Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

«Πρώτα απ’ όλα η εξυγίανση»


paok prelevic

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αναλύοντας την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, τονίζοντας ότι βασικός της στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση και στη συνέχεια το αγωνιστικό. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε το ότι υπάρχει οριστική απόφαση για υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99.
Αρχικά ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, είπε: «Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα οικονομικά δεδομένα και τα προβλήματα που εμποδίζουν τις φιλοδοξίες της ομάδας. Θα ακούσετε σε λίγο και από τον Βαγγέλη τα νούμερα. Επειδή, όμως, όλοι έχουμε φιλοδοξίες εφόσον βοηθήσουμε όλοι και αλλάξουμε την νοοτροπία. Τα περισσότερα εμπόδια είναι λόγω νοοτροπίας. Η ομάδα δεν έχει ιδιοκτήτη, δεν μπορεί να εξαρτάται από τις συμβάσεις. Με τον ΟΠΑΠ μιλήσαμε για χορηγία στην φανέλα και ακόμη περιμένουμε. Για αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων».
Τον λόγο πήρε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ο οποίος ενημέρωσε για τα οικονομικά υπογραμμίζοντας: «Πριν ξεκινήσω θα σας δώσω μια ευχάριστη είδηση. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο άρθρο 99, η απόφαση βγήκε στις 12/12. Προτάθηκε στην αρχή και στον κ. Κανώτα να είναι διευθύνων σύμβουλος αλλά για δικούς του λόγους αρνήθυηκε Παραλάβαμε ταμείο μηδέν. Περίπου 9.000 ευρώ δεσμευμένα για την εφορία. Επιταγές μηδέν. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει μια διαφορά. Αυτή ήταν ότι η προγηούμνε διοίκηση με 300.000 από τον Ερασιτέχνη και 100.000 από την ΠΑΕ και ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο υπάρχων, αυτό με την NOVA. Τώρα έχουμε μηδέν σε όλα. Η μοναδική χορηγία από την προηγούμενη χρονιά ήταν της STAMION AE. Πρώτα θέλαμε να πάρουμε την άδεια για να συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Μετά να δημιουργήσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, συμφωνήσαμε με τον προπονητή ότι η χρονιά είναι δύσκολη και ξεκινήσαμε με ένα μπάτζετ 500.000 ευρώ. Ακόμη και σήμερα οι κάμερες είναι μέσα στα γήπεδα και οι ομάδες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, ούτε η σύμβαση έχει υπογραφεί. Ξεκινήσαμε χωρίς χρήματα και χωρίς συμβάσεις. Η μια βοήθεια ήταν ο κόσμος με τα διαρκείας και η άλλη από άτομα όπως ο κ. Πολυχρονιάδης που έδωσε 150.000 και καταφέραμε να πάρουμε άδεια και να παίξουμε και στην Ευρώπη».
Ο κ. Γαλατσόπουλος συνέχισε με εξίσου σημαντικά στοιχεία: «Με προσπάθειες του κ. Πανάκα δημιουργήσαμε ένα χώρο στα επίσημα ώστε να φιλοξενούνται παλιοί πρόεδροι και έτσι να βοηθήσουν την ομάδα. Εμείς δεν ζητάμε δανεικά. Οταν θα δείτε τον ισολογισμό λέει ότι τα χρέη είναι 5 εκατομμύρια. Από αυτά 1.750.000 είναι προς προμηθευτές, 982.000 προς την εφορία, 102.000 προς το ΙΚΑ, 1.889.000 προς πιστωτές και 325.000 είναι προκαταβολές από τιμολόγια που εκδόθηκαν μετά.
Στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ χρωστάει μετά την επιτυχία της ένταξης στο άρθρο 99 3.750.000. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες αγωγές από την εποχή Δρόσου που αγγίζουν τις 300.000. Το άρθρο 99 είναι η μοναδική σωτηρία για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να βαδίσει στον δρόμο της εξυγίανσης ώστε να μπορέσει και να ζήσει η εταιρία.
Για τον Γκαγκαλούδη για παράδειγμα θα πως ότι πριν το άρθρο 99 έγινε συμφωνία για να πάρει τα οφειλόμενά του σε δόσεις των 5.000 ευρώ. Πήρε την πρώτη σε μετρητά και την δεύτερη πήγαμε να του την δώσουμε με επιταγή χορηγού την οποία όμως δεν αποδέχθηκε. Πιστεύω ότι τελικά θα βρεθεί λύση».
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς πήρε και πάλι τον λόγο εξηγώντας: «Οι αθλητικές ΑΕ δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν εμπορικές πράξεις, ειδικά εμείς που δεν έχουμε ιδιοκτήτη. Εκεί που υπάρχει ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει μια παράπλευρη εταιρεία και να κάνει μια εμπορική δραστηριότητα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι πάμε καλά στο μάρκετινγκ. Δημιουργήσαμε το κίνημα οι 300 του ΠΑΟΚ, όπου κάποιος με 1.000 ευρώ συμμετέχει σε χορηγικό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ. Είναι ο λόγος μαζί με τα διαρκείας και τα χρήματα που έβαλαν μέλη της διοίκησης που υπάρχουμε. Το «PAOK Web TV» μπορεί να εξελιχθεί σε σωτηρία του ΠΑΟΚ. Με ένα πολύ μικρό ποσό μπορεί κάποιος να παρακολουθεί αγώνες της ομάδας. Ενα ποσό από αυτό έρχεται στα ταμεία της ομάδας. Η ομάδα δεν μπορεί να εξαρτάται από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά, μπορεί ο ΠΑΟΚ να γίνει νέα δύναμη και κάποια στιγμή να περιμένει τον νέο ιδιοκτήτη. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς κρούει το καμπανάκι: «Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Δεν μπορεί να υπάρχει η εταιρεία με την τωρινή νοοτροπία. Ολα αυτά που γίνονταν μέχρι τώρα δεν μπορούν να γίνονται άλλο. Τα χρέη πρέπει να πληρωθούν. Να μην ζητάμε πράγματα που δεν μπορούμε να αποκτήσουμε. Αν έχεις όρεξη μπορείς να μαλώνεις συνέχεια. Εγώ δεν έχω όρεξη να μαλώνω με τον κόσμο. Κάποια στιγμή μπορεί να υπάρχει στο Υπουργείο ένας Γερμανός, να μην ξέρει ποιος είσαι να δει το ΑΦΜ σου και να σε κλείσει.
Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι πλέον το πρωτάθλημα που ήταν πριν από πέντε και δέκα χρόνια. Δεν έχουμε τον χειρότερο προϋπολογισμό στην Ελλάδα. Εφόσον αξιοποιήσουμε νέες πηγές εσόδων και το «PAOK Web TV» θα μπορέσουμε να φτάσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που αξίζει».
Εχουμε 100.000 ευρώ ζημιά από την Ευρώπη, δεν γίνεται έτσι. Η περσινή επιτυχία πληρώθηκε ακριβά. Τα μοναδικά έσοδα ήταν από την ΕΡΤ3 και τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων. Και εμείς θέλουμε παίκτες. Πρέπει να πούμε πως φέτος δεν είναι μόνο 12 παίκτες, στον φετινό προϋπολογισμό είναι και ο Γκακαλούσης και ο Γκετσέφσκι και ο Μονρό και ο Αποστολίδης και ο Δέδας. 25 παίκτες πληρώνουμε φέτος. Είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα!».
Για τις κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία με το «PAOK Web TV» ο Πρέλεβιτς είπε: «Εγώ είμαι διατεθειμένος το καλοκαίρι να ενημερώσουμε τους ΠΑΟΚτσήδες της Ευρώπης. Να έχουμε επικοινωνία με Αμερική, Καναδά και Αυστραλία. Αυτό γίνεται και τώρα μέσω τηλεφώνου και μέσω της τεχνολογίας, αλλά θέλουμε και την προσωπική επαφή. Δεν είναι πρότζεκτ που γίνεται από την μια μέρα στην άλλη».
Για το παιχνίδι με τον Αρη στις 28 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είπε: «Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι πάνω εαπό όλα είναι θέαμα. Θέλουμε κόσμια συμπεριφορά. Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πληρώσαμε 4.2000 ευρώ, ζημιώθηκε η ομάδα. Δεν έχουμε την δυνατότητα να πληρώνουμε πρόστιμα, πρέπει να το κατλάβουμε».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: