Τρίτη 24 Απριλίου 2012

9ος μετά από 10 χρόνια...!!

Αναμφισβήτητα η 9η θέση που κατέλαβε ο Αρης στο φετινό πρωτάθλημα είναι ντροπιαστική, κάτι που τόνισε και ο Μανουέλ Μασάδο στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα.
9ος μετά από 10 χρόνια...
Πέρα από τα οποιαδήποτε εξωαγωνιστικά θέματα και τα παιχνίδια που παίχτηκαν στις πλάτες των “κίτρινων”, σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει η κατάταξη αυτή σε μια ομάδα που έχει διαγράψει μια μεγάλη και ένδοξη πορεία στο Ελληνικό, αλλά και Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως και στον τεράστιο κόσμο της, που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του όλα αυτά τα χρόνια.
Για να βρούμε πότε οι “κίτρινοι” κατέλαβαν για τελευταία φορά την 9η θέση στο πρωτάθλημα, χρειάζεται να ανατρέξουμε δέκα χρόνια πίσω και στην αγωνιστική περίοδο 2001-2002, η οποία λίγο-πολύ θυμίζει την φετινή, καθώς τρεις προπονητές και ένα υπηρεσιακό δίδυμο πέρασαν και τότε από τον πάγκο του Αρη.
Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ανρί Μισέλ, που αποχώρησε την 4η αγωνιστική, με τον βοηθό του, Ρισάρ Ταρντί, να παίρνει το χρίσμα και να αναλαμβάνει μέχρι την 14η αγωνιστική, όταν και αυτός πέρασε την πόρτα της εξόδου.
Τζιφόπουλος και Κούης καθοδήγησαν την ομάδα την 15η αγωνιστική και στην εκτός έδρας ήττα από τον Ιωνικό με 1-0, με τον Αυστριακό Μπερντ Κράους να κάνει το ντεμπούτο στο επόμενο παιχνίδι με το Αιγάλεω (νίκη με 1-0) και να αποχωρεί στο τέλος του πρωταθλήματος.
Εκείνη τη σεζόν ο Αρης συγκέντρωσε 29 βαθμούς, σε 26 αγώνες, με 7 νίκες, 8 ισοπαλίες, 11 ήττες, 25 γκολ υπέρ και 34 κατά.
Φέτος, η ομάδα συγκέντρωσε 37 βαθμούς σε 30 αγώνες, με απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα (10 νίκες, 10 ισοπαλίες και 10 ήττες), ενώ είχε 29 τέρματα υπέρ και 33 κατά.
Μια ακόμη “διαβολική” σύμπτωση είναι το γεγονός ότι ο Αρης ολοκλήρωσε και τότε τη χρονιά με κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, αυτή τη φορά κόντρα στον Ολυμπιακό, από τον οποίο ηττήθηκε με το βαρύ 1-5 (η τελευταία φορά που δέχθηκε πέντε γκολ πριν το ματς με τον Παναιτωλικό).
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: