Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για τον άχρωμο, άγευστο, άκεφο και ασύνδετο ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, που προκάλεσε απογοήτευση με την εμφάνιση του.
Δυο βαθμούς στον κάλαθο των αχρήστων πέταξε ο ΠΑΟΚ το απόγευμα του Σαββάτου στην Κέρκυρα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρουσιάστηκε άχρωμη, άγευστη, άκεφη και ασύνδετη, προκαλώντας απογοήτευση με την εμφάνιση της.
Με εξαίρεση τον Χακόμπο οι υπόλοιποι παίκτες του Δικεφάλου νόμιζες ότι συμμετείχαν σε έναν άτυπο διαγωνισμό για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο του χειρότερου στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Ατέλειωτα λάθη, μεγάλος εκνευρισμός και έλλειψη προσανατολισμού ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα που είχε στόχο να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και τα κατέφερε με χαρακτηριστική άνεση.
Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή, οι παίκτες του κράτησαν τα μπάλα στα πόδια τους διπλάσιο χρόνο από τους αντιπάλους τους αλλά ήταν τόσο ανούσιο και προβλέψιμο το παιχνίδι του που από ένα σημείο και μετά αισθανόσουν σίγουρος ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σκοράρει.
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ απέναντι σε κλειστές άμυνες όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά διογκώθηκε καθώς με εξαίρεση μια δυο ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Αναστασόπουλου που δεν πίστευε ότι θα περνούσε τόσο ευχάριστο βράδυ.
Το πρόβλημα θα διογκωνόταν ακόμα περισσότερο αν σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις των Φαιάκων στην εστία του Δικεφάλου η μπάλα δεν σταματούσε στο δοκάρι του Χακόμπο. Ο ΠΑΟΚ ήταν εντελώς ακίνδυνος σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ ντεφορμέ ήταν και η τεχνική ηγεσία που δεν κατάφερε να προσφέρει βοήθειες με τις επιλογές της κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
Στην κακή μέρα του συνόλου των παικτών που αγωνίστηκαν στην Κέρκυρα προσθέστε την απουσία του Λώρενς που έλειψε από την ομάδα όπως άλλωστε συνέβη και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Όχι ότι ο Ιρλανδός θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα και να βρει τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων αλλά σίγουρα το τσαγανό του θα μπορούσε ίσως να παρασύρει και την υπόλοιπη ομάδα που από το ξεκίνημα σχεδόν του β΄ ημιχρόνου έμοιαζε να έχει παραδώσει τα όπλα και να συνθηκολογεί με την ιδέα της ισοπαλίας.
Ο ΠΑΟΚ έφυγε από την Κέρκυρα με ισοπαλία που μοιάζει με ήττα. Δυστυχώς παίκτες και τεχνική ηγεσία δεν πήραν τα μηνύματα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Την φανερή αδυναμία της ομάδας να διασπάσει πολυπρόσωπες άμυνες την γνωρίζουν οι αντίπαλοι και θα φροντίσουν να την εκμεταλλευτούν δημιουργώντας δυσάρεστες καταστάσεις στον ΠΑΟΚ στην διάρκεια του πρωταθλήματος.
Όπως αναπτυσσόταν η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν θα μπορούσε να σκοράρει -με δεδομένη και την διάταξη των αντιπάλων της μέσα στον αγωνιστικό χώρο- ούτε σε μια εβδομάδα!
Θα εκφράσω για άλλη μια φορά την απορία που εξέφρασα και πρόσφατα. Πως είναι δυνατόν να έχουν δικαίωμα στην ευκαιρία όλοι οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ εκτός από τον Πόποβιτς. Και επιμένω στο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή γιατί τα χαρακτηριστικά του στοιχεία (ντρίπλα σε μικρό χώρο και ταχύτητα) είναι αυτά που λείπουν από το παιχνίδι του Δικεφάλου.
Αν δεν βρεθεί άμεσα «φάρμακο» για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που δημιουργούν στον ΠΑΟΚ οι ομάδες που στήνουν…. λεωφορείο μπροστά από την εστία τους θα χαθούν κι άλλοι βαθμοί μέχρι τα Χριστούγεννα. Όπως χάθηκαν και στην Κέρκυρα. 



πηγή: gazzetta.gr