Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος Νο4!!

Τα καθιερωμένα "βραβεία" του sportdog αυτή την εβδομάδα έχουν απ΄ όλα. Ποιοι ήταν οι καλοί, οι κακοί και οι άσχετοι; Ο Δημοσθένης Καρμοίρης έχει το …ρεπορτάζ!
Ολίγον …από ντέρμπι, από ετήσια γιορτή ΠΣΑΤ, από χειμερινή μεταγραφική δραστηριότητα και από "παράνοια ΑΕΚ" στο σημερινό βάθρο των νικητών στον "Καλό, Κακό και …Άσχετο" του κυριακάτικου καφέ μας.
Με Φεϊζάλ, πρίγκιπες, Τσάκες και …Ιζνογκούντ δεν καταπιάστηκα καθόλου, γιατί θα γέμιζε η στήλη από …ασχετοσύνη και γραφικότητες. Next week, προ-Χριστουγεννιάτικα.
Πάμε, λοιπόν, στην αξιολόγηση αυτής της εβδομάδας:
Ο ΚΑΛΟΣ
1) ΟΙ "ΡΟΥΚΙΣ" (του ελληνικού ποδοσφαίρου): Ο Χάρης Μαυρίας που κατέπληξε στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής και τα "ερυθρόλευκα παλικαράκια" του Μπερντ Στορκ και των ακαδημιών του Ολυμπιακού, που προκρίθηκαν θριαμβευτικά στους "16" του Champions League Next Gen! Να παιδιά, να... (ποδοσφαιρικό) μάλαμα! Μακάρι να έχουν συνέχεια. Είθε να μην "καούν" - τα περισσότερα από αυτά τουλάχιστον – μέσα από κακές πρακτικές και διαχείριση. Τόσο των ιθυνόντων των συλλόγων όσο και από ανωριμότητα, έλλειψη επαγγελματισμού και κακή (ελληνική) νοοτροπία από πλευράς τους!
2) ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ: Τι ωραία, αλήθεια, η εικόνα της ένθερμης χειραψίας των κεφαλών των δύο επιχειρηματικών οικογενειών και ηγετών των δύο ΚΑΕ και κορυφαίων συλλόγων του ελληνικού μπάσκετ στη γιορτή του ΠΣΑΤ! Έστω και χωρίς …πολλές αγάπες και "αγκαλίτσες", χωρίς πολλά "δήθεν", έτσι μόνο, ακόμα και για τα μάτια του κόσμου, ας δείχνουν οι δύο πλευρές ότι είναι πολύ μεγάλοι, τεράστιοι αντίπαλοι, αλλά όχι όμως και "εχθροί"! Μπράβο τους γι αυτή την όμορφη έκπληξη, κοινή θέα και χίλια μπράβο επίσης στους Κωνσταντίνο, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο για την κοινωνική προσφορά που έκαναν με τη δωρεά ενός υπέρ-σύγχρονου αξονικού τομογράφου στο ογκολογικό νοσοκομείο "Αγιος Σάββας".
3) ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: Μια λιτή, περιεκτική και ειλικρινής τοποθέτηση του προέδρου της Λίγκας στο 13ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής, όπου ήταν καλεσμένος, περιγράφει ανάγλυφα τις συνθήκες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: "Ευχή μου είναι αυτή η ιστορία με τις κασέτες να ολοκληρωθεί και να ξέρουμε αν για παράδειγμα ο κ. Μώραλης ή ο οποιοσδήποτε άλλος στοιχημάτιζε παράνομα. Δεν είμαστε απατεώνες στο ποδόσφαιρο. Έγιναν σφάλματα, αλλά υπάρχουν και καλοί επενδυτές και αυτό πρέπει να το λέμε". Όχι στον μηδενισμό των πάντων! Μόνο βλάπτει…
Ο ΚΑΚΟΣ
1) ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ: "Ημουν εύκολος στόχος στον ΠΑΟ". Η σπόντα με συγκεκριμένους παραλήπτες στην "πράσινη πλευρά" ήρθε ευθεία από τον Κατσουράνη, κατά την παρουσίαση του από τη νέα του ομάδα. Φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ πλέον, ο διεθνής ποδοσφαιριστής έβγαλε από μέσα του μια δόση από το "φαρμάκι" που τον κυρίευε ύστερα από την αποπομπή του από τον Παναθηναϊκό. Το έχουμε ξαναπεί: Οι αλήθειες όταν λέγονται, πονάνε. Σε κάνουν "κακό". Ωστόσο πρέπει κάποτε να λέγονται…
2) ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ (με την κροτίδα): "Πελάτη" της αθλητικής δικαιοσύνης έχουν κάνει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι ανακοινώσεις και τα "τιτιβίσματα" και τώρα και οι ανεγκέφαλοι της εξέδρας. Σε απολογία οι "πράσινοι" για τη ρήψη κροτίδων με τις οποίες απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα παικτών του Ολυμπιακού (Κάρολ, Χολέβα) στη διάρκεια του πρόσφατου ντέρμπι. Απλώς …απαράδεκτοι. Και αυτοί οι (λίγοι) οπαδοί του ΠΑΟ και οι "μιμητές" τους στα γήπεδα της χώρας. Προς τιμή του, πάντως καυτηρίασε το γεγονός ακόμα και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου!
3) ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Τι θέλει πια τέλος πάντων κι αυτός; Να δει τους ΠΑΟΚ-τζήδες να τον …παρακαλούν γονυπετής για να επιστρέψει στην Τούμπα; Μόνο αυτό δεν έχουν κάνει (ακόμα)! Ταξίδι στη Γερμανία για χάρη του έκανε ο Τσιστιακόφ, ο κόσμος του Δικέφαλου τον λατρεύει, γέμισαν τα πρωτοσέλιδα της Θεσσαλονίκης μια βδομάδα τώρα με τη "μουτσούνα" του, αλλά εκείνος εκεί: Στυλωμένα τα πόδια, δείχνοντας ότι το σενάριο να ξαναντυθεί στα ασπρόμαυρα προφανώς και δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του.
Και …Ο ΑΣΧΕΤΟΣ
1) ΑΕΚ: Της …ασχετοσύνης και …παραφροσύνης το "ανάγνωσμα" γίνεται στην Ένωση! Σε κάθε έκφανση, σε κάθε επίπεδο και εκδήλωση του συλλόγου. Οι οπαδοί κάνουν κατάληψη στο προπονητήριο, στον οικονομικό τομέα η ΠΑΕ δεν έχει μαντήλι να κλάψει και την ίδια στιγμή Δημητρέλος και Λίνεν διαπραγματεύονται με το Φάνη Γκέκα την πιθανότητα απόκτησης του! Απίθανα, τρελά πράγματα.
Όσο για τα αγωνιστικά: Η ομάδα ήταν …για τα θηρία (πάλι) στην Κομοτηνή, της έδωσε και τη χαριστική βολή ο Ζαχαριάδης για να τη στείλει εκ νέου στον "απόπατο" του βαθμολογικού πίνακα και την ίδια στιγμή ο Χρήστος Κωστής, με την ιδιότητα πάντα του γενικού αρχηγού, έχει …λιώσει την καραμέλα περί "αλλοίωσης αποτελεσμάτων" στους αγώνες της ομάδας του! Όταν έχει "αρπάξει" 4 από τον Ολυμπιακό και χάνει από τον Πανθρακικό, του Κωστή (και της ΠΑΕ που εκδίδει ανακοινώσεις "απελπισίας" για τις αδικίες) του φταίει η διαιτησία…
2) ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: Στον "φρέσκο", κιόλας, απόηχο ενός καταπληκτικού ντέρμπι αιωνίων που είχαμε δεκαετίες να απολαύσουμε, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έβαλε πάλι την …κασέτα της διαιτησίας και των "φαντασμάτων" που δεν τον αφήνουν ησυχία! Διαψεύστηκε, φυσικά, πάραυτα μέσα από τους κόλπους του συλλόγου: Ο Περικλής Βασιλάκης, στο κανάλι ιδιοκτησίας του κ. Αλαφούζου, έκρινε δις σε εκπομπές του σταθμού (Κυριακή βράδυ και Δευτέρα στη "Δίκη" …οτιδήποτε χρώματος ερυθρού…) ότι "δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι".
Έκθετο στην κοινή γνώμη άφησε τον πρόεδρο του ΠΑΟ και ο Τότης Φυλακούρης, ο οποίος δήλωσε αφοπλιστικά: "Ο διαιτητής ήταν ένας από τους καλύτερους του πρωταθλήματος. Έδωσε ρεσιτάλ, παρότι έκανε 1-2 λάθη, αλλά όλοι κάνουν λάθη. Κακώς διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός για πέναλτι"…
3) ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: "Ούτε στα γραφεία της ΠΑΕ δεν θα ξαναπατήσω. Ούτε η αναπνοή μου δεν θα μπαίνει πλέον στα αποδυτήρια της ομάδας. Δεν θα έχω καμία ανάμιξη, ώστε το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ να δουλέψει απρόσκοπτα για το καλό της ομάδας. Δεν θα με ξαναδείτε ποτέ ούτε στα επίσημα του γηπέδου"… εξαγγελίες Αλέξη, που …θυμήθηκε ότι "ο πολύς Κούγιας" βλάπτει την Παναχαϊκή!
Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν απαντώ, εν ολίγοις από τούδε και στο εξής ο μεγαλομέτοχος της πατρινής ΠΑΕ. Θα μας το "παίζει" …Κινέζος! Ναι, καλά...


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: