Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Welcome Italia!!

Welcome Italia!
Μπορεί στην Μ. Βρετανία να γεννήθηκε το ποδόσφαιρο, αλλά η Ιταλία έχει περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα. Κι αν στο Νησί έχουν δικό τους τρόπο παιχνιδιού, στην αριστερή πλευρά της Αδριατικής έχουν τελειοποιήσει τακτική και συστήματα.

Τα «τρία λιοντάρια» αντιμετωπίζουν τους «ατζούρι» και το england365.gr θυμάται τις τελευταίες φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο «Μεγάλες Δυνάμεις», σε τελική φάση τουρνουά.

Και αυτό δεν είναι πρόσφατα. Το ημερολόγιο πρέπει να γυρίσει περισσότερα από 20 χρόνια πίσω. Και ακόμη περισσότερο, στη συνέχεια.

Παγκόσμιο Κύπελλο 1990, πόλη Μπάρι, στάδιο «San Nicola». Η Ιταλία παίρνει το προβάδισμα με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο στο 70’, πριν ισοφαρίσει ο Ντέιβιντ Πλατ, 11’ αργότερα.

Και ενώ οι Άγγλοι έκαναν όνειρα για την κατάκτηση της 3ης θέσης, ο Σαλβατόρε Σκιλάτσι δίνει τη νίκη, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι, 5’ πριν το τέλος της αναμέτρησης, χαλώντας το τελευταίο παιχνίδι του Μπόμπι Ρόμπσον στον πάγκο των «τριών λιονταριών».
Θυμηθείτε το 2-1, της 7ης Ιουλίου 1990:



Συνολικά, Αγγλία και Ιταλία έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 22 φορές, με τους Βρετανούς να μετρούν 7 νίκες και 6 παιχνίδια να έχουν λήξει, χωρίς κάποιος να πανηγυρίσει. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα ματς ήταν φιλικά (13), ενώ μόλις 2 ήταν σε τελική φάση. Το προηγούμενο για το Μουντιάλ και αυτό του Euro του 1980, όταν η Ιταλία είχε επικρατήσει και πάλι, με 1-0 . Σύμπτωση ή όχι, και οι δύο αναμετρήσεις έγιναν σε ιταλικό έδαφος.




Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: