Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«Χρυσή ευκαιρία οι προκλήσεις των Γερμανών»

Ο Τάκης Λεμονής στάθηκε στον χαρακτήρα που έχει αποκτήσει πλέον η εθνική μας ομάδα με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», ενώ πρόσθεσε πως οι προκλήσεις των Γερμανών μπορεί να τονώσουν ψυχολογικά τους διεθνείς μας.
Για το Euro και το αν έχει ξεχωρίσει κάτι από τη διοργάνωση: «Αυτό που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά είναι ότι όλες αυτές οι διοργανώσεις μέσα στη σεζόν έχουν επιβαρύνει τους ποδοσφαιριστές. Το επίπεδο είναι αρκετά καλό ειδικά αν λάβουμε υπόψη αυτούς τους παράγοντες. Είναι κρίμα αυτό για το ποδόσφαιρο και θα πρέπει να βρεθούν άλλες περίοδοι για τέτοιες διοργανώσεις.
Οι περισσότεροι προπονητές αρχικά κάνουν υπολογισμούς για τα προημιτελικά Από κει και πέρα δεν έχω δει κάτι. Κάποιοι εντυπωσιάστηκαν από την Ιταλία στο ματς με την Ισπανία, αλλά ήταν μια καλή μεμονωμένη λειτουργία της ομάδας. Δεν έχω δει ιδιαίτερα πράγματα τακτικά πάντως. Αν δεν κάνω λάθος είναι ίσως το πιο παραγωγικό Euro. Είναι αρκετά καλό το θέαμα».
Για την Ελλάδα στο Euro: «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Υπήρχαν αδυσώπητοι πυροβολισμοί μετά το δεύτερο ματς και διθύραμβοι μετά το τρίτο. Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία το ότι η ομάδα είναι στο Euro και ακόμη πιο μεγάλη γίνεται από τη στιγμή που είναι στους 8. Δεν υπάρχει άγχος γιατί η Γερμανία είναι το μεγάλο φαβορί και αυτό είναι καλό».

Για το τι του έχει κάνει εντύπωση από την εθνική και ποιος παίκτης του έχει κάνει εντύπωση: «Μετά το δεύτερο ματς είχα σταθεί σε ένα πράγμα. Συνήθως μετά από ένα 2-0 στο έκτο λεπτό η ομάδα θα κατέρρεε, αλλά αυτή το πάλεψε. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο όσον αφορά τον χαρακτήρα που έχει αποκτήσει η ομάδα. Εγώ στέκομαι στην ομαδική λειτουργία και δεν στέκομαι ιδιαίτερα σε παίκτες. Όλοι στεκόμαστε στους παίκτες που έχουν τη μπάλα αλλά πολύ σημαντική δουλειά γίνεται και χωρίς αυτή. Σίγουρα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει ξεχωρίσει».

Για τον Σάντος και το πάθος της ομάδας: «Ο Σάντος ξέρει καλύτερα από όλους μας το τι θα πει στους παίκτες. Εμένα μου έκανε εντύπωση ο πρώτος πληθυντικός που χρησιμοποίησε σε κάποια φάση τις δηλώσεις, ενώ στα ματς το μάτι της ομάδας… γυαλίζει».

Για την εικόνα της Γερμανίας «Η Γερμανία μαζί με την Ισπανία είναι οι πιο δεμένες ομάδας και αυτό δεν λέει τίποτα. Αν έχουμε υπομονή θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Τους Γερμανούς δεν νομίζω να τους επηρεάσει ατή η κατάσταση που έχει προκύψει με τα πολιτικά , εμάς νομίζω ότι θα μας επηρεάσει πολύ περισσότερο».

Για τα γερμανικά δημοσιεύματα που αποκαλούν τους Έλληνες χρεωκοπημένους: «Νομίζω ότι αυτές είναι χρυσές ευκαιρίες για τους προπονητές για να δουλέψουν στο ψυχολογικό κομμάτι. Χθες μάλιστα μάθαμε και για τον θάνατο του Αλκέτα ο οποίος σε τέτοιες καταστάσεις ήταν ανεπανάληπτος. Ήταν ο άνθρωπος που μας έβγαλε από τη μιζέρια. Μας πήγε για πρώτη φορά στο Euro για πρώτη φoρά στο Mundial και θα πρέπει αυτό το παιχνίδι να είναι μια πρόκριση έτσι ώστε να αφιερωθεί σε αυτόν».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: