Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Οι "ερυθρόλευκοι" ξέρουν τον δρόμο, ο "Δικέφαλος" έσκυψε το κεφάλι!

Τη συνταγή την ήξεραν. Και ο Βαλβέρδε και οι παίχτες του και οι αντίπαλοι. Πίεση ψηλά, γρήγορο γκολ και άνετη επικράτηση. Οπως έγινε και χθες το βράδυ, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.

Οι "ερυθρόλευκοι" ξέρουν τον δρόμο, ο "Δικέφαλος" έσκυψε το κεφάλι
Οπως έχει συμβεί στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, με Δόξα Δράμας, Κέρκυρα, Λεβαδειακό. Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ξέρει τι ζητεί από τους παίχτες του και οι τελευταίοι γνωρίζουν πώς να το εφαρμόζουν, φέροντας, με άνεση, εις πέρας την αποστολή τους. Που είναι βέβαια οι νίκες σε πρώτη φάση και ο τίτλος εν τέλει. Δρόμο που ξέρουν πολύ καλά. Και πώς θα τον διανύσουν με ασφάλεια και πώς θα τερματίσουν πρώτοι.
Στην ΑΕΚ και ο Κωστένογλου και οι παίχτες γνώριζαν ότι δεν είναι... ατρόμητη η ομάδα τους. Και αποδείχθηκε στο Περιστέρι, όπου ο «δικέφαλος αετός» έσκυψε το κεφάλι. Υστερα από καιρό, καθώς η προηγούμενη ήττα είχε σημειωθεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Χθες, φάνηκε η πολυτιμότητα του Στέλιου Σφακιανάκη, ενός παίχτη που, εξαιρουμένης μίας χρονιάς (2004-05), που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, συμμετέχει στην Α΄ Εθνική ή Σούπερ Λίγκα από το 1994! Φάνηκε, όμως, και η αδυναμία της διαιτησίας, όπως εκφράστηκε στο πρόσωπο του Ηλία Σπάθα, που τα έκανε «μαντάρα».
Αν μη τι άλλο, ο ΠΑΟ είναι φιλόξενος. Την πόρτα του την άνοιξε στον Αστέρα Τρίπολης, άλλο αν ένα πεισματάρικο παιδί, ο Καπίνο, δεν επέτρεψε στον -υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ήταν και πατέρας του- 37χρονο Ηλία Σολάκη να πει τα «κάλαντα». Ο Μπουμσόνγκ, αλλά κυρίως ο Καντέ, έκαναν τα πάντα για να την... ακούσουν, αλλά ο Καπίνο, σε συνεργασία με τα δοκάρια, αντιστάθηκαν.
Ελάτε στη θέση του Φερέιρα. Ποιον από τους Σαριέγκι, Καντέ να επιλέξει για παρτενέρ του Μπουμσόνγκ; Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον, ενώ και ο Σπυρόπουλος δεν μπορεί, δεν τραβάει το παλικάρι...
Αυτή είναι η μία ανάγνωση του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όμοια με τα περισσότερα παιχνίδια του ΠΑΟ. Η άλλη είναι ότι από τους μέσους μόνον ο Σιμάο μαρκάρει και από τους ακραίους επιθετικούς μόνον ο Ζέκα είναι συνεπέστατος (και) στα αμυντικά του καθήκοντα. Οι υπόλοιποι έχουν τον νου τους μόνο στην επίθεση. Κι όταν η ομάδα τους αμύνεται, παρακολουθούν ως απλοί παρατηρητές τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν. Με τους αντιπάλους να δημιουργούν πλείστες ευκαιρίες.
Είναι πασιφανές ότι... άστρο (αργεντίνικο) τον οδηγεί. Ο Λέτο συνεχίζει να πετυχαίνει το ένα «παστέλι» μετά το άλλο. Ομως, πέραν του πρώτου σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει ανατείλει κι ένα αστεράκι, ο Καπίνο, που αποδεικνύει συνεχώς τα τεράστια προσόντα του. Το μόνον που απομένει είναι να γυμνάζεται εντατικά, ώστε να βελτιώνει τις ατέλειές του. Και πρωτίστως να... προπονεί το μυαλό του, διότι εκεί υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για... γκολ-γκάφα.
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: