Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Νίκησε σε ρυθμό ρελαντί αλλά δεν ικανοποίησε!!

Επειτα από ένα καταιγιστικό ποδοσφαιρικό τετράμηνο, ο Ολυμπιακός χαμήλωσε την ένταση της προσπάθειας και συμβιβάστηκε σε μια τυπική νίκη επί του ΠΑΣ ο οποίος αγωνίστηκε με στόχο να μη γίνει Κέρκυρα και Λεβαδειακός. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.

Νίκησε σε ρυθμό ρελαντί αλλά δεν ικανοποίησε
Τις χριστουγεννιάτικες διακοπές φαίνεται ότι είχαν στο μυαλό τους οι παίκτες του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αφού έκαναν λοιπόν τα εντελώς απαραίτητα, σημειώνοντας δύο γκολ και εξασφαλίζοντας το τρίποντο, στη συνέχεια εγκατέλειψαν την προσπάθεια για να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο και περιορίστηκαν στη διατήρηση της ασφάλειας του 2-0.
Θύμισαν έτσι στον κόσμο τη λογική της «επαγγελματικής νίκης», κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα στη φιλοσοφία αυτής της ομάδας.
Σίγουρα, δεν είναι παράλογο αυτό για ένα σύνολο που έχει επιβαρυνθεί τρομερά από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα. Ωστόσο δεν νομίζω ότι αποτελεί και καλή δικαιολογία για τη μέτρια εικόνα των Ερυθρολεύκων. Διότι, οι περισσότεροι από 20.000 φίλαθλοι που πήγαν στο γήπεδο ευελπιστώντας να φύγουν με δώρο μια εμφάνιση συνοδευόμενη από πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα, γύρισαν σπίτι τους μάλλον απογοητευμένοι από το ματς που παρακολούθησαν. ΄
Σε αυτό βεβαίως έβαλε το χεράκι του και ο ΠΑΣ. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη δεν διεκδίκησε κάτι ουσιαστικό από το χθεσινό παιχνίδι και με τη συνολική παρουσία της έδειξε ότι πρώτος στόχος ήταν να μη γίνει Κέρκυρα και Λεβαδειακός. Κατάφερε τελικά να φύγει με μια «νορμάλ» ήττα αλλά σίγουρα δεν βοήθησε να γίνει ένα θεαματικό παιχνίδι.
Για μένα, πάντως, αυτό ήταν το πιο υποτονικό παιχνίδι που παίχτηκε φέτος στο Καραϊσκάκη και μάλλον κλείνει εκεί η κριτική που μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα. Αυτό που θα μείνει από το ενενηντάλεπτο, θα είναι το εκπληκτικό γκολ του Δαβίδ Φουστέρ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και η αποθέωση του Τάσου Πάντου, ο οποίος παραμένει μεγάλος έρωτας για τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Αναμφίβολα, το πιο σημαντικό γεγονός για τους Ερυθρόλευκους είναι πως τελειώνουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2011 μένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας και συνεχίζοντας στην Ευρώπη. Είναι το κλείσιμο ενός εκπληκτικού ποδοσφαιρικού τετραμήνου, στο οποίο ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του έκαναν μεγάλες εμφανίσεις, σπουδαίες νίκες και ευχαρίστησαν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στον μέγιστο βαθμό. Τώρα έρχεται η περίοδος της ξεκούρασης των μελών αυτής της σπουδαίας ομάδας, αλλά και οι μέρες περισυλλογής και προγραμματισμού για τη δύσκολη συνέχεια.
Οπως φαίνεται, η συνέχεια θα είναι το ίδιο δύσκολη. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τον μεγάλο αντικειμενικό στόχο που είναι η εκ νέου κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά έχει και το καθήκον… πολυτελείας να ανασυντάξει τις δυνάμεις του ώστε να διεκδικήσει το μέγιστο στο Europa league. Τώρα, είναι ώρα να ξεκουραστούν οι παίκτες και να κουραστεί η διοίκηση ώστε να καταφέρει να βρει τον τρόπο που θα ενισχυθεί η ομάδα.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: