Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

«Στον Άρη πρέπει να έχεις όραμα»


alexandris

Παραμονές του κρίσιμου αυριανού αγώνα του Άρη με την λιθουανική Ρουντούπις στο Αλεξάνδρειο (21.00) ο προπονητής των «κιτρίνων», Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε στο Τρίτο Ημίχρονο του Αθλητικού Metropolis τόσο για την εν λόγω αναμέτρηση, όσο και για το μέλλον της ομάδας.
Αρχικά ανέφερε:
«Τον τελευταίο μήνα είμαι ενθουσιασμένος, ολοκληρώσαμε το ρόστερ, η ομάδα βρήκε κανονικό ρυθμό, γιατί έπρεπε να εντάξουμε κάποια παιδιά στην ομάδα και αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλό σημείο, σε αγωνιστικό κομμάτι και ψυχολογικό, εκτός από αυτό που ταλαιπωρεί όλη την ελληνική κοινωνία, το οικονομικό».
Για το τι άλλαξε τον τελευταίο καιρό και ο Άρης βρήκε το δρόμο του:
«Εμπεδώνουμε τη φιλοσοφία που πρέπει να διέπει μια ομάδα όπως ο Άρης. Όλοι πρέπει να καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και πώς να εκφραστούν μέσα στο παιχνίδι ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Θα ήθελα να πω και να τονίσω ότι η ανταπόκριση σε όσα ζητάω είναι εντυπωσιακή και αυτό είναι κάτι που μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον».
Για την άποψη που έχει για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Όλες οι ομάδες έχουν καταλάβει ότι πρέπει να δουλέψουν πολύ για να έχουν αντάξιο σύνολο, οι παλικαρισμοί των παρελθόντων ετών έχουν βγει από τη μέση. Οι ομάδες προσπαθούν να μη δημιουργήσουν χρέη και καταστρώνουν υγιές πλάνο. Είναι υψηλό το επίπεδο και αυτό αποδεικνύεται με τις εμφανίσεις στην Ευρώπη, δεδομένων πάντα και των συνθηκών».
Για το αν υπάρχει πίεση, εν όψει και της αυριανής κρίσιμης μάχης με τη Ρουντούπις:
«Έχουμε υγιή σχέση με τους παίκτες, πρέπει να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των παικτών, όλο το τιμ και δουλεύουμε συνειδητά και επαγγελματικά. Πίεση νιώθουμε εμείς, αλλά δεν τη μεταφέρουμε στα παιδιά. Τους ζητάμε να κάνουν αυτά που πρέπει για να πάει η ομάδα ψηλά. Σε μια ομάδα σαν τον Άρη πρέπει να έχεις όραμα, γιατί δεν πετυχαίνεις διαφορετικά. Για μας αποτέλεσαν μάθημα οι ήττες, αλλά δείχνουμε χαρακτήρα σαν ομάδα».
Τέλος, ρωτήθηκε και για το διοικητικό:
«Θα βρεθεί λύση, όλοι την έχουμε ανάγκη, για να πάει μπροστά μια ομάδα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία. Με καλή διάθεση, όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν πρέπει να λυθούν, γιατί αλλιώς όλη η προσπάθεια ίσως να μην τελεσφορήσει».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: