Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ορφανός: «Υπερεκτιμήθηκε το ρόστερ»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και αναφέρθηκε στην πορεία του «Δικεφάλου του Βορρά» τονίζοντας ότι με το συγκεκριμένο ρόστερ δύσκολα μπορεί να παίξει σταθερά πολύ καλό ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Αρχικά, για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:

«Η αίσθησή μου είναι ότι το υλικό υπερεκτιμήθηκε λόγω της καλής βαθμολογικής θέσης που είχαμε από την αρχή και με δεδομένο ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα χειρότερα διαχρονικά. Οι ομάδες που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν, όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Άρης προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, ενώ ο ΠΑΟΚ που είχε μια σοβαρότητα διοικητική και έλυσε τα προβλήματά, έχοντας ένα ρόστερ με χειρότερο από την προηγούμενη χρονιά κατάφερε να είναι πρωταγωνιστής και λόγω ονόματος και λόγω ιστορίας και λόγω στήριξης που είχε από τον κόσμο. Αυτό δημιούργησε έναν εφησυχασμό. Το ρόστερ είναι χειρότερο από την περσινή χρονιά και με αυτό δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο. Ενώ ξεκινήσαμε καλά βαθμολογικά, η θέση μας δεν ήταν ταυτόσημη με την εικόνα που έδειχνε στο γήπεδο. Δε με ξενίζει που έρχονται και τέτοιες εμφανίσεις. Μπορεί να παίξει καλύτερα, αλλά δεν μπορεί να έχει σταθερότητα σε υψηλή απόδοση. Είχαμε δει πολύ λίγα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ να είναι πολύ καλός και να κερδίζει».

Για τον ανταγωνιστή, Αστέρα Τρίπολης:

«Δεν έχει καλύτερο ρόστερ ο Αστέρας. Αν με ρωτάτε για τον προπονητή πιστεύω ότι έχει ευθύνη, όπως και ο ίδιος το λέει. Σε όλες τις ομάδες ευθύνη έχουν και ο προπονητής και οι παίκτες. Φέτος στο μυαλό μου δεν είναι ότι θα χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τώρα το πρωτάθλημα, όπως και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης είπε. Υπό αυτή την έννοια δεν περίμενα πολλά περισσότερα από την ομάδα. Περίμενα με τις αδυναμίες που έχει ο Παναθηναϊκός περίμενα να ήμασταν εκ του ασφαλούς στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πλέον ανησυχούμε και για αυτό».

Για τις μεταγραφές:

«Δεν ξέρω αν θα γίνουν κι άλλες. Χρειάζεται έναν ακραίο μεσοεπιθετικό, αλλά σε αυτό το κομμάτι έγινε λάθος επικοινωνιακό, Ο κ. Τσιστιακόφ όταν έγιναν οι μεταγραφές του Κατσουράνη και του Σίλντενφελντ είπε μην περιμένετε λαμπερές μεταγραφές, Αν το έλεγε αυτό πριν πάρουμε αυτούς τους παίκτες ο κόσμος θα ήταν ικανοποιημένος, διότι ο Κατσουράνης δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά και ο Κροάτης δείχνει καλός παίκτης, θέλω να πω ότι εκ των υστέρων είπε ότι δε θα κάνουμε λαμπερές μεταγραφές. Μπορούσε να το πει πιο μπροστά και να προετοιμάσει τον κόσμο. Τώρα δημιουργείται η εύλογη ανησυχία στον κόσμο. Ο Γλύκος λογίζεται για βασικός και δε θέλουν να του κόψουν το μέλλον και τώρα αν πάρουμε τερματοφύλακα θα πρόκειται για εναλλακτική λύση».

Για τον γιο του Δημήτρη:

«Ο Δημήτρης είχε τραυματισμό, επανήλθε στις προπονήσεις, έχει συμβόλαιο με τον Πανσερραϊκό μέχρι το καλοκαίρι. Αγωνιστικά θα δείξει πώς μπορεί να κινηθεί. Ήταν πολύ άτυχος ο Δημήτρης από αυτούς που μόνο με ισχυρή θέληση επανέρχεται. Έχει επανέλθει βέβαια και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σαμαρά, που βοήθησε και με την επέμβαση και με την αποκατάσταση».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: