Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

"Ποια ΑΕΚ για πρωτάθλημα; Ντροπή..."

Ο Νικόλας Αλέφαντος είναι εδώ και σχολιάζει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, την αγωνιστική που πέρασε και, κυρίως, το παιχνίδι του Ολυμπιακού...

"Ποια ΑΕΚ για πρωτάθλημα; Ντροπή..."
• Τι να πεις τώρα. Τι ήταν αυτό το πράγμα… Εν πάση περιπτώση, ο Ολυμπιακός έχει δικαιολογίες, έβγαλε μια σειρά πολλών αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη και κουράστηκαν, είχε και τραυματισμούς. Δεν βλεπόταν πάντως το παιχνίδι. Φύγαμε με μισή καρδιά, περιμέναμε στο β’ ημίχρονο να δούμε καλύτερη μπάλα και τελικά οι αντίπαλοι έτρεχαν περισσότερο, εμείς δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε δύο πάσες!
• Μην παρασύρεστε από ορισμένα καλά ματς που κάνανε αυτά τα χαφ, θέλω ενίσχυση στα χαφ, ξαναλέω, θέλω σπουδαίο αντι-Ιμπαγάσα. Ο Μανιάτης, ο Μοντέστο και ο Φουστέρ είναι μαχητές, στα μεγάλα ματς φαίνονται γιατί χρειάζεσαι τρεχαλατζήδες και πολεμιστές, όμως ο Ολυμπιακός θέλει και τη «δαντέλα», θέλουμε να βλέπουμε μπάλα, μάθαμε με παικταράδες στο παρελθόν.
Μπήκε ο Γέστε, περπάταγε. Γιατί, ο Ορμπάιθ; Τα ίδια. Πήραμε πολλούς περιπατητές αυτό το καλοκαίρι, οι περσινοί παίκτες τραβάνε τον Ολυμπιακό και κάνουν τη διαφορά.
• Τον Πάντελιτς που τον έβαλε στο ’90 δεν το κατάλαβα. Επειδή έχω ζήσει από μέσα το ποδόσφαιρο, αυτά είναι άσχημα μηνύματα, χτυπάνε άσχημα στον παίκτη. Αυτά τα κάνεις ως προπονητής σε ένα παίκτη που θες να του τη σπάσεις. Τον είχε ξεχασμένο, τον έβαλε σε ορισμένα ματς όταν βρέθηκε σε ανάγκη, τον ξελάσπωσε ο Σέρβος, πλάκωσε τις αντίπαλες ομάδες στα γκολ- ας ήταν εύκολες- τον πετάει έξω πάλι και τον βάζει αλλαγή στο ’90; Σε ένα ματς που προηγείσαι 2-0; Δεν μου άρεσε αυτή η κίνηση.
• Παναθηναϊκό είδα, μεγάλα κενά στο κέντρο και στην άμυνα, δεν πρεσάρανε στο κέντρο, πίσω στην άμυνα κάθε σέντρα που γινόταν υπήρχε πανικός. Ο Καπίνο τους γλίτωσε. Είναι και σε πτωτική φάση ο Κουίνσι με τον Ζέκα, ο Λέτο τους τραβάει μόνος του. Ο Λέτο είναι όλος ο Παναθηναϊκός, το ξαναλέω. Αρέσει δεν αρέσει σε ορισμένους, αυτή είναι η αλήθεια.
• Είδα και την ΑΕΚ, είναι αμαρτία απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απέναντι στην ιστορία της ΑΕΚ που τη σέβομαι, είναι ντροπή που την έχριζαν φέτος ότι πάει για πρωτάθλημα! Με τον Κλοναρίδη, τον Μπερνς, τον Καράμπελα και τους 36άρηδες; Είναι ντροπή το οικονομικό της πρόβλημα, είναι ντροπή που τόσοι ΑΕΚτσήδες πλούσιοι την άφησαν έτσι.
• Έχουμε δει και γαμώ τους παίκτες πιο παλιά από την ΑΕΚ. Περάσανε χαφάρες, περάσανε αμυντικάρες, περάσανε κυνηγοί-κανόνια. Τι να πρωτοθυμηθούμε οι παλιοί. Μπακ δεξί Γούλιος, μπακ αριστερό Παραγιός. Σέντερ μπακ Μουρατίδης, Τζανετής. Χαφ Πούλης, Παπαθεοδώρου. Έξω δεξιά Εμανουηλίδης, σέντερ φορ Ηλίας Παπαγεωργίου, έξω αριστερά Πατάκας, μέσα αριστερά Κλεάνθης Μαρόπουλος.
• Έπειτα, μεγάλη ομάδα επίσης με Εμανουηλίδη έξω δεξιά, Κανάκη μέσα δεξιά, Ηλία Παπαγεωργίου σέντερ φορ, Λάμπη Σεραφείδη μέσα αριστερά- αδερφός του Σεραφείδη του τερματοφύλακα. Τι να θυμηθώ, Δελαβίνια πιο παλιά τερματοφύλακα, Ρίμπα τερματοφύλακα. Γκολκίπερ ρε.
• Μετά, Νεστορίδη, ο μεγαλύτερος επιθετικός που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχετε δει τέτοιο παίκτη. Αυτός αν έπαιζε τώρα, θα κόστιζε 50 εκ. ευρώ. Μόνος του… έκτισε το γήπεδο της ΑΕΚ. Έβαζε 35 γκολ κάθε χρόνο. Πανζουρλισμός στα γήπεδα, σάρωνε. Θα σας πω μια ιστορία που την ξέρω από πρώτο χέρι. Ο Μουράτης έλεγε στον Κοτρίδη «πήγαινε πάνω του ρε» και του έλεγε ο Κοτρίδης «γιατί να πάω εγώ, να με κάνει νούμερο»; Είχε ένα σπάσιμο της μέσης τρομερό ο Νεστορίδης.
• Μετά, εποχή Μπάρλου, Αρδίζογλου, Θωμάς Μαύρος, Μπάγεβιτς φορ, Μίμης Παπαϊωάννου, παικταράδες ρε.
• Μετά, Κασάπης, Στέλιος Μανωλάς, Σαββίδης, Σαμπανάτζοβιτς, Σαβέφσι, Κετσπάγια, Τσιάρτας, Κωστής, Μπατίστα, Ντέμης Νικολαίδης, είδαμε σπουδαίους παίκτες στην ΑΕΚ. Είναι ντροπή σε αυτά τα παιδιά που παίζουν τώρα στην ΑΕΚ να τους φορτώνουν το βάρος του υποψήφιου πρωταθλητή, δεν είναι δυνατόν αυτοί να πάρουν το πρωτάθλημα. Μην κοροϊδεύουν τον κόσμο της ΑΕΚ, αρκετά βάσανα έχει τραβήξει.

πηγή:katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: