Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μ' ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για την ανανέωση του συμβολαίου του Ράφικ Τζιμπούρ.
* Κατά κοινή ομολογία ο Ολυμπιακός χειρίστηκε το κρίσιμο φινάλε του σίριαλ Τζιμπούρ αν μη τι άλλο αποτελεσματικά. Γιατί αυτό μένει στο τέλος. Αν επιτεύχθηκε ο στόχος. Κι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έμεινε στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η ουσία.
* Η διοίκηση των πρωταθλητών γενικά μας έχει συνηθίσει σε τέτοια σκληρά κι επίπονα παζάρια. Κοινώς βγάζει το λάδι στους συζητητές της, αλλά εμμέσως και σ΄ εμάς που παρακολουθούμε απέξω τη διαπραγμάτευση. Όμως, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τους παίκτες που θέλει να κρατήσει, τους κρατάει. Έστω και μετά από μαραθώνιες συζητήσεις.
* Να θυμηθούμε και τι είχε γίνει με την απόκτηση του Μιραλάς και το νέο του συμβόλαιο. Στην ιστορία (του ρεπορτάζ) είχαν μπει οι πολύμηνες διαβουλεύσεις με τον περιβόητο μάνατζερ Ενροτό, που είχε φτάσει στο σημείο να ξεπεράσει τα όρια και να δηλώσει πως δεν του έδιναν νερό να πιεί!!!
* Ο Ολυμπιακός, σε μία δύσκολη εποχή για τα οικονομικά του ποδοσφαίρου, κοιτάζει όσο μπορεί να διαφυλάξει τα συμφέροντά του, προσπαθώντας να ισορροπήσει και στην ανάγκη να διατηρήσει ένα ρόστερ σε υψηλό επίπεδο, ανταγωνιστικό και για τα δεδομένα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και τουλάχιστον μέχρι στιγμής το καταφέρνει, όπως δείχνει η παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ και πέρσι, αλλά και φέτος.
* Η δε επιτυχία του στην υπόθεση Τζιμπούρ, μπορεί να γίνει αντιληπτή και μόνο αν σκεφθούμε τι θόρυβος θα είχε προκληθεί σήμερα εάν μετά τον Τοροσίδη έφευγε κι ο Ράφικ…
* Μπορώ δε να πω ότι ο όλος χειρισμός της διοίκησης ήταν πραγματικά πολύ καλά «μετρημένος» αυτές τις κρίσιμες τελευταίες ημέρες. Με καθοριστική νομίζω κίνηση στο πόκερ που παίχτηκε, αυτή του Ολυμπιακού μόλις πριν από ένα πενθήμερο να επεκτείνει πρόωρα το συμβόλαιο του Μήτρογλου!
* Εκεί ο Ολυμπιακός εφάρμοσε τέλεια αυτό που λένε «μ΄ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια». Αφενός μεν ‘έδεσε’ το πιο μεγάλο ίσως περιουσιακό στοιχείο του, το Μήτρογλου, αφετέρου δε αφαίρεσε από τον Τζιμπούρ την όποια ισχυρή διαπραγματευτική θέση που είχε, με το να είναι ο Ολυμπιακός «ανοιχτός» σε θέματα συμβολαίων και με τους δύο βασικότερους κυνηγούς του.
* Κλείνοντας το ένα μέτωπο ο σύλλογος, συνέχισε με άλλη άνεση τη διαπραγμάτευση στο δεύτερο. Με τα γνωστά από χθες το απόγευμα αποτελέσματα, την στιγμή που οι πιο πολλές εφημερίδες και σάϊτ, είχαν τελειώσει από τον Ολυμπιακό τον Τζιμπούρ πριν την ώρα του…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: