Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μπιτσαξής: «Να διαφυλάξουμε το κράτος από ‘βρώμικες’ επενδύσεις»


mpitsaxis

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution» αναφερόμενος μεταξύ άλλων για το τι μέλλει γενέσθαι με την αλλαγή του νόμου των ξένων επενδυτών στο ποδόσφαιρο, για τα αθλητικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, αλλά και την υπόθεση του Ηρακλή.
Αναφορικά με τον νόμο των ξένων επενδυτών που αναμένεται να αλλάξει : «Τα πράγματα είναι απλά. Καθαρές επενδύσεις θέλουμε, βρώμικες όμως όχι. Δεν μπορεί όμως να έχουμε εμπόδια στην ιθαγένεια. Θα πρέπει να ξεχωρίζεται πότε μία επένδυση θα κάνει καλό στην Ελλάδα και πότε όχι. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο μετατρέπεται σε άψυχους μισθοφορικούς στρατούς».
Στο διευκρινιστικό ερώτημα για το αν θα ελεγχθούν τα χρήματα που έρχονται για τον Παναθηναϊκό είπε: «Σαφώς και θα ελεγχθούν. Όχι από μένα φυσικά, αλλά από το αρμόδιο όργανο, που είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».
Για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου εντός και εκτός συνόρων υπογράμμισε: » Η UEFA δεν μπορεί να «τρέχει» υποθέσεις στημένων αγώνων μόνη της. Θα πρέπει να σε αυτό να συμβάλλουν και τα κρατικά όργανα της κάθε χώρας, ώστε να βοηθήσουν στην σύλληψη των υπευθύνων, αλλά και γενικώς στην εξυγίανση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο».
Για τα αθλητικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη: «Με την επιχορήγηση του κράτους ναι μεν θα υπάρξει μία βελτίωση, ωστόσο δεν πρόκειται ουσιαστικά για μία λύση μακροχρόνια. Ευτυχώς υπάρχουν και οι γονείς που συμβάλλουν σημαντικά ιδιαίτερα στο κολυμβητήριο του Ποσειδωνίου και του Εθνικού, στα έξοδα, χωρίς αυτούς τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα. Ένας από τους λόγους που ανακλήθηκε και η απόφασή μου να παραιτηθώ είναι και ότι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη στον τομέα του αθλητισμού» τόνισε αρχικά και συνέχισε:
«Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Όσον αφορά τον λαϊκό αθλητισμό (δημοτικά γήπεδα κτλ), θέλει πολύ περισσότερη δουλειά από τους φορείς. Ακόμη και αν δεν ενοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς του αθλητισμού, θα πρέπει οπωσδήποτε να εκσυγχρονιστούν».
Ρωτήθηκε και για το θέμα του υποβιβασμού του Ηρακλή, ρίχνοντας μεν τις ευθύνες στις τελευταίες διοικήσεις του, παραδεχόμενος όμως ότι ενδεχομένως υπήρξε αδικία σε βάρος του: «Ξέρετε καλά ότι ο Ηρακλής έφτασε εκεί από τα λάθη των διοικήσεών του εκεί που είναι τώρα. Αυτές τον έφεραν σε αυτό το σημείο», είπε αρχικά, αλλά στην παρατήρηση του Κυριάκου Θωμαΐδη ότι κι άλλες ομάδες είχαν πλαστή ενημερότητα αλλά δεν υποβιβάστηκαν τόνισε: Υπάρχει σίγουρα ένα πρόβλημα στην ποιότητα της δικαιοσύνης και αυτό έχουμε επισημάνει ότι πρέπει να λυθεί. Δεν ξέρω το θέμα σε βάθος, αλλά είναι ζητούμενο η αθλητική δικαιοσύνη να απονέμεται όπως πρέπει. Δεν μπορω όμως να ακούω και απόψεις ότι δεν έγινε τίποτα στο θέμα της κάθαρσης. Μετά από 30 χρόνια ακινησίας και διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, έγιναν πολλά τον τελευταίο καιρό προς την καυτεύθυνση της κάθαρσης».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: