Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Έμεινε από λύσεις και έχασε το σερί!!

Η ΑΕΚ δεν πέρασε το τεστ του Περιστερίου, όπως είχε χαρακτηριστεί το παιχνίδι της με τον Ατρόμητο, επειδή ήταν το πιο δύσκολο από τα πέντε προηγούμενα στα οποία είχε δημιουργήσει ένα σερί χωρίς ήττα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Έμεινε από λύσεις και έχασε το σερί
Και δεν το πέρασε επειδή δεν κατάφερε να βγάλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο τα στοιχεία εκείνα που την είχαν μεταμορφώσει σε μια ομάδα με γρήγορη ανάπτυξη και παραγωγικότητα.
Αυτό οφείλεται βέβαια τόσο στην ίδια όσο και στον αντίπαλό της. Ο Ατρόμητος χθες παρουσιάστηκε καλύτερος απ' ό,τι στα τελευταία του παιχνίδια. Ο Δώνης προσάρμοσε την ομάδα του στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα, φροντίζοντας να εμποδίσει την ΑΕΚ να έχει κατοχή μπάλας και παράλληλα να μπλοκάρει τους παίκτες-κλειδιά της, όπως ο Χοσέ Κάρλος και ο Μπέλεκ. Η ΑΕΚ δεν βρήκε λύσεις επειδή δεν διέθεσε την ενέργεια και τα τρεξίματα που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια της, ίσως λόγω και της κόπωσης των παικτών της από το παιχνίδι με τη Στουρμ.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιοτικού θεάματος κι αυτό ήταν φυσικό, αφού αυτό που αποτέλεσε προτεραιότητα και για τις δύο ομάδες ήταν το αποτέλεσμα. Φάσεις μπροστά στις δύο εστίες έγιναν πολύ λίγες, γι' αυτό και το ματς κρίθηκε από το μοναδικό σουτ που πήγε στο τέρμα, το οποίο όμως ήταν αδύνατο να αποκρουστεί από τον Αραμπατζή. Στη συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής Σπάθας δεν είδε καθαρό χέρι του Μήτρογλου που είχε προηγηθεί.
Το λάθος του ισοφάρισε ένα άλλο, του βοηθού του, ο οποίος υπέδειξε φάουλ σε ανατροπή του Σκόνδρα από τον Σιαλμά, που είχε γίνει όμως μέσα στην περιοχή. Μετά τη φάση αυτή ο Σπάθας έπαιξε Ατρόμητο, ενώ με τους δύο βοηθούς του συνέθεσαν ένα εντελώς αποτυχημένο διαιτητικό τρίο. Από το παιχνίδι αυτό πάντως προέκυψε νικήτρια η ομάδα που ήταν καλύτερη, έστω και στα σημεία.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: