Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Με φουστανέλα, τσαρούχια και φέσι!!

Επιστρέφοντας από την Πολωνία, επέστρεψα και στην ένδοξη ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Στο ''έτσι κερδάνε αυτοί που σας χρωστάνε''. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Με φουστανέλα, τσαρούχια και φέσι
Στους Ρώσους πάντως που τους κερδίσαμε και τους πετάξαμε εκτός διοργάνωσης δεν χρωστάμε. Δεν έχει σημασία όμως. Σημασία έχει ο κομπλεξισμός του Ελληνα.
Δεν του αρκεί ότι κερδίζει. Δεν του φτάνει η νίκη. Θέλει να ειρωνευτεί τον αντίπαλο. Θέλει να τον ταπεινώσει. Από το Γιούρο του 2004 ανατρέχει αυτό το καραγκιοζιλίκι. Αντί να πανηγυρίζουμε, βρίζουμε τους αντιπάλους.
Ετσι λοιπόν και τώρα ταπεινώσαμε τον Πούτιν, ενώ τρίζουν τα κόκαλα της Μεγάλης Αικατερίνης και του Ιωσήφ Βησσαρίων Στάλιν. Μέχρι και οι ποδοσφαιριστές έχουνε μπει σ' αυτήν τη διαδικασία. Κάπου πήρε το μάτι μου δηλώσεις του Σηφάκη.
Οτι «το ματς με την Ελλάδα θα είναι το τελευταίο της Μέρκελ». Θα μπορούσες να πεις σχετικά με τη γενικότερη συμπεριφορά των Ελλήνων ότι έκανε η μύγα κώλο. Αφού το Αζερμπαϊτζάν είναι καλύτερο κατά κράτος στην άρση βαρών από την Αμερική, έχουν το δικαίωμα να αποκαλούν του Ομπάμα ρόμπα ξεκούμπωτη.
Αφού το πάμε λοιπόν σ' αυτήν τη λογική, να δώσει αμέσως ο Πιλάβιος άδεια μετ' αποδοχών στον Τσαπίδη. Και να αναλάβει παρτ τάιμ μέχρι το τέλος του Γιούρο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΠΟ και της εθνικής ομάδας ο Γιώργος Τράγκας. Να εμφανίζεται, μάλιστα, στις πρες κόνφερανς δίπλα στον Σάντος και στους ποδοσφαιριστές με την αγαπημένη του ενδυμασία: φουστανέλα, τσαρούχια και φέσι.
Αφού θέλουμε να μπινελικιάζουμε τη Μέρκελ, να απευθυνθούμε στον πλέον ειδικό. Αφού την πάμε εκεί τη δουλειά, να την πάμε μέχρι τέρμα. Κι επειδή, όπως προανέφερα, μόλις επέστρεψα από τη Βαρσοβία, έριξα ένα βλέφαρο και στην εγχώρια ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Οτι στην ΑΕΚ, που περιμένανε σαράντα χιλιάδες διαρκείας, έχουνε μόλις ενάμισι χιλιάρικο.
Που δεν φτάνουνε ούτε για ζήτω ούτε για να πληρωθούνε οι υπάλληλοι. Στον Αρη Λαμπριάκος - Κατσιαούνης και οργανωμένοι, που απαρτίζουν την επιτροπή οικονομικής ενίσχυσης, ψάχνουνε εναγωνίως να βρούνε δύο κατοστάρικα χιλιάδες γιούρο.
Για να τα μοιράσουνε στους 14 ποδοσφαιριστές που δεν έχουνε κάνει προσφυγή και να ξεκινήσει κουτσά στραβά η σεζόν. Στην Κέρκυρα οι ποδοσφαιριστές που έχουνε μείνει είναι ακριβώς έντεκα. Δεν υπάρχουνε λεφτά ούτε για τις επιτρεπόμενες μεταγραφές Ελλήνων κάτω των 22 ετών. Μακάρι, λοιπόν, η ένδοξη Ελλάς να χρώσταγε μόνο στους ξένους, το «κανόνι» δηλαδή να αφορούσε μόνο τους δανειστές.
Αυτούς που πηδάμε στο ποδόσφαιρο και είμαστε μέσα στους «8» της Ευρώπης. Κάτι Βέλγια, κάτι Αυστρίες και κάτι Ελβετίες τους έχουνε για κολατσιό. Από την τηλεόραση βλέπουνε το τουρνουά και τον Καραγκούνη να σκοράρει. Μακάρι, λοιπόν, να χρωστάγαμε μόνο στους κουτόφραγκους. Το «κανόνι», όμως, είναι και εγχώριο. Είναι γενικό. Οι μισοί Ελληνες χρωστάνε στους άλλους μισούς κι όλοι μαζί στο κράτος. Και το κράτος με τη σειρά του δεν πληρώνει κανέναν. Κι αν έχουμε το θράσος να λέμε ότι θα εκδικηθούμε τη Μέρκελ μέσω του ποδοσφαίρου, τα εσωτερικά χρέη και την εσωτερική χρεοκοπία μέσω ποιου αντιπάλου θα τα κερδίσουμε; Αυτά.
Τι θα κάνουν χωρίς αστυνομική προστασία;
ΤΟ σοκ πράγματι ήταν ισχυρό. Ηχηρά, λαμπερά, θα μπορούσες να πεις, ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής μένουν εκτός Βουλής: Θανάσης Πλεύρης, Μανώλης Μαυρομμάτης και Τάνια Ιακωβίδου. Τρεις βουλευτές εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία στη Βοιωτία και οι αγνώμονες Αρβανίτες άφησαν εκτός Βουλής την Αρια Αγάτσα. Τρομακτική ήταν η σφαγή στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη που έχουν διατελέσει για χρόνια υπουργοί από τη Δευτέρα έχουν αλλάξει επάγγελμα: οικιακά δηλώνουν πλέον η Αννα Διαμαντοπούλου και η Μιλένα Αποστολάκη. Αγνωστο είναι το επαγγελματικό μέλλον της Αννας Νταλάρα.
Αν θα επιστρέψει δηλαδή στο μανατζεριλίκι του συζύγου της ή αν θα αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της να τα λέει με την Ελένη Κόκκαλη και τις άλλες φίλες της από τις λαϊκές συνοικίες όπου μεγάλωσε ο άντρας της. Ισχυρό ήταν επίσης το σοκ για Παπουτσή, Πρωτόπαπα, Ευθυμίου, Χυτήρη και Γερουλάνο. Και τεράστιο το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο ότι περνάνε στην ανεργία και θα πρέπει να τρώνε από τα έτοιμα. Δεν θα έχουν πλέον και αστυνομική προστασία. Αντε βγες από το σπίτι σου να πιεις έναν καφέ ή να πας σ' ένα ταπεινό ταβερνάκι με την παρέα σου για σούσι. Και με τα γιαούρτια τι γίνεται; Χωρίς αστυνομική προστασία πλέον ή θα πρέπει να πληρώνουν τους φρουρούς από την τσέπη τους ή να παραμένουν σε κατ' οίκον αυτοπεριορισμό.
Πρώτος και καλύτερος
ΠΛΗΡΗΣ επιβεβαίωση του Κώστα Χαρδαβέλλα ότι υπάρχουν φαντάσματα, που εμφανίζονται μάλιστα τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Οπως ο Νίκος Αναγνωστόπουλος, ο αποκαλούμενος και «φίλος του νεκρού», που παρουσιάστηκε παρά τον Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο. «Πολιτικό φάντασμα» τρόπος του λέγειν. Πρώτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε σταυρούς το 1974. Με το σλόγκαν «έλειψε ποτέ από κοντά σας;». Ο πρώτος που είχε ανακαλύψει τη δύναμη της δημοσιότητας. Ετρεχε και σε κηδείες αγνώστων καιι όταν έλεγε συλλυπητήρια συστηνόταν ως «φίλος του νεκρού», εξ ου και το παρωνύμιο.
Μπορούσε ποτέ να σηκωθεί από την κάσα ο νεκρός για να τον διαψεύσει; Εξαφανισμένος, λοιπόν, εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον ο Αναγνωστόπουλος έσκασε μύτη με το ίδιο κρεμ κοστούμι στο Ζάππειο. Αξιος αντικαταστάτης του ο Γιάννης Τραγάκης. Οπου βλέπει κάμερα, πρώτος και καλύτερος. Δεν αφήνει γήπεδο, Επιτάφιο, Ανάσταση και Θεοφάνια. Το Σάββατο το βράδυ το τηλέφωνο του Πιλάβιου δεν σταμάτησε να δέχεται μηνύματα. Για συγχαρητήρια για τη νίκη. Στις τρεισήμισι τα ξημερώματα, που λόγω Βορρά στη Βαρσοβία αρχίζει να ξημερώνει, έφτασε το καλύτερο: «Αύριο όλοι ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία. Γιάννης Τραγάκης».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί η οικογενειοκρατία να αφορά μόνο την Ντόρα Μπακογιάννη κι όχι και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ;
Αν αντί για την Κανέλλη ο Κασιδιάρης έριχνε τα χαστούκια σε κανέναν Παπακωνσταντίνου, 20% θα έπαιρνε η Χρυσή Αυγή
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: