Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το ντέρμπι των προκλήσεων

Ο αγώνας της περασμένης εβδομάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σηματοδότησε μια σπάνια ευκαιρία για τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Άρη. Ευκαιρία να αποδείξουν ότι αντέχουν, ότι δεν «μασάνε» από έδρες ή αντιπάλους και δεν είναι… τελειωμένοι, όπως πολλοί έσπευσαν να τους κατηγορήσουν. Έτσι όπως τα έφερε το πρόγραμμα, οι ευκαιρίες… διπλασιάζονται και έρχονται συνεχόμενες. Οι «κίτρινοι» στο πρώτο ντέρμπι της φετινής χρονιάς στην έδρα τους, υποδέχονται τον αήττητο και πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Το έργο του Άρη εννοείται πως είναι δύσκολο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ανέφικτο. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Γεγονός είναι πως πιθανότατα για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, έστω και στο γήπεδο τους, οι «κίτρινοι» ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία σε σχέση με τον Ολυμπιακό και θεωρούνται ξεκάθαρο –από τους περισσότερους- ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως και τίποτα…

Ο Άρης προετοιμάστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Ψυχολογία στα ύψη, αυτοπεποίθηση, διάθεση για δουλειά και συνεργασία, αλλά και κανένας τραυματισμός. Είναι χαρακτηριστικό πως μοναδική απουσία, θα αποτελέσει ο τιμωρημένος Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, που αποβλήθηκε αδίκως από τον Καλογερόπουλο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Συν τοις άλλοις, οι «κίτρινοι» σήμερα αναμένεται να έχουν πρωτόγνωρη συμπαράσταση από τον κόσμο τους. Οι οπαδοί του Άρη περιμένουν πως και πως τη σημερινή αναμέτρηση, προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας και να αποτελέσουν τον 12ο της παίκτη, στην προσπάθεια τους να βάλουν «στοπ» στην επιχείρηση «8 στα 8» που θέλει να πετύχει ο Ολυμπιακός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παραμένοντας πρώτος και αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πλάνο που «κερδίζει»… δεν αλλάζει

Η εικόνα που έδειξε ο Άρης στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ ήταν εξόχως ενθαρρυντική. Άσχετα αν συνδυάστηκε με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά (ο Γιαννιώτας ισοφάρισε στο 88?). Κλειστοί χώροι, αλληλοκάλυψη, βοήθειες και γρήγορες αντεπιθέσεις. Λίγο-πολύ αυτό θα είναι το πλάνο και σήμερα απέναντι σε έναν αντίπαλο σαφέστατα μεγαλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερης δυναμικής. Οι «κίτρινοι» έχουν διαβάσει πολύ καλά τον σημερινό τους αντίπαλο και καλούνται και πάλι να βγάλουν τα ίδια στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να διεκδικήσουν ακόμη και τους τρεις βαθμούς. Ξεκινούν από θέση αουτσάιντερ αλλά κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει την ελπίδα και την πίστη. Σύμφωνα με τη δουλειά που έγινε καθ? όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει εκ νέου ο Μάρκος Βελλίδης. Το αμυντικό «καρέ» θα αποτελέσουν οι Ψυχογιός, Παντίδος, Πουλίδο και Μαργαρίτης, με τον δεύτερο να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Παπαζαχαρία και να προτιμάται –μάλλον λόγω εμπειρίας- από τον Γιαννίτση.
Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, προβάδισμα έχουν και πάλι οι Κοέλιο, Παπαστεριανός και Οικονομόπουλος, ούτως ώστε να αποτελέσουν την τριπλέτα των αμυντικών μέσων. Στα άκρα θα αγωνιστούν οι Καζναφέρης και Γιαννιώτας, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, με σαφείς εντολές να «φορτώνονται» από την υπόλοιπη ομάδα και να παίρνουν το παιχνίδι στα πόδια τους, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, θα βρίσκεται ο Νταβίντ Αγκάνθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: