Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για την χαρά της πρώτης νίκης της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και για την διαφορετικότητα με την οποία θα γιορταστεί η παραμονή στην κατηγορία...
Μόνο στην Ελλάδα το θεωρούμε ντροπή. Παγκοσμίως συμβαίνει. Συμβαίνει παντού. Η Ρίβερ την ίδια ώρα που η ΑΕΚ έδινε τη μάχη της σωτηρίας, απολάμβανε το πρώτο ντέρμπι κόντρα στην Μπόκα μετά την άνοδό της και τον προπέρσινο οδυνηρό υποβιβασμό της.
Η Νάπολι στην Ιταλία δίνει την μάχη της μέχρις εσχάτων για να πάρει τον τίτλο από την Γιουβέντους και να ξαναφέρει το σκουντέτο στο νότο, αλλά μέχρι πριν τέσσερα – πέντε χρόνια βολόδερνε στις μικρές κατηγορίες του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Και βέβαια το πιο σύγχρονο και το πιο οδυνηρό ίσως παράδειγμα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί των Ρέιντζερς, λίγες ώρες πριν το ΑΕΚ – Πλατανιάς, χάρηκαν για την εκτός έδρας νίκη της ομάδας τους επί του χωρίου (κυριολεκτικά) Κλάιντ με την οποία ανέβηκαν στην κορυφή του πρωταθλήματος της 3ης κατηγορίας της Σκωτίας.
Για αυτούς θα χρειαστούν δεκάδες τέτοιες νίκες τα επόμενα χρόνια, μέχρι σε τρία, τέσσερα το πολύ να επιστρέψουν και να απολαύσουν το επόμενο μεγάλο ντέρμπι με την Σέλτικ που τόσο πολύ θα τους λείψει.
Στην Ελλάδα δεν μας συμβαίνει συχνά, για να μην πω δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ με ελάχιστες εξαιρέσεις (τύπου Αρη). Κι’ όταν καμία φορά πάει να μας συμβεί το ζούμε ως εξωγήινο φαινόμενο, ως κακό που πρέπει να ξορκιστεί, ως εφιάλτη που όμοιός του δεν έχει υπάρξει, λες και δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο, αλλά για ζήτημα ζωής και θανάτου.
Ε, και αυτό το ΕΛΛΗΝΙΚΟ φαινόμενο θα το ξεπεράσουμε κάποτε και θα μας βοηθήσει για αυτό η ΑΕΚ και οι οπαδοί της. Επειδή το «διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ» ισχύει και έχει βάση, όταν κι’ αν καλώς εχόντων των πραγμάτων έρθει αυτή η παραμονή στην κατηγορία για την ΑΕΚ, θα γιορταστεί σαν τίτλος.
Και ορθώς θα συμβεί αυτό, γιατί το να σώσει την παρτίδα η φετινή ΑΕΚ, ακόμη και μετά την _ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ_ πρώτη νίκη της, θα είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα που θα αξίζει και πανηγυρισμούς και γιορτές και οτιδήποτε άλλο αρμόζει στην κατάκτηση ενός τίτλου.
Και τα γράφω όλα αυτά γιατί τη στιγμή που ο Φούντας έδειχνε στην κάμερα την χαρά του, την καρδιά του και χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ πανηγύριζαν, ένα ιστορικό (ας μην ντρεπόμαστε να το πούμε) γκολ κάθε υγιής σκεπτόμενος νους, ακόμη και αυτός ενός φίλου του Πλατανιά, αντιλαμβανόταν την προσπάθεια κόντρα σε κάθε λογική, κόντρα ακόμη και στο DNA αυτής της ομάδας που δεκαετίες είχε μάθει να ζει διεκδικώντας τίτλους και τώρα ζει διεκδικώντας ένα τίτλο ζωής, την παραμονή στο club των μεγάλων.

Υ.Γ. Τα του αγώνα και οι αναλύσεις για την βελτιωμένη εικόνα της ΑΕΚ και την δουλειά ενός κανονικού προπονητή που κάθεται στον πάγκο της, θα έχουμε την δυνατότητα να τα συζητήσουμε στη διάρκεια της εβδομάδας.
Υ.Γ.2 Να δείτε που η ΑΕΚ που προσπαθεί να σωθεί, παίζει να τερματίσει τη χρονιά και να είναι πρώτη σε κάτι. Σε μέσο όρο εισιτηρίων…



πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: