Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Οι δρόμοι του Ολυμπιακού χωρίς τον Μάντζαρη!!

Ο Ολυμπιακός θα στερηθεί τον Βαγγέλη Μάντζαρη μέχρι το τέλος της σεζόν και ο Νίκος Ζέρβας αναλύει το μέγεθος της απώλειας και τις επιλογές που έχουν πλέον Μπαρτζώκας και διοίκηση.

Οι δρόμοι του Ολυμπιακού χωρίς τον Μάντζαρη

Ο τραυματισμός του Βαγγέλη Μάντζαρη, ήταν το…κερασάκι στην τούρτα ενός κακού διαστήματος 45 ημερών για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Μετά τις κακές εμφανίσεις, τις ήττες στην Ευρωλίγκα, την πρώτη στην Ελλάδα από τον ΠΑΟΚ και τους μικροτραυματισμούς, οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν για όλη τη σεζόν ένα υπερπολύτιμο «γρανάζι». Μία εξέλιξη-πλήγμα πρώτα από όλα για τον ίδιο τον παίκτη, που πάνω στο καλύτερο σημείο της καριέρας του, θα αναγκαστεί από μια άτυχη στιγμή να υποβληθεί σε μία σοβαρή επέμβαση, με επίπονη αποθεραπεία και μεγάλο διάστημα απουσίας. Στον αθλητισμό είναι και αυτά μέσα στο πρόγραμμα. Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να έχει κουράγιο, υπομονή και καλή ανάρρωση, για να επιστρέψει το ίδιο δυνατός. Τον έχει ανάγκη και η Εθνική ομάδα που θα τον στερηθεί στο κομβικό Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Το θέμα όμως που προέκυψε για τον Ολυμπιακό είναι σοβαρό και μεγάλο. Μπορεί στη ζωή να ισχύει σε μεγάλο βαθμό το «ουδείς αναντικατάστατος», όμως παίκτες με τα χαρακτηριστικά και τις δουλειές που κάνει ο Μάντζαρης, είναι δύσκολο έως αδύνατο να αντικατασταθούν μεσούσης της περιόδου. Η αρχική σκέψη, ήταν να ενεργοποιηθεί ο Κατσίβελης και να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Έχει λογική, αφού ο νεαρός έχει δείξει καλά στοιχεία και περιμένει καρτερικά την ευκαιρία, έχει όμως και ρίσκο. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ταλαιπωρείται από…ύπουλο τραυματισμό. Ο Κατσίβελης μπορεί έτσι και αλλιώς να πάρει χρόνο συμμετοχής ακόμα και αν αποκτηθεί παίκτης στα γκαρντ.

Ο Γκετσεβίτσιους είναι φανερά εκτός πλάνου ή καλύτερα δεν μπορεί να προσφέρει παρά μόνο ένα-δύο μακρινά σουτ. Άρα, στη περιφέρεια μένουν Σπανούλης, Λο και Σλούκας, που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, ιδιαίτερα με τον τρόπο που είναι δομημένη φέτος η Ευρωλίγκα. Είναι λοιπόν βέβαιο ότι η απόκτηση παίκτη είναι εκ των ων ουκ άνευ. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια θα πει εύλογα κάποιος, όμως οι μεγάλες ομάδες εκτός του να καλύπτουν «κενά» εκ των έσω, θα πρέπει να παίρνουν καλό βαθμό και στις επιλογές των έξτρα προσθηκών που ίσως χρειαστούν μέσα στη σεζόν.

Δουλειά του τεχνικού τιμ και της διοίκησης είναι να βρουν τον καλύτερο δυνατό διαθέσιμο αυτή τη στιγμή, με πρώτο κριτήριο τα χαρακτηριστικά του Μάντζαρη. Στη περίπτωση που δεν υπάρχει κάτι κοντά στον διεθνή γκαρντ, προχωράς σε απόκτηση παίκτη και αναπροσαρμόζεις σε μεγάλο βαθμό το πλάνο και τον σχεδιασμό σου. Έτσι και αλλιώς, όλος ο Ολυμπιακός άλλαξε αναγκαστικά χαρακτήρα από τα τερτίπια του Ντόρσεϊ. Μπορεί λοιπόν αυτή η νέα δυσκολία που προέκυψε να είναι...βουνό, αλλά με τις κατάλληλες κινήσεις και με μαεστρία από τον προπονητή, η έτσι και αλλιώς μέτρια εικόνα μπορεί να αλλάξει άρδην προς το καλύτερο…

Υ.Γ.: Οι πρώτοι υποψήφιοι που εξετάζονται είναι οι Τζέρεμι Πάργκο και Κρις Κουίν. Ο πρώτος είναι πιο «αστραφτερό» όνομα και δύσκολη περίπτωση, ο δεύτερος δείχνει να ταιριάζει περισσότερο σε αυτά που έχασε ο Ολυμπιακός από τον τραυματισμό του Μάντζαρη.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: