Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ένα ντέρμπι «εισιτήριο» για πεντάδα!!

Τρεις βαθμοί που σε όποια μεριά κι αν καταλήξουν, μπορούν να αποδειχθούν καθοριστικοί. Το ντέρμπι Άρσεναλ – Λίβερπουλ βάζει στη σκιά του όλα τα υπόλοιπα ματς της 24ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Ένα ντέρμπι «εισιτήριο» για πεντάδα
Mε τη διαφορά των συλλόγων του Μάντσεστερ στην κορυφή της βαθμολογίας να έχει μειωθεί πλέον στους πέντε πόντους, το ενδιαφέρον στο κορυφαίο πρωτάθλημα αναθερμαίνεται. Ωστόσο, για την 24η «στροφή» που πραγματοποιείται μεσοβδόμαδα, όλα τα παιχνίδια μπαίνουν στη σκιά του ντέρμπι που θα φιλοξενήσει το «Έμιρεϊτς».

Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Λίβερπουλ, με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών που θα τις βοηθήσουν στην προσπάθειά τους να μπουν στην πρώτη πεντάδα. Οι μεν «κανονιέρηδες» προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, το Σάββατο, εις βάρος της Μπράιτον και απέχουν μόλις έναν βαθμό από τις ευρωπαϊκές θέσεις, ενώ οι «κόκκινοι», υπέστησαν ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Όλνταμ και επικεντρώνονται στην επιχείρηση… πεντάδα, έχοντας φτάσει στο -4.

Η πρωτοπόρος, πάντως, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα υποδεχτεί τη Σαουθάμπτον στο «Ολντ Τράφορντ», έπειτα από το εύκολο 4-1 και την συντήρηση δυνάμεων που έκανε στο ματς Κυπέλλου με τη Φούλαμ. Δεν ξεχνούν, όμως, οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ότι στο «St. Mary’s», στον πρώτο γύρο, δεινοπάθησαν και χρειάστηκαν δύο γκολ του Φαν Πέρσι στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρουν τη νίκη (3-2). Οι «Άγιοι», πάντως, με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να δηλώνει ότι δεν θα ταξιδέψει με την ομάδα στο Μάντσεστερ για… τουρισμό, θα προσπαθήσουν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη.

Στη Μάντσεστερ Σίτι που μείωσε στο -5 από την κορυφή και παρέμεινε συγκεντρωμένη στα αγωνιστικά παρά τα δημοσιεύματα και την έντονη φημολογία που ξέσπασε περί της πιθανής μετακίνησης του Μάριο Μπαλοτέλι στη Μίλαν, θα εξορμήσει στο Λονδίνο για την αναμέτρηση με την ΚΠΡ. Οι Ρέιντζερς, έχοντας αποκλειστεί από τη συνέχεια του Κυπέλλου μετά το εις βάρος τους 4-2 από την ΜΚ Ντονς (!), έχουν μονάχα έναν στόχο. Την επιβίωση στην Πρέμιερ Λιγκ. Η «ψαλίδα» από τις θέσεις σωτηρίας έχει ανοίξει στους πέντε βαθμούς, ο Χάρι Ρέντναπ… γκρινιάζει συνεχώς για την ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ και αφού «κατσάδιασε» τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με την ΜΚ Ντονς, προετοίμασε όσο μπορούσε την ομάδα του. Από την άλλη, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, αφού η Σίτι διατηρήθηκε κοντά στη Γιουνάιτεντ και τώρα μείωσε στους πέντε βαθμούς, ασφαλώς και θέλει να πιστεύει ότι η ομάδα του θα περάσει εύκολα από το «Λόφτους Ρόουντ», απ’ όπου έχει περάσει φέτος όποια ομάδα ήθελε βαθμούς…

Η… τρίτη της «παρέας», Τσέλσι, έχει δύσκολη αποστολή. Θα την υποδεχτεί η Ρέντινγκ στο «Μαντέσκι», όπου η Άρσεναλ δεινοπάθησε για το Λιγκ Καπ, πέρασε λίγο… πιο εύκολα στο πρωτάθλημα, ενώ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε να κάνει δύο ανατροπές σε ένα ματς για να πάρει το «τρίποντο». Οι «μπλε» του Λονδίνου, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη, κυρίως στις τάξεις των οπαδών μετά το 2-2 με τη Μπρέντφορντ και την αποφυγή του αποκλεισμού την τελευταία στιγμή, θεωρούν πως θα πρέπει να δείξουν πως δεν είναι απλά θέμα Μπενίτεθ, αλλά πως όλοι έχουν ευθύνη και μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα.

Οι Κυπελλούχοι Αγγλίας, πάντως, παρά το +4 από την Τότεναμ, δεν μπορούν να αισθάνονται και ιδιαίτερη σιγουριά στο τρίτο «σκαλί» του βαθμολογικού πίνακα. Τα «σπιρούνια» που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού μετά το 2-1 από τη Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ», σε ένα ματς που θύμισε.. άλλες εποχές Πρέμιερ Λιγκ, ταξιδεύουν στο «Κάροου Ρόουντ» για το ματς με τη Νόριτς.

Σημαντικό είναι και το παιχνίδι της Έβερτον με τη Γουέστ Μπρομ στο «Γκούντισον Παρκ», αν σκεφτεί κανείς πως οι δύο ομάδες έχουν ευρωπαϊκές βλέψεις και μέχρι πριν λίγο καιρό, ήταν και οι δύο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, σε δύο από τις πρώτες πέντε θέσεις της βαθμολογίας. Τα «ζαχαρωτά» είναι αυτά που τώρα συμπληρώνουν την πεντάδα, ενώ οι «baggies» έχουν υποχωρήσει στην 8η θέση και τους 34 βαθμούς, μαζί με τη Λίβερπουλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Τρίτη 29/1 (21:45)

Άστον Βίλα – Νιούκαστλ
ΚΠΡ – Μάντσεστερ Σίτι
Στόουκ – Γουίγκαν
Σάντερλαντ – Σουόνσι

Τετάρτη 30/1

Άρσεναλ – Λίβερπουλ (21:45)
Νόριτς – Τότεναμ
Έβερτον – Γουέστ Μπρομ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον (22:00)
Ρέντινγκ – Τσέλσι
Φούλαμ – Γουέστ Χαμ

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: