Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«Πλέον ανοίγει ο δικός μου κύκλος»

Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για το νέο του πόστο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αθλητική του οικογένεια και το κατά πόσο θα ωφελήσει την Θεσσαλονίκη το νέο πόστο που κατέλαβε: «Η οικογένειά μου είναι στον Ηρακλή. Η οικογένειά μου ανήκε στον Ηρακλή. Είναι καλό για την πόλη που βρίσκομαι εκεί πλέον, αλλά εκείνο το οποίο μετράει είναι εκείνος ο οποίος ηγείται να έχει τα προσόντα. Δεν το βλέπω τοπικιστικά και θα πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό. Βέβαια το ότι είμαι από εδώ είναι ένα θετικό και το δέχομαι, αλλά η εμπειρία μου, μου λέει ότι με τα μέσα που υπάρχουν δεν είναι αυτό θέμα, απλώς αυτό που έχει σημασία είναι το ποιον του ανθρώπου».

Για την απόφαση των 6 Αμερικάνων που θα μπορεί πλέον να έχει στο ρόστερ της μια ομάδα: «Είναι απόφαση της ΓΣ. Δεν είναι έτσι ακριβώς όμως τα όσα έχουν βγει από τα ΜΜΕ. Η νομοθεσία δεν απαγορεύει να γίνει μια ομάδα με 12 κοινοτικούς. Εμείς σαν Ομοσπονδία αποφασίσαμε να βάλουμε έναν περιορισμό βάζοντας τους 6 ως όριο. Εκείνο που άλλαξε είναι ότι αντί να έχει τρεις αμερικάνους και 3 κοινοτικούς, το οποίο δεν λειτουργούσε ακριβώς αφού Αμερικανοί γίνονταν κοινοτικοί, μπορείς να έχει 6 Αμερικανούς συνολικά. Ο αριθμός τον αλλοδαπών δεν αλλάζει.

Η άποψή μου μάλιστα είναι ότι οι ξένοι θα πρέπει να γίνουν λιγότεροι, αλλά αυτά είναι αιτήματα των ομάδων. Πλέον οι Αμερικάνοι παίρνουν διαβατήριο ευρωπαϊκό και ζητούν και υψηλά συμβόλαιο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτό δεν γίνεται εις βάρος των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών».

Για το τι πρέπει να γίνει για να βγει το ελληνικό μπάσκετ από το αδιέξοδο: «Θέλει πάρα πολύ δουλειά και δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Πρέπει οι εταιρίες να εξυγιανθούν και κυρίως από εδώ από τη Θεσσαλονίκη και για αυτό δεν μας φταίει η Αθήνα».

Για το άρθρο 99 που εφάρμοσε ο μπασκετικός ΠΑΟΚ και σχεδιάζει να εφαρμόσει η ΠΑΕ Άρης: «Είναι νομικό ζήτημα που αφορά και μη αθλητικές εταιρίες. Γίνεται συμφωνία για αποπληρωμή του ποσού σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν όμως πολλές προϋποθέσεις για να υπαχθεί μια ομάδα σε αυτή τη ρύθμιση και δεν είναι εύκολο».

Για τους Δαμιανίδη και Οικονομίδη που ήταν οι έτεροι υποψήφιοι για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν. Είμαστε γνωστοί πάνω από δέκα χρόνια. Τους θέλω δίπλα μου όπως και τον Ευθύμη Ρεντζιά. Όλοι κάνουν τους κύκλους τους και ο κύκλος του Βασίλη (σ.σ. Οικονομίδη) έκλεισε. Όπως θα κλείσει και ο δικός μου στο μέλλον. Εμένα μου αρέσει να υπάρχει ισοτιμία, αλλά και να υπάρχουν και χρονικά όρια σε αυτές τις θέσεις. Δεν πρέπει να είναι κάποιος ισόβια σε μια θέση. Δεν είναι φυσιολογικό».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: