Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Προκοπίδου: «Δεν έχει πάρει οριστική απόφαση ο Σαββίδης»

Η δημοσιογράφος Σοφία Προκοπίδου. η οποία έχει συχνή συνομιλία και στενή επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τις προθέσεις του επιχειρηματία όσον αφορά τον ΠΑΟΚ και τις υπόλοιπες δραστηριότητές του στη χώρα μας.

Αρχικά είπε: «Έχω χρόνια συνεργασία για τα ομογενειακά μαζί του. Από τη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ελληνισμό βοήθησε πάρα πολύ. Εκτός από επιχειρηματίας ήταν και βουλευτής στη Δούμα. Όλη η οικογένειά του μένει εδώ και βρίσκεται εδώ πολύ συχνά. Έχει ελληνική συνείδηση».

Για την επένδυση που σχεδιάζει ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ: «Χθες μιλήσαμε με τον Ιβάν και σχετικά με τον ΠΑΟΚ μου είπε πως ακόμη δεν μπορεί να πει τίποτα. Δεν έχει πάρει οριστική απόφαση μου είπε. Δεν είναι εύκολο να πάρει ένα τέτοιο φορτίο. Εκτός από το οικονομικό είναι και ένα ηθικό φορτίο με τον κόσμο. Πραγματικά δεν έχει αποφασίσει, όμως το σκέφτεται σοβαρά. Είναι επιχειρηματίας και είναι νηφάλιος στις αποφάσεις του. Βέβαια για ότι γίνεται εδώ νοιάζεται και προσπαθεί να προσφέρει όπου μπορεί. Σαν άνθρωπος πιστεύει ότι πρέπει να βοηθάει και τον εκφράζει αυτό».

Για το κατά πόσο επηρεάζει το πολιτικό-οικονομικό τοπίο στη χώρα μας τον Ιβάν Σαββίδη: «Καταρχάς το οικονομικό και το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα τον νοιάζει και είναι πολύ σημαντικό. Η αγορά δεν κινείται ακόμη μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας ειδικά στον τουρισμό και ίσως παίζει ρόλο. Βέβαια για αυτό δεν έχουμε συζητήσει».

Για τον αν είναι στις προθέσεις του να επενδύσει στα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας ή σε άλλες επιχειρήσεις: «Σίγουρα το βλέπει ως μια βάση για να σταθεί επιχειρηματικά στην Ελλάδα. Τον κ. Σαββίδη μπορεί να τον ενδιαφέρουν όλα αυτά, είτε να φέρει κα άλλους επενδυτές. Ξέρει και γνωρίζει για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ανήκει σε δύο χώρες και στη Ρωσία και στην Ελλάδα. Ο Ιβάν διαθέτει μετοχές από το φθινόπωρο και στη Δυναμό Μόσχας και είναι στο ΔΣ της ομάδας».

Για την πολιτική σταδιοδρομία του Σαββίδη ως βουλευτή στη Δούμα: «Στην περιφέρειά του στο Ροστόφ αποφασίστηκε να φύγει λόγω μιας μάχης πολιτικών συμφερόντων. Ασχολήθηκε με πολλά κοινά στην περιφέρειά του και θέλει πάντα το καλό του τόπου του. Τον κατηγόρησαν κάποια μέσα και πάντα υπάρχουν τρόποι για να σε χτυπήσουν».

Για το αν σχεδιάζει την ίδρυση μια πολιτικής κίνησης στην Ελλάδα: «Πέρυσι το καλοκαίρι μου είχε πει για αυτό, αλλά δεν τον πίστεψα. Είναι ρομαντικός σαν άνθρωπος και αυτό ακούγεται λίγο ουτοπικό. Όμως έχει όραμα και ιστορικά ο ελληνισμός του εξωτερικού έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ελλάδας. Αυτό το έχει επαναλάβει από τότε. Μετά δεν προχώρησε το θέμα γιατί ο ίδιος δεν βρίσκει μια προσωπικότητα που να τον εκφράζει και ο ίδιος δεν ξέρει την ελληνική γλώσσα για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο. Αυτό έκλεισε, όμως ποιος ξέρει αν θα ξανανοίξει;».

Για τον Άντον Κοντάρεφ: «Τον ξέρω μόνο τηλεφωνικά και ο κ. Σαββίδης του έχει εμπιστοσύνη σίγουρα. Βέβαια σε όλα αποφασίζει ο ίδιος ο Σαββίδης γιατί έχει πολύ μεγάλη διαίσθηση. Τα οικονομικά τα μελετάει και ενημερώνει συνεχώς τον Ιβάν Σαββίδη».




πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: