Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Πρόταση Αθηνή για την ΑΕΚ!!

Ένα σχέδιο εκπόνησε ο Παντελής Αθηνής, ένας εκ των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.
Ο Αθηνής παρουσίασε το πλάνο του μέσω της εφημερίδας «Goal», το οποίο περιλαμβάνει ένα μικτό σχήμα λαϊκής βάσης για την ΑΕΚ, το οποίο προϋποθέτει ενότητα και συσπείρωση.
Αναλυτικά η πρόταση Αθηνή:
«Αγαπητοί φίλοι,
Η ομάδα μας έχει έρθει σ' αυτό το σημείο. Αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός. Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι και εννοώ όλοι που αναφέρω στην προσφώνησή μου. Και παράγοντες και φίλαθλοι και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και μέτοχοι και όλοι όσοι αγαπούν αυτή την ομάδα.
Ας σταματήσουμε την παρελθοντολογία και να ασχολούμαστε με το ποιος φταίει, ποιος το έκανε και να κάνουμε ''δίκες''. Ας κάνουμε όλοι μια τελευταία προσπάθεια που μπορεί να είναι εφικτή και να σωθεί η ομάδα.
Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να μπορεί να σωθεί μόνο από τους δεκάδες χιλιάδες ΑΕΚτζήδες. Ολοι πρέπει να βοηθήσουν να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο, να γίνει όλος ο κόσμος μέτοχοι. Να μη βασίζεται ποτέ πλέον σε σωτήρες.
Η πρότασή μου έχει ως εξής:
Όλοι οι μέτοχοι της ομάδας που είναι τώρα, όλοι όσοι έχουν διατελέσει διοικητικοί σύμβουλοι και γενικά όσοι είχαν εμπλοκή στη διοίκηση της ομάδας έως την εποχή Καρρά - Μελισσανίδη να καταβάλουμε από 20.000 ευρώ. Δηλαδή, Ντέμης, Κούλης, Κανελλόπουλος, Πόλυς, Γκίκας, Νοτιάς, Λάκης Νικολάου, Κιντής, Μελισσανίδης, Αθηνής, Παππάς, Αδαμίδης, Καρράς, Γιδόπουλος, Γκούμας, Γρυσμπολάκης, Δελιάδης, Δημητρέλος, Θανόπουλοι, Καπετανάκης, Κασνακίδης, Καψής, Κοσμάτος, Κούλης, Κουμπάρος, Μαμαντζής, Μελισσανίδης, Μπόβαλης, Μπρουσιάνος, Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίμος, Στράτος, Τροχανάς, Φαναράς και λοιποί. Πιστεύω ότι μπορούν να βρεθούν 100 άτομα που να μπορούν και να είναι διατεθειμένοι να βάλουν από 20.000 ευρώ. Να βρούμε όλοι από ένα φίλο και να γίνουμε 100. Αν όχι, τότε κάποιοι από εμάς να βάλουμε περισσότερα χρήματα.
Το δεύτερο group να βάλει από 10.000 ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρω υποψήφιους για το 2ο γκρουπ τους ''Supporters'', να επικοινωνήσουμε με όσους αγόραζαν εισιτήρια διαρκείας των 5.000 και 2.500 ευρώ. Με όσους κατά καιρούς συνεργάστηκαν με την ΑΕΚ και παράλληλα ωφελήθηκαν. Τέλος, να επικοινωνήσουμε με προμηθευτές, χορηγούς και να ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Θέλω να τονίσω ότι η ομάδα των 200 ατόμων που θα κληθούν να καταβάλουν 20.000 και 10.000 ευρώ θα γίνει μόνο μία φορά. Στόχος είναι να μαζευτούν γρήγορα 3.000.000 ευρώ και να δώσουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι εμείς βάλαμε ό,τι μπορούσαμε, ώρα να βάλετε και εσείς.
Αφού καταβάλουμε τα χρήματα όλοι εμείς, να καλέσουμε τον απλό κόσμο της ΑΕΚ, τον φίλαθλο, τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, να δημιουργηθεί μια πανστρατιά και να καταθέσει ο καθένας από αυτούς 100 ευρώ. Αν επικοινωνηθεί σωστά, περιμένω ότι θα μαζευτούν πάνω από 30.000 άτομα. Ολοι μας να βρούμε και από ένα φίλο, έστω και από άλλη ομάδα. Εχω την αίσθηση ότι όλοι θα βοηθήσουν, φτάνει να μπει η μαγιά από τους επώνυμους. Αν κινηθούμε όλοι μαζί, θα τρίβουμε τα μάτια μας πόσος κόσμος θα βοηθήσει.
Αν καταφέρουμε και μαζέψουμε 3.000.000 ευρώ από τους επώνυμους και 3.000.000 ευρώ από τους απλούς φιλάθλους, πιστεύω ότι θα βάλουμε το πρώτο λιθαράκι για να αναστήσουμε την ΑΕΚ. Αν πετύχει αυτό, τον Σεπτέμβρη - Οκτώβρη όλοι πάλι να βάλουμε από 100 ευρώ για να μαζέψουμε άλλα 3.000.000 ευρώ. Το ίδιο να επαναλάβουμε και τον Δεκέμβρη - Γενάρη. Στόχος είναι να μαζέψουμε μέχρι τέλους του χρόνου 10-12.000.000 ευρώ. Μη μου πείτε ότι υπάρχει κρίση και ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Οι ΑΕΚτζήδες αγαπούν και ενδιαφέρονται για την ομάδα. Θα στερηθούν τα 100 ευρώ σίγουρα, αλλά πιστεύω ότι θα τα δώσουμε όλοι.
Αν δεν καταφέρουμε να πετύχουμε έστω το 90% του πρώτου στόχου, δηλαδή να μαζέψουμε κοντά στα 6.000.000 ευρώ, η προσπάθεια δεν μπορεί να πετύχει και όσα χρήματα μαζέψουμε θα πάνε στον κουβά. Γι' αυτό τα χρήματα θα κατατίθενται σε ένα λογαριασμό trustee και στο τέλος της χρονικής προθεσμίας που θα τεθεί, αν διαφανεί ότι δεν πετύχαμε το στόχο, τα χρήματα θα επιστραφούν σ' αυτούς που τα κατέθεσαν και ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Οσα χρήματα θα κατατεθούν στο τέλος του χρόνου, θα μετατραπούν σε μετοχές στην τιμή των 0,33 ευρώ. Ετσι μέσα σε έξι μήνες οι φίλαθλοι της ομάδας θα είναι και οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Τώρα πώς διασφαλίζεται η σωστή διαχείριση των χρημάτων. Νομίζω πως μέσα σε τόσες δεκάδες χιλιάδες ΑΕΚτζήδων είναι ντροπή το να σκεφτούμε ότι δεν θα μπορέσουμε να βρούμε 3 ακέραιους ανθρώπους και αποδεδειγμένα τίμιους να διαχειριστούν αυτό το project. Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και σε τακτά χρονικά διαστήματα να ενημερώνονται οι μέτοχοι - φίλαθλοι για τα πραγματικά οικονομικά της ομάδας».


πηγή: onsports.gr
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: