Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Κύπελλο Αγγλίας-5ος γύρος!

Η πρώτη δόση του πέμπτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας σερβίρεται σήμερα.

Κύπελλο Αγγλίας-5ος γύρος
Με τέσσερις αναμετρήσεις ξεκινά σήμερα η φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. Άρσεναλ και Έβερτον οι μοναδικοί «εκπρόσωποι» της Πρέμιερ Λιγκ που ρίχνονται στη… μάχη του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Λούτον-Μίλγουολ (14:45)

Το… όνειρο της Λούτον συνεχίζεται! Το συγκρότημα του Πολ Μπάκλ απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο τη Νόριτς και έγινε η πρώτη ομάδα μετά το 1989, η οποία προερχόμενη από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες πέταξε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ. Σήμερα φιλοξενεί τη Μίλγουολ, η οποία ξεπέρασε στον 4ο γύρο το εμπόδιο της Άστον Βίλα.

ΜΚ Ντονς-Μπάρνσλεϊ (17:00)

Αφού πρώτα απέκλεισε τις Κέμπριτζ, Γουίμπλετον και Σέφιλντ Γουένσντεϊ, η ΜΚ Ντονς έκανε ότι ήθελε στον περασμένο γύρο κόντρα στην ΚΠΡ. Ο σύλλογος της League One προηγήθηκε 4-0 μέσα στο «Λόφτους Ρόουντ», με τα δύο γκολ των «Ρέιντζερς» στο τέλος να μην μετριάζουν καθόλου τα πανηγύρια για την πρόκριση στη φάση των «16». Η Μπάρνσλεϊ από την πλευρά της μοιάζει να έχει βρει τη… συνταγή της επιτυχίας, καθώς με το 1-0 έχει αφήσει εκτός τόσο τη Μπέρνλι, όσο και τη Χαλ.

Άρσεναλ-Μπλάκμπερν (17:00)

Με… κόπο και ιδρώτα, έχει καταφέρει να βρεθεί στους «16» του θεσμού η Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ χρειάστηκε αρχικά τον επαναληπτικό για να περάσει τη Σουόνσι στον 3ο γύρο, ενώ στον 4ο ένα γκολ του Γουόλκοτ πέντε λεπτά πριν φινάλε ήταν αυτό που διαμόρφωσε το τελικό 3-2 επί της Μπράιτον. Πιο εύκολο το έργο της Μπλάκμπερν στους δύο προηγούμενους γύρους, με τους «ρόβερς» να αφήνουν εκτός τις Μπρίστολ Σίτι (2-0 εντός) και Ντέρμπι (3-0 εκτός).

Όλνταμ-Έβερτον (20:00)

Κιντερμίνστερ, Ντονκάστερ και Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν τα τρία πρώτα «θύματα» της Όλνταμ στη φετινή διοργάνωση, ωστόσο το… highlight για τον σύλλογο της League One αποτέλεσε το 3-2 επί της Λίβερπουλ, το οποίο την έφερε στη φάση των «16». Αντίπαλός της πλέον η έτερη ομάδα του Μέρσεϊσαιντ, η οποία χρειάστηκε το γκολ του Χάιτιχνα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να πάρει την πρόκριση στην έδρα της Μπόλτον.

Τα παιχνίδια και σε αυτήν τη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας είναι νοκ-άουτ με την ομάδα που θα πάρει τη νίκη να περνά στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ισοπαλίας ωστόσο, ακολουθεί επαναληπτικός στην έδρα της φιλοξενούμενης.

Αναλυτικά τα παιχνίδια του 5ου γύρου:

Σάββατο 16/2 Λούτον-Μίλγουολ (14:45)
ΜΚ Ντονς-Μπάρνσλεϊ (17:00)
Άρσεναλ-Μπλάκμπερν (17:00)
Όλνταμ-Έβερτον (20:00)

Κυριακή 17/2 Μάντσεστερ Σίτι-Λιντς (16:00)
Χάντερσφιλντ-Γουίγκαν (17:55)

Δευτέρα 18/2 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρέντινγκ (22:00)

Τετάρτη 27/2 Μίντλεσμπρο-Μπρέντφορντ ή Τσέλσι (21:45)

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: