Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

«Ο διαιτητής αποφασίζει»

Δεν θέλησε να πάρει θέση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ιταλίας, Μαρσέλο Νίκι, στο ζήτημα της διαιτησίας του αγώνα Γιουβέντους - Τζένοα, ζητώντας μεγαλύτερη κατανόηση από όλους.

«Ο διαιτητής αποφασίζει»
Είναι το γεγονός που χαρακτήρισε την 22η αγωνιστική. Η άρνηση του διαιτητή του αγώνα Γιουβέντους - Τζένοα, Αντρέα Ντι Μάρκο, να καταλογίσει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στην τελευταία φάση του ματς, προκάλεσε τις αντιδράσεις των ανθρώπων της «Μεγάλης Κυρίας», αλλά και όλων όσων ασχολούνται με το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος των Διαιτητών της χώρας, όμως, Μαρσέλο Νίκι, δεν θέλησε να πάρει θέση και περιορίστηκε στο να ζητήσει από όλους μεγαλύτερη κατανόηση και βοήθεια. «Για τη φάση του πέναλτι, δεν μπορώ να έχω άποψη. Ήδη ζητήσαμε την αρωγή της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και περιμένουμε την απάντησή τους. Συνεπώς από τη μεριά μας έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Τα αρμόδια όργανα θα μας πουν αν υπήρξε λάθος στη φάση εκείνη, ή όχι», σημείωσε ο Νίκι.

Όταν του επισημάνθηκε πως ο βοηθός που βρίσκεται πίσω από το τέρμα καταλόγισε την παράβαση του Γκράνκβιστ, αλλά αγνοήθηκε από τον διαιτητή, ο Νίκι κατέθεσε τη δική του «οπτική». «Ακόμα και αν ο βοηθός καταλόγισε την παράβαση, ο διαιτητής είναι αυτός που αποφασίζει. Όπως και να έχει, πάντως, τα παιδιά αυτά δουλεύουν σκληρά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ιταλικό ποδόσφαιρο και πρέπει όλοι να τους δείξουμε πως τους εμπιστευόμαστε, παρά τα λάθη τα οποία κάνουν. Βοηθήστε τους και δείξτε τους κατανόηση και θα δείτε πως η απόδοσή τους θα βελτιωθεί», τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαιτητών.

Κλείνοντας, ο Νίκι επανέλαβε τη θέση της Ομοσπονδίας, σχετικά με την απαγόρευση των δηλώσεων από την πλευρά των διαιτητών. «Θα τους δώσουμε την άδεια να μιλήσουν, όταν σταματήσουν να μιλάνε κάποιοι άλλοι, οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα, τις περισσότερες φορές. Ίσως ούτε και τις γνώσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μαρσέλο Νίκι.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: