Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δε χωρούν καθυστερήσεις!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος εξηγεί γιατί στον ΠΑΟΚ καθυστερούν εσκεμμένα τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν προγραμματίσει εν όψει της νέας σεζόν.
Δε χωρούν καθυστερήσεις!

Εσκεμμένα καθυστερούν στον ΠΑΟΚ να προβούν στις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν προγραμματίσει για τη νέα περίοδο και θα εξηγήσω λίγο παρακάτω τους λόγους. Βρύζας, Δώνης και Γεωργιάδης έχουν συμφωνήσει για τις θέσεις στις οποίες οι ομάδες χρειάζεται ενίσχυση. Δεν ήταν δύσκολο για το νέο προπονητή του Δικεφάλου να κάνει τις εισηγήσεις του με δεδομένο ότι γνωρίζει πολύ καλά το υλικό και έχει άποψη για τις αδυναμίες της ομάδας όπως έχει άποψη και για τα προτερήματα της.

Ο Δώνης δεν είχε καμία δυσκολία να καταθέσει στον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή τις προτάσεις του, και είναι γνωστό ότι ιεραρχώντας τις επιθυμίες του έδωσε προτεραιότητα στην απόκτηση  ενός αμυντικού κι ενός επιτελικού χαφ.

Ο Δώνης έκανε αυτό που θα έκανε κάθε λογικός προπονητής. Ζήτησε να έχει τους παίκτες (στις δυο θέσεις που προαναφέρουμε) από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας για να καταφέρει να εφαρμόσει τα πλάνα που έχει στο μυαλό του για τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας.

Ενώ όλα είναι αποφασισμένα –καθώς υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων μεταξύ διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας- δεν έχει γίνει καμία κίνηση γιατί πολύ απλά όλοι στον ΠΑΟΚ περιμένουν την τελική απόφαση του Ιβαν Σαββίδη. Μπορείτε να καταλάβετε το γιατί.

Το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο ομογενής επιχειρηματίας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ θα αλλάξει τα δεδομένα στον μεταγραφικό προγραμματισμό του Δικεφάλου. Η είσοδος του στην ΠΑΕ θα δώσει το δικαίωμα στους υπευθύνους της ομάδας να ανεβάσουν τον πήχη στο μπάτζετ και ενδεχομένως να επιλέξουν παίκτες με μεγαλύτερη αξία σε σχέση με αυτούς που ήδη έχουν επιλέξει για να καλυφθούν τα κενά στην αμυντική και μεσαία γραμμή.

Η επιλογή της αναμονής είναι απόλυτα λογική αλλά… Ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Την επόμενη Τρίτη ξεκινά η προετοιμασία της ομάδας και ο Γιώργος Δώνης θα έχει ελάχιστους παίκτες στη διάθεση του. Θυμίζω ότι οι 3 διεθνείς (δεν υπολογίζω τον Χαλκιά που είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα) θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία πολύ αργότερα.

Ο Δώνης είναι υποχρεωμένος να ετοιμάσει την ομάδα με σοβαρές απουσίες και πολλές ελλείψεις. Το γεγονός θα προκαλέσει εμπόδια στην προσπάθεια του να παρουσιάσει ένα ομοιογενές σχήμα στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας που θεωρητικά τουλάχιστον είναι προγραμματισμένες για τις 2 και 9 Αυγούστου στον γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Υπ΄ αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει η πολυτέλεια της απώλειας χρόνου. Η απόκτηση παικτών δεν μπορεί να παρουσιάσει κι άλλη καθυστέρηση. Βρύζας και Γεωργιάδης είναι αναγκασμένοι από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί να προχωρήσουν άμεσα σε κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει ο Ιβαν Σαββίδης.

Ο ομογενής επιχειρηματίας είναι δηλώσει στον πρόεδρο της ΠΑΕ ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ερχόταν στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία συμμετοχής του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ενδεχομένως η πολιτική αστάθεια στη χώρα μας και οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να κάνει το αποφασιστικό βήμα.

Κάθε σοβαρός επιχειρηματίας ζυγίζει τις καταστάσεις πριν πάρει μια απόφαση κι αυτό ακριβώς κάνει ο Σαββίδης που είναι ενήμερος για το πόσο πιέζεται ο Βρύζας από το χρόνο σε σχέση με τις μεταγραφές αλλά δεν μπορεί να αποφασίσει υπό το βάρος αυτής της πίεσης και πολύ καλά κάνει.

Θεωρώ λοιπόν ότι ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της υπόθεσης Σαββίδη πρέπει να δοθούν από την διοίκηση στον Δώνη τα εφόδια για να ξεκινήσει την καριέρα του στην ομάδα με έναν αξιόλογο αριθμό παικτών για να αποκτήσει υπόσταση η προετοιμασία από την πρώτη μέρα.

Στην πορεία, αν ο Σαββίδης αποφασίσει να γίνει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μπορούν να προστεθούν παίκτες στο ρόστερ που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα προσφέροντας λύσεις στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.



πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: