Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Είχε Λίνεν, είχε Ρότζερ, είχε (ξανά) κόσμο!!

Είχε Λίνεν, είχε Ρότζερ, είχε (ξανά) κόσμο
Η ΑΕΚ όφειλε να έχει σημειώσει νωρίτερα την παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα.

Τη σημείωσε με καθυστέρηση πέντε αγωνιστικών και θέλω να πιστεύω πως δεν είναι αργά.

Για να είμαι πιο ακριβής, τώρα το πιστεύω περισσότερο πως δεν άργησε, διότι έχει στον πάγκο της έναν κανονικό προπονητή.

Του Κώστα Μιαούλη

Κι επειδή δεν χρειάζεται να αναλύσεις πολύ και να συγκρίνεις, θυμηθείτε πως συμπεριφέρθηκε η «Ένωση» στο ματς με τον Άρη μετά το προβάδισμα που πήρε και πώς το έπραξε σήμερα. Απλά η μέρα με τη νύχτα. Η ΑΕΚ σήμερα κράτησε μπάλα, έκανε φάουλ όταν έχανε τη μπάλα για να μην βγάλει κάποια κόντρα ο Πλατανιάς, απλώθηκε και είχε σωστές αντιδράσεις όποτε δεν είχε τη μπάλα.

Αυτό που όφειλαν να έχουν κατανοήσει εξαρχής στην ΑΕΚ, το αντελήφθησαν έστω και καθυστερημένα. Αυτή η ομάδα αν κρατάει το μηδέν πίσω, με κάποιον τρόπο ίσως έχει την ευκαιρία να παίρνει ματς. Αν δεν καταφέρνει να διατηρεί ανέπαφη την εστία της, τα πράγματα θα δυσκολεύουν πολύ.

Καλή η φιλοσοφία του Βλάχου πως πρέπει να παίζουμε σαν μεγάλη ομάδα και σαν ΑΕΚ, δηλαδή για να νικάμε, αλλά αυτό με τις παρούσες συνθήκες είναι δύσκολο να συμβεί. Αυτή τη στιγμή, η «Ένωση» κάνει αγώνα επιβίωσης. Ζεις για να επιβιώσεις σήμερα και όχι για το τι θα κάνεις αύριο. Μέχρι να… διδαχθούν οι νέοι ποδοσφαιριστές πώς πρέπει να παίζεις επιθετικά, μπορεί και να έχεις… αποχαιρετήσει τα «εγκόσμια» της Σούπερ Λίγκας.

Τα περί υποθήκης για το μέλλον αναφορικά με την νικηφόρα φιλοσοφία που ήθελε ντε και καλά να περάσει ο Βλάχος, μου θυμίζουν κάποιον που είναι μισοπεθαμένος στον δρόμο από την πείνα, αλλά ταυτόχρονα σκέφτεται πως αν ζει μέχρι του χρόνου και αν έχει χρήματα, θα πάρει να φάει φιλέτο σε ακριβό εστιατόριο. Ο Λίνεν ξέρει από διαδικασίες survivor και την συγκεκριμένη στιγμή είναι ο κατάλληλος άνθρωπος.

Αυτό το τρικ του να φορτωθεί η αριστερή πλευρά με τον Γκερέιρο να παίζει σαν διαγώνιος δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Φουρτάδο έφερε αποτέλεσμα με την μαγική ενέργεια του Βραζιλιάνου και το γκολ του Φούντα. Σούπερ στο δεύτερο μέρος ήταν ο Κορδέρο, ενώ ο Φέτσης, όχι μόνο σε μένα, αλλά και σε πολλούς συναδέλφους, άφησε άριστες εντυπώσεις.

Ένα μεγάλο μπράβο, όχι για σήμερα, αλλά για την παρουσία του και στα τέσσερα ματς μέχρι τώρα εντός έδρας (αλλά και εκτός στην Ξάνθη) αξίζει στον κόσμο. Είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα να είναι 3η στα εισιτήρια τούτη τη στιγμή, ευρισκόμενη στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος. Το ακόμα καλύτερο είναι πως όσοι πάνε ΟΑΚΑ, στηρίζουν και φωνάζουν για την ομάδα μέχρι τελικής πτώσης.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: