Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η γόνιμη "άγονη" γραμμή!!

Τo "ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της τρίτης θέσης" έχει αραγμένη στην κορυφαία του καρέκλα την ομάδα που βάλθηκε εδώ και χρόνια να δείξει το δρόμο στις υπόλοιπες επαρχιακές. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης.

Η γόνιμη "άγονη" γραμμή
Ο Κολοσσός Ρόδου έχτισε το μικρό του θαύμα πάνω σε στέρεες βάσεις, εφαρμόζοντας στην πράξη τις ιδέες που συγκροτούν το business plan όσων πιστεύουν ότι η Περιφέρεια αντέχει να στηρίξει μια εναλλακτική αθλητική πρόταση ως απάντηση στον υδροκεφαλισμό.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ, που γνωρίζει μέχρι πού φτάνουν τα χέρια της και αποφεύγει τα υπερφίαλα ανοίγματα. Συνεργασία με δεκάδες τοπικούς -αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας, όπως η Aegean- χορηγούς. Πυρήνας Ελλήνων παικτών, ικανός να μιλήσει στο συναίσθημα των φιλάθλων. Ελληνες προπονητές της νέας, φιλόδοξης, αξιόλογης γενιάς. Επιχειρηματικός ορθολογισμός. Υγεία στις κερκίδες και γεμάτο γήπεδο.
ΜΙΑ ΠΟΛΗ, χωρίς ιδιαίτερη παράδοση στο μπάσκετ, ανακάλυψε στο «πρόσωπο» του Κολοσσού έναν άξιο εκπρόσωπό της και τον αντάμειψε με θερμό εναγκαλισμό. Χάρη στις επιτυχίες της ομάδας μπάσκετ, η ακριτική Ρόδος είναι λιγότερο άγονη γραμμή απ' όσο δείχνει ο χάρτης. Εφόσον ο Κολοσσός συνεχίσει την πρόοδό του, το κοσμοπολίτικο νησί θα γίνει ακόμα πιο ελκυστικός προορισμός για τους παίκτες που ψάχνουν λιμάνι.
ΠΑΙΖΕΙ και ωραίο μπάσκετ ο Κολοσσός. Χρόνια τώρα. Το modus operandi της ομάδας δεν είναι ο ανταρτοπόλεμος και η σκληρή άμυνα, αλλά το γρήγορο, επιθετικό και συχνά θεαματικό παιχνίδι, που αναδεικνύει τους προικισμένους σκόρερ. Χρειάζεται να θυμίσω από πού αλίευσε ο Παναθηναϊκός τον πρώτο σκόρερ της περσινής Α1, Πατ Καλάθη;
Ο ΙΚΑΝΟΣ, εργατικός και φιλόδοξος Βασίλης Φραγκιάς συνεχίζει δίχως κλυδωνισμούς τη δουλειά που άφησε ως παρακαταθήκη πίσω του, φεύγοντας για τη Μόσχα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές, ο Κολοσσός συγκατοικεί με τον Ολυμπιακό και (ουσιαστικά) τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν έχει βέβαιη τη δύναμη για να γίνει σφήνα ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια, αλλά θα κυνηγήσει την 3η θέση, ώστε να φυτέψει το διεθνώς άγνωστο όνομά του στο μυαλό του Μπερτομέου και των αυλικών του.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δα ανώτεροι οι υπόλοιποι μνηστήρες του ελαφρώς τσίγκινου «χάλκινου μεταλλίου» της Α1. Ο Πανιώνιος, ο Αρης και ο ΠΑΟΚ είναι ομάδες ισοδύναμες, αν όχι κατώτερες του Κολοσσού.
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ της συνταγής που εφαρμόζεται στη Ρόδο είναι ιδανικό κληροδότημα και πυξίδα προς τις υπόλοιπες επαρχιακές ομάδες του χάρτη. Το Ρέθυμνο πανηγύρισε με τσικουδιές τη νίκη του ΑΓΟΡ στο Περιστέρι, ο ΚΑΟΔ κομμάτιασε τη γειτόνισσά του Καβάλα, η ίδια η Καβάλα ζει ακόμη το μεθύσι του θριάμβου επί του Παναθηναϊκού: τέσσερις πόλεις, τέσσερις ομάδες, τέσσερα στοιχήματα.
ΕΑΝ στις γειτονιές της Αθήνας, που άλλοτε αποτελούσαν ραχοκοκαλιά της Α1, το μπάσκετ κλυδωνίζεται, η Περιφέρεια δείχνει ικανή να του δώσει σφυγμό. Ο Απόλλωνας της Πάτρας και οι Ικαροι Σερρών μπορεί να είναι οι επόμενοι που θα ανεβούν στο παλκοσένικο.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: