Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κατσαβάκης: «Εγώ στον Άρη, ήξερα σε τι κινδύνους θα έμπαινα»

Ο πρώην προπονητής του Άρη, Μάκης Κατσαβάκης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι του Άρη με την Κέρκυρα, τις προσθήκες των Τάτο, Ζαραδούκα και Διαμαντάκου, αλλά και για το ποιες ομάδες είναι φαβορί για να μπουν στην πεντάδα των πλέι οφ.


Για την χθεσινή αναμέτρηση με την Κέρκυρα:

«Με τις προσθήκες που έγιναν στην ομάδα περίμενα μία καλύτερη εικόνα απέναντι σε μια ψυχωμένη ομάδα, την Κέρκυρα. Ο Τάτος και ο Ζαραδούκας είναι καλοί παίκτες και θα βοηθήσουν αλλά θα χρειαστούν χρόνο. Κάθε ματς είναι πολύ σημαντικό. Ο Άρης αιφνιδιάστηκε από τα γρήγορα γκολ της Κέρκυρας, αλλά αντέδρασε στο τέλος αρκετά καλό, παρ? όλο που έμεινε με δέκα παίκτες και τουλάχιστον μπόρεσε να πάρει έστω τον βαθμό.»

Για το αν με τις προσθήκες του Τάτου, του Ζαραδούκα και του Διαμαντάκου, δημιουργούνται προϋποθέσεις ώστε το ρόστερ του Άρη να έχει περισσότερες επιλογές ή δεν αρκεί μόνο αυτό καθώς ο Άρης δεν έχει αναπνεύσει βαθμολογικά:

«Με την προσθήκη τον παιδιών αυτών βελτιώνεται η ομάδα, αλλά η βαθμολογία δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να ξεφύγει η ομάδα από αυτό το βαθμολογικό άγχος. Δεν καταλαβαίνω όμως τον λόγο να απομακρυνθούν από τον Άρη ο Καπετάνος, ο Παντίδος και ο Γκέσιος, γιατί ενδεχομένως αυτό τον καιρό και όπως σε όλες τις ομάδες έρχονται οι τραυματισμοί, οι κάρτες και θα πρέπει να υπάρχουν και καλές εναλλακτικές.»


Για το ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον Άρη είναι η γκρίνια, και η αμφισβήτηση και συνήθως αυτό ακουμπάει περισσότερο τους προπονητές:

«Με την δικιά μου περίπτωση είχα τονίσει ότι εγώ έκανα την προσπάθειά μου και ήξερα σε τι κινδύνους θα έμπαινα. Δεν κατάλαβα ποτέ όμως γιατί δέχεσαι τόσο εσωτερικό πόλεμο από ορισμένους ανθρώπους. Στο τέλος, ορισμένοι θα προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι αθώοι και δεν θα μπορούν. Ο προπονητής πρέπει να στηριχθεί από την διοίκηση με όποια συν και πλην έχει. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει το θέμα με τους προπονητές. Εδώ και μια πενταετία γίνεται ένας εξευτελισμός του θεσμού του προπονητή.»

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

«Θα πρέπει να είναι ήρεμη η ομάδα αυτό, και να μην δημιουργούνται φανατισμοί στα παιδιά. Άλλο να αγωνιστούν με πολύ πάθος και άλλο να δημιουργηθούν ακραίες καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε κάρτες. Πιστεύω πως αν ο Άρης έχει σύμμαχο την τύχη θα μπορέσει να κερδίσει το παιχνίδι.»

Για την μάχη που γίνεται στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ:

«Νομίζω πως το προβάδισμα για την δεύτερη θέση την έχει ο Αστέρας Τρίπολης λόγω του ελκυστικού και ωραίου ποδοσφαίρου που παίζει. Ο Ατρόμητος με την επιστροφή των Μήτρογλου και Τάτου στον Ολυμπιακό έχει αποδυναμωθεί επιθετικά, αλλά έχει περιθώρια πολλά λόγω της σταθερότητάς που έχει. Θα είναι μεγάλο πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο όμως αν αποχωρήσει ο Σπανός. Ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα στην πεντάδα. Ο Λεβαδειακός και τα Γιάννινα θα είναι οι δύο ομάδες που θα παλέψουν για την πέμπτη θέση. Θα γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη.»


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: