Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«Επόμενο βήμα για Χολέμπας η Bundesliga»

«Επόμενο βήμα για Χολέμπας η Bundesliga»
Ο Αντόνιο Αμπρουτσέζε, προπονητής του Χοσέ Χολέμπας στη Βικτόρια Καλ, από την οποία μεταπήδησε στη Μόναχο 1860 πριν να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, μίλησε στην ιστοσελίδα της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για τον διεθνή αριστερό μπακ με αφορμή τον επερχόμενο προημιτελικό του Euro 2012. Υποστήριξε, δε, πως φυσική εξέλιξη στην καριέρα του θα ήταν η μετακίνηση σε ομάδα της Bundesliga.

«Οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες ήταν εμφανείς εξ αρχής και η εξέλιξή του ήταν εντυπωσιακή. Είχε περίσσιο ταλέντο και ήταν εξαιρετικός παίκτης. Του είχα πει τότε πως σε λιγότερα από δύο χρόνια θα μπορούσε να ζήσει από το ποδόσφαιρο, αν συνέχιζε να είναι αφοσιωμένος σε αυτό. Είμαι περήφανος για την πρόοδο που σημείωσε και πιστεύω πως δεν θα την είχε αν δεν τον βοηθούσαμε εμείς στη Βικτόρια Καλ. Όλοι στην ομάδα είχαμε τη συμβολή μας, όπως για παράδειγμα προσέχοντας την κόρη του», τόνισε και πρόσθεσε:

«Έκανε την καλύτερη επιλογή πηγαίνοντας στη Μόναχο 1860 ως ελεύθερος. Ο Έβαλντ Λίνεν τον μετέθεσε από τη θέση του αριστερού χαφ σε αυτή του μπακ. Είναι ένας παίκτης με δυνατό αριστερό πόδι και πολύ γρήγορος, συνεπώς ήταν ιδανικός για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Παρακολουθώ έκτοτε την καριέρα του και δεν με έχει εκπλήξει. Ούτε η απόφασή του να πάει στην Ελλάδα με παραξένεψε, γιατί μπορούσε να ανταποκριθεί χάρη στις σωματικές του δυνάμεις. Το επόμενο βήμα για εκείνον θα ήταν μία μεταγραφή στην Bundesliga για να δείξει κι εκεί την αξία του. Θα ήταν το επιστέγασμα της εξέλιξής του. Είμαι σίγουρος πως μετά την παρουσία του στο Euro θα υπάρξει ενδιαφέρον. Ο Χοσέ το αξίζει, γιατί είναι πολύ καλός άνθρωπος κι έχει περάσει δύσκολες στιγμές».

Όσο για την απουσία του από τον προημιτελικό της Παρασκευής λόγω τιμωρίας, ανέφερε: «Είναι κρίμα που δεν μπορεί να παίξει την Παρασκευή, αλλά έτσι είναι οι κανονισμοί. Υποθέτω πως η Ελλάδα θα αποκλειστεί και ο Χοσέ δεν θα έχει άλλη ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του στο Euro 2012».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: