Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τι είδε ο Αυστραλός!!

Η τραυματική εμπειρία παρακολούθησης του αγώνα του Περιστερίου και τα διαιτητικά κατορθώματα. Βλέπαμε τον αγώνα Ατρόμητου - ΑΕΚ με Αυστραλό συνάδελφο που η σχέση του με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Τι είδε ο Αυστραλός
Αναρωτιόταν εύλογα αν η ομάδα με τα μαυροκίτρινα υπήρξε πράγματι η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, για το οποίο ουδεμία υπόληψη φάνηκε να τρέφει από την ώρα που είδε το πρώτο εικοσάλεπτο.
Τον διαβεβαιώσαμε ότι τουλάχιστον μέχρι την περασμένη Τετάρτη αυτό συνέβαινε, του δείξαμε και τη βαθμολογία, αλλά αυτός ο αθεόφοβος απτόητος:«Θα αστειεύεστε... Οι άλλοι με τα μπλε είναι κάπως καλύτεροι, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα συναντούσα στην Ευρώπη τόσο χαμηλή ποδοσφαιρική στάθμη».
Προφανώς ο συνάδελφος από την Ωκεανία παρακολουθούσε αδιαλείπτως Μπάρτσα, Ρεάλ, Τσέλσι, άντε και καμιά Ιντερ. Κι όμως, στο δεύτερο ημίχρονο μας ξάφνιασε με τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις, λέγοντας: «Η άμυνα των πρωτοπόρων είναι έτοιμη να δεχτεί γκολ. Δεν θα αργήσει».
Τι ήθελε να το πει; Πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου που σφύριξε ο Ηλ. Σπάθας και το... ακύρωσε έπειτα από υπόδειξη του αδαούς βοηθού του Δ. Γκάγκα, γκολ του Σφακιανάκη λίγο αργότερα... Κι αν στο πέναλτι ο Αυστραλός άρχισε να μας... περιεργάζεται σκωπτικά, στο τέρμα του Ατρόμητου ξέσπασε: «Καλά, αυτοί οι διαιτητές πρώτη φορά παίζουν; Δεν είδαν το κοντρόλ με το χέρι (Μήτρογλου);».
Του εξηγήσαμε ότι ο ρέφερι είναι διεθνής και θεωρείται ένας από τους τρεις καλύτερους στη χώρα μας. Εχασε και το τελευταίο ίχνος ευγένειας: «Αν πρόκειται να λέτε ανέκδοτα, είμαι στη διάθεσή σας. Ξέρω μερικά που είναι καλύτερα απ’ αυτό και μπορώ να σας ακολουθήσω». Το βουλώσαμε γιατί αρκετά είχαμε εκτεθεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να σε κάνει ρεζίλι χωρίς να έχεις την παραμικρή ευθύνη. Για τέτοιο διεμβολισμό μιλάμε...
Το ματς τελείωσε και του προτείναμε να δούμε τον (από την περασμένη Τετάρτη) πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Είχαμε αποφύγει το... σκόπελο των 0-0 (Αρης - Παναιτωλικός και ΟΦΗ - Κέρκυρα) και ελπίζαμε ότι θα μας έβγαζαν ασπροπρόσωπους ο Φουστέρ, ο Φετφατζίδης και ο Τζιμπούρ. Είχαμε κάψει τα χαρτιά μας με το Περιστέρι.
Απηυδισμένος ο Αυστραλός δημοσιογράφος λέει:
«Αρκετά. Μήπως θα ήταν πιο έξυπνο να πάμε μια βόλτα; Να πούμε και κανένα ανέκδοτο;».
Η τραυματική εμπειρία του με το ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσε και το στίγμα της βραδιάς που ακολούθησε. Για μπάλα δεν ξαναμιλήσαμε...
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: