Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στους πρόποδες του απίστευτου η Εθνική!!

Την πλάτη της Εθνικής Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη θα βλέπουν σε λίγες ημέρες, αν οι Έλληνες παίκτες καταφέρουν να νικήσουν στον προημιτελικό του Euro 2012 τη Γερμανία, τα μεγαθήρια που ακούνε στο όνομα: Βραζιλία, Αργεντινή και Ολλανδία, ενώ υπό προϋποθέσεις η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Νο5 δύναμη στον κόσμο για το φετινό καλοκαίρι!
Στους πρόποδες του απίστευτου η Εθνική!
Το μέγεθος της ελληνικής επιτυχίας της Εθνικής ομάδας στην τελική φάση του Euro 2012 είναι ήδη τεράστιο με την επική νίκη επί της Ρωσίας, ωστόσο σε περίπτωση που οι Έλληνες διεθνείς καταφέρουν να πετάξουν εκτός συνέχειας στα προημιτελικά τη Γερμανία, τότε θα μιλάμε για ένα κατόρθωμα που θα… φλερτάρει με τα όρια της απόλυτης επιτυχίας του αξεπέραστου 2004.
Μοιάζει απίστευτο κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό! Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά από την πρόκρισή της στα ημιτελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, κατόρθωμα που ελάχιστες εθνικές ομάδες έχουν επιτύχει σε όλη την Γηραιά Ήπειρο. Μάλιστα, πλέον, αν το αδύνατο γίνει… δυνατό, η Ελλάδα θα προσπεράσει στο FIFA Ranking τη Βραζιλία, την Αργεντινή και την Ολλανδία ενώ θα βάλει πλώρη για την πρώτη πεντάδα των χωρών του κόσμου!
Πιο συγκεκριμένα, με νίκη κόντρα στη Γερμανία, η Ελλάδα θα ξεπεράσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την προδιετίας φιναλιστ του παγκοσμίου κυπέλλου, Ολλανδία, η οποία έκανε τρεις ήττες στο ευρωπαϊκό, καθώς και την Αργεντινή, ενώ όσο κι αν ακούγεται απίστευτο η μεγαλύτερη παραδοσιακά δύναμη του κόσμου, η Βραζιλία θα βρεθεί πίσω από την Ελλάδα ακόμα και σε περίπτωση αποκλεισμού της χώρας μας από τη Γερμανία, στη διαδικασία των πέναλτι ή της παράτασης.
Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες πανίσχυρες χώρες που είναι πιθανό να βρεθούν κάτω από την Ελλάδα αν τελικά καταφέρει να νικήσει τη Γερμανία στους «8» της διοργάνωσης. Αρχικά, από κάτω μας θα βρεθεί η Πορτογαλία αν αποκλειστεί από την Τσεχία, όπως και η Ιταλία αν ο δρόμος της φράξει στα προημιτελικά, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την Γαλλία σε περίπτωση που χάσει από την Σουηδία απόψε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.
Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά; Ότι αν η Ελλάδα στείλει τους Γερμανούς πρόωρα σπίτι τους, και έρθουν και ένας-δυο συνδυασμοί αποτελεσμάτων, τότε ακόμα κι αν δεν συνεχίσει παραπέρα την πορεία της σε αυτό το Euro, μπορεί να σκαρφαλώσει στην… ανατριχιαστική 5η θέση ανάμεσα σε 208 χώρες του κόσμου για το καλοκαίρι αυτό, ούσα μονάχα πίσω από τις Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ουρουγουάη… Τι άλλο πια να κάνει αυτή η Εθνική ομάδα για να αποδείξει πως δεν έχει ταβάνι;
ΠΗΓΗ: sportnetcy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: