί μας, αν δεν είμαστε όλοι μαζί δεν έχουμε καμία διαπραγματευτική ικανότητα ούτε με την τηλεόραση, ούτε με τον ΟΠΑΠ, ούτε και με την Πολιτεία. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν είμαστε. Εχουμε φτάσει στο σημείο να λέμε «Παίξτε μόνοι σας!. Σας αναγνωρίζουμε ότι βοηθάτε το ελληνικό μπάσκετ, μπράβο σας, αλλά πρέπει να παίξετε και σε ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αλλιώς, παίξε μονό στην Ευρωλίγκα». Δυστυχώς, αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα. Κανείς δεν λέει να μην παίρνουν περισσότερα λεφτά, δυσανάλογα κατά πολύ σε σχέση με τις άλλες ομάδες, αλλά όχι κι αυτό που γίνεται…
Για το αν η δυσαρέσκεια των υπόλοιπων ομάδων μπορεί να εκδηλωθεί στο σημερινό (11/10) Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ
Μπορεί να εκδηλωθεί, ναι. Δεν κάνουμε ψηφοφορίες. Θα έρθουν όλοι εκεί, θα εκφράσουν τις γνώμες τους, αλλά αυτή τη στιγμή η απογοήτευσή μας δεν είναι στραμμένη προς τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά προς το ότι κανένας από τα θεσμικά όργανα δεν ενδιαφέρεται όσο θα έπρεπε για το μπάσκετ. Ακόμη και με τον ΟΠΑΠ, μήνες και μήνες δεν γίνεται τίποτα. Υποτίθεται πως το συμβόλαιο, αλλά δεν το βλέπουμε. Επίσης, τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ και την τηλεόραση θα είναι αρκετά μειωμένα σε σχέση με πέρυσι. Αν αναλογιστεί κανείς τις συγκυρίες είναι λογικό, αλλά οδηγεί ακόμη περισσότερο σε αυτό που ξεκίνησε πέρυσι και πρόπερσι, δηλαδή το να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα των ομάδων.
Για το επικείμενο ραντεβού με τον Βασιλακόπουλο
Υπάρχει ένα ραντεβού στις 1μ.μ., όπου θα πάει αντιπροσωπεία από τις ομάδες και μετά αργότερα το Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Δεν είναι ώρες να ρίχνουμε ευθύνες κι έχω ξαναδηλώσει πως εμένα η σχέση μου με το να ασχοληθώ με τα διοικητικά του ΕΣΑΚΕ έχει τελειώσει, αλλά είναι δεδομένο πως υπάρχουν ευθύνες και στη διοίκηση του ΕΣΑΚΕ για το θέμα των τηλεοπτικών, γιατί έχουν περάσει μήνες και μήνες που θα έπρεπε να βγάλουμε μία συγκεκριμένη πρόταση με το τι πουλάμε, διορίες κλπ, αλλά οι χειρισμοί ήταν όχι ακριβώς ξεκάθαροι και το ξέρω όχι με φήμες, αλλά με κουβέντες που είχα με ανθρώπους της NOVA, τους οποίους γνωρίζω καλά λόγω της σχέσης τους με τη Forhtnet, που υπήρξε σπόνσορας στην ομάδα μου. Δυστυχώς, κι εκεί υπάρχει έλλειμμα και αναρωτιέμαι γιατί χρειάζεται το έξοδο αυτό ειδικά τώρα γιατί δεν είναι τίποτε άλλο από μία ανάγκη μάρκετινγκ. Δηλαδή, όλη αυτή η υποδομή, την οποία έχουμε, ίσως αυτές τις στιγμές να μην χρειάζεται, γιατί είναι ένα μεγάλο έξοδο, που επωμίζονται οι ομάδες. Χωρίς να λέω πως πρέπει να διαλύσει, σίγουρα όμως δεν πρέπει να συνεχιστεί όπως είναι τώρα. Πρέπει να προσαρμοστούν και να κόψουν τα έξοδά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: