Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

"Το καλοκαίρι συζητώ για άλλες προοπτικές"!

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρώσικη "Sport Express".

"Το καλοκαίρι συζητώ για άλλες προοπτικές"!
Όλοι ασχολούνται με τον Πρίγκιπα, το ποδόσφαιρο, τον τίτλο και ποιος θα τον πάρει, τη στιγμή που για ακόμα μία φορά το καλοκαίρι αναμένεται να είναι καυτό για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό (και όχι μόνο για αυτόν)...
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στην ρώσικη εφημερίδα "Sport Express", όπου μεταξύ άλλων είπε πράγματα που θα πρέπει να προκαλούν ανησυχία, όχι μόνο στους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά σε όλους όσοι αγαπούν το μπάσκετ...
Αρχικά ο Σέρβος τεχνικός, απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το κίνητρο που έχει στην καριέρα του μετά την κατάκτηση τόσων τίτλων, είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό... "Κίνητρό μου είναι η αγάπη μου για αυτό που κάνω. Η στάση μου απέναντι στη δουλειά μου είναι ίδια, όπως το 1991. Έχω ακόμη την ίδια δίψα και παίρνω την ίδια χαρά δουλεύοντας με την ομάδα, με τους νέους παίκτες κι όποιον άλλο έρχεται κάθε χρόνο στην ομάδα.
Γιατί παραμένω στον Παναθηναϊκό; Ήρθα στην ομάδα το 1999 και κατακτήσαμε όλους τους τίτλους. Σε 12 χρόνια πήραμε 11 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και 5 φορές την Ευρωλίγκα. Παίξαμε σε 27 τελικούς και νικήσαμε στους 22. Μετά από όλα αυτά το μόνο που θέλω να κάνω είναι να συνεχίσω. Με τη διοίκηση του συλλόγου υπάρχει σύμπνοια και με τον κόσμο της ομάδας έχουμε μία ξεχωριστή σχέση".
Στη συνέχεια όμως, ο μεγάλος Ζοτς, ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι, που δε θα δεσμεύεται από κάποιο συμβόλαιο, θα είναι σε θέση να ανοίξει νέες προοπτικές στην καριέρα του... Οταν ρωτήθηκε για την πρόταση της ΤΣΣΚΑ που του έγινε πριν από ένα χρόνο ο Ομπράντοβιτς απάντησε...
"Έχω καλή σχέση με τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν. Είναι χαρά μου να μιλάμε για διάφορα θέματα, όταν έχουμε την ευκαιρία. Όμως δεν είμαι ο άνθρωπος που ενώ έχω συμβόλαιο με μία ομάδα θα διαπραγματευτώ με κάποια άλλη. Ποτέ δεν εξετάζω προτάσεις στη διάρκεια της σεζόν. Γι’ αυτό υπάρχει το καλοκαίρι.
Αν το έκανα θα έδειχνα έλλειψη σεβασμού απέναντι στον εαυτό μου, τους παίκτες και τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Το ερχόμενο καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου και τότε μπορώ να συζητήσω για άλλες προοπτικές".
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόουτς του Παναθηναϊκού, τίμια κι αντρίκεια αναφέρεται σε κάτι τέτοιο. Μόνο που αυτή τη φορά είναι λίγο διαφορετικά, καθώς ίσως να είναι η πρώτη που μίλησε τόσο ανοιχτά και τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν για το ενδεχόμενο να ανοίξει νέες προοπτικές στην καριέρα του...
Τα μηνύματα είναι σαφή. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος αν τελικά ο Ομπράντοβιτς δεν παραμείνει στην Ελλάδα... Απλά θα πρέπει όλο να γνωρίζουν και να συνειδητοιποιήσουν ότι αυτή η χρονιά πιθανώς να είναι η τελευταία του σπουδαίου Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Ελλάδα... Και δεν είναι εύκολο να το αποδεχτεί ο οποιοσδήποτε αυτό!

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: